Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Τα έλεγα...

Μίλησα πολλές φορές για την νέα "Πατσαβούρα"... Τα λέει με άλλα λόγια και πολλές αποκαλύψεις και το καλό blog "Παραπολιτική" (εδώ).

Αυτό ίσως εξηγεί την κακεντρέχειά τους!

Η παρακάτω ανάρτηση του blog enimerwsi ίσως εξηγεί κάπως την απαράδεκτη και κακιασμένη τακτική των "Ανεργων Δημοσιογράφων" απέναντι στον Κρόγια, που τους ξεσκέπασε, και σε μένα, που συνέχισα το "κράξιμό" τους (με ανάλυση και αποδόμηση των "ισχυρισμών" τους) για την ... "πατάτα" που έκαναν. Διαβάστε:

Blogs vs MME


Τους τελευταίους μήνες, με την άνοδο της επισκεψιμότητας των blogs, σε αντίθεση με τις πωλήσεις των εφημερίδων αλλά και των νούμερων της AGB στα δελτία ειδήσεων, έχουμε όλοι οι Έλληνες παρατηρήσει την επίθεση των δημοσιογράφων στα blogs.
Ακόμα και δημοσιογράφων που "κρυφά" ή "φανερά" διατηρούν blogs ή κρύβονται πίσω από αυτά.
Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ερασιτέχνες στην ενημέρωση έχουν καταφέρει να έχουν μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα από τους ίδιους, οι οποίοι έχουν σπουδάσει, έχουν μελετήσει, έχουν κουραστεί για να γίνουν δημοσιογράφοι και να εργάζονται σε μία εφημερίδα ή έναν τηλεοπτικό σταθμό. Όμως αυτό το οποίο συμβαίνει είναι άδικο ή δίκαιο;
Θα ξεκινήσουμε λέγοντας σας ότι ένας επώνυμος δημοσιογράφος, ο οποίος εργάζεται σε μια εφημερίδα ή έναν τηλεοπτικό σκοπό, με τη θέληση του, ή άθελα του εξυπηρετεί πρώτα απ' όλα τα συμφέροντα του εκδότη ή του καναλάρχη αντίστοιχα. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας που να μπορέσει να μας το αρνηθεί αυτό. Η ενημέρωση λοιπόν που λαμβάνει ο πολίτης από τα ΜΜΕ είναι πέρα για πέρα κατευθυνόμενη. Εδώ λοιπόν ήρθαν τα blogs τα οποία πρόσφεραν στο πολίτη την ενημέρωση όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Παρουσιάζει καθημερινά την αλήθεια και τα γεογονότα όπως ακριβώς αυτά συμβαίνουν.
Δεν θα αρνηθούμε ότι όπως σε όλους τους τομείς της ζωής μας υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί έτσι και στην blogoσφαιρα υπάρχουν και οι δύο πλευρές. Όμως ο κόσμος που επιλέγει τα blogs για την ενημέρωση του μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ποια blogs είναι αντικειμενικά και ποια υποκειμενικά. Διαβάζει, συγκρίνει, αναζητά και βρίσκει στο τέλος την αλήθεια.
Πιστεύουμε ότι από το να προσπαθούν οι δημοσιογράφοι να σταματήσουν τα blogs θα έπρεπε να θυμηθούν όλοι τους τι ακριβώς σπούδασαν στα φοιτητικά τους χρόνια. Τι ακριβώς σημαίνει η λέξη ρεπορτάζ και η λέξη ρεπόρτερ. Γιατί όπως ξεκάθαρα φαίνεται το έχουν ξεχάσει. Όταν το αντιληφθούν και το κάνουν πράξη τότε οι πολίτες θα είναι ακόμα πιο κερδισμένοι. Διότι θα λαμβάνουν την ενημέρωση που τους αξίζει και από τα blogs αλλά και από τα ΜΜE.

"Πρόσωπο της Χρονιάς": κάθε φέτος και χειρότερα...

Το γράφημα από "ΤΑ ΝΕΑ" της 2/1/09

Πέρυσι, τέτοιες μέρες, και συγκεκριμένα στις 2 Ιαν.2008, έγραφα σε ένα σχόλιό μου για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας και στήριζα το επιχείρημά μου στο γεγονός ότι (όλη η ανάρτηση, εδώ):


"όταν οι αναγνώστες μίας εφημερίδας, όπως 'Τα Νέα', που επί Λέοντος Καραπαναγιώτη εθεωρούντο από τους λεγόμενους 'σκεπτόμενους' αναγνώστες του ελληνικού Τύπου, επιλέγουν ως 'Πρόσωπο της Χρονιάς' έναν προπονητή, στη 3η θέση κατατάσσουν έναν κοσμικό που δήθεν 'μάχεται' ... το σύστημα, όντας ο ίδιος από τα πλέον ευνοημένα από το σύστημα αυτό πρόσωπα, μέσα στη δεκάδα βρίσκεται ένας Αρχιεπίσκοπος που χρησιμοποίησε τα media κατά τρόπο επαίσχυντο, προκειμένου να προωθήσει τη μωροφιλοδοξία του, και επιλέγει και 6 αθλητές (εκ των οποίων μόνον η Π.Δεβετζή από τον στίβο ενώ οι άλλοι είναι ποδοσφαιριστές και ένας είναι του μπάσκετ), ε, τότε ένα συμπέρασμα βγαίνει: ο μικρόκοσμός μας βαίνει ταχέως προς τη συντήρηση και την μαζικοποίηση, αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι μόνον ένας εκπρόσωπος κινήματος πολιτών επελέγη και αυτός στην 9η θέση: ο πατήρ Γιάννης Οικονομίδης, που πίεσε για την ρύπανση στον Ασωπό. Πάντα Βαλκάνια...".-

Φέτος, στην αντίστοιχη ψηφοφορία των "Νέων", αναδείχθηκαν: στην πρώτη θέση ο γνωστός Λάκης, προφανώς για το αβαντάρισμα που κάνει σε Καραμανλή και Τσίπρα (!). Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος (για άγνωστο σε μένα λόγο!). Και στην τρίτη θέση, ο Πέτρος Φιλιππίδης, προφανώς για τον εμετικό ρόλο του στο ηλιθιώδες σήριαλ του MEGA, "Λάκης ο Γλυκούλης" (!!!).

Στη 10η θέση ο "Καθιστός Βούδας"! Από ποιούς? Από τους αναγνώστες των "Νέων"! Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι...

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: δεν ισχύει το "κάθε φέτος και χειρότερα"?

Πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη!

Μόλις γύρισα από το χιονισμένο Αμύνταιο Φλώρινας, όπου ... δεν ασχολήθηκα επί 2ήμερο με τις εξελίξεις, και είδα τα μηνύματα των φίλων αλλά και τη συνέχεια που δίνουνε στην "πατάτα" τους οι "Ανεργοι Δημοσιογράφοι" με την υιοθέτηση ΚΑΚΟΒΟΥΛΗΣ και εν τέλει ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ "αφίσας" (βλ. εδώ) με την οποία ... κατηγορείται το Πασόκ ... γιατί θέλησε να εκσυγχρονίσει την επικοινωνία των μελών του! Είναι, μάλιστα, τόσο "κακιασμένη" (και δε φοβάμαι να πώ: αδερφίστικα κακιασμένη!) η "αφίσα" τους, που περιλαμβάνει την ... τρομερή "αποκάλυψη" ότι οι συσκευές δόθηκαν στα μέλη του Κινήματος για να (άκουσον, άκουσον!) να παίρνουν γραμμή! Μα είναι δυνατόν? Για ποιόν άλλον λόγο πρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους τα στελέχη και τα μέλη ενός κόμματος εκτός από το να συντονίζουν τη δράση τους? Πού είναι το κακό εν προκειμένω? Η "πατάτα", όμως, που έκαναν και η μετέπειτα σταση τους να σβήσουν τα μηνύματα διαμαρτυρίας μας, για να μην αποκαλυφθεί το λάθος τους, δεν τους αφήνει να δουν ούτε το προφανές!

Αντί άλλης απαντήσεως, αντιγράφω από την ανάρτηση του Γ. Κρόγια, ο οποίος, εν τη απουσία μου, με κάλυψε και είπε όσα θα έλεγα κι εγώ :

Με μια γρήγορη ματιά αναπαρήγαγαν το συκοφαντικό ποστ των "άνεργων δημοσιογράφων": http://www.dentnews.net/?p=3163 που έφτιαξε μάλιστα και ειδική αφίσα... (edit: αναγνώρισε ότι βιάστηκε προς τιμήν τους. Όμως η αφίσα παραμένει αναρτημένη στο διαδίκτυο. Έμεινε στην ιστορία...).
Edit: Προς τιμήν του, το blog "Παραπολιτική" έβγαλε διορθωτική ανακοίνωση. Υπάρχουν τελικά αισιόδοξες εξαιρέσεις, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα όμως...
http://makelio.blogspot.com/2009/01/160000.html (edit: διορθωση μεν, αλλά πιστεύει ότι οι "Δαναοί μας φέρνουν δώρα". Δείτε στα σχόλια του ποστ)
http://studioa-blog.blogspot.com/2009/01/160000.html (edit: διόρθωσαν και αυτοί προς τιμήν τους, όμως... γιατί να μην είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί;) και ποιος ξέρει πόσα άλλα blogs.
Τελικά, ή υπάρχει πρόβλημα εδώ μέσα (στην blogόσφαιρα) να διακρίνεις την πραγματική είδηση από την προπαγάνδα ή την διακρίνεις αλλά ως "καλοθελητής" προτιμάς να αναπαράγεις το δεύτερο...

Και ρωτώ, λοιπόν, τους "Ανεργους Δημοσιογράφους", μετά την παραπάνω σχετική έρευνα του Κρόγια: οι υπεύθυνοι των άλλων blogs, που είχαν το θάρρος και επανόρθωσαν, είναι ... "πουλημένοι" σε εμάς, τους δήθεν (έτσι μας αποκάλεσαν) "επαγγελματίες υποστηρικτές του Πασόκ"? Π.χ. οι υπεύθυνοι του (δημοσιογραφικού) StudioA-Blog ειδοποίησαν τον Κρόγια με το εξής μήνυμα: "Έχετε δίκιο, ήταν λάθος μας. Ειλικρινά όμως, δεν είχαμε δει τις σχετικές αναρτήσεις αυτού του blog, που διαβάζουμε πάντα, εκτός από αυτές τις μέρες των διακοπών που... πιαστήκαμε στον ύπνο. Επειδή ήμουν αυτή που ανάρτησε το μήνυμα του αναγνώστη, των "Άνεργων Δημοσιογράφων" ομολογώ ότι το έκανα χωρίς να το διασταυρώσω και λυπάμαι...". Ενώ, οι ίδιοι οι "Ανεργοι Δημοσιογράφοι" είναι οι δήθεν ... άφθαρτοι και ανυπότακτοι "υπερασπιστές της αλήθειας"? Αντε, παλικάρια, παραδεχτείτε ότι κάνατε μ....κία και αφήστε τον "ανένδοτο αγώνα" για αργότερα!

Προσέξτε και κάτι άλλο! Με ποιόν τρόπο και παρελκυστικά προσπαθούν να "δικαιολογήσουν" την αθλιότητά τους: πρώτον, αναφέρονται σε δήθεν ... "υβριστικά" και "απειλητικά" μηνύματα, που έλαβαν και αναγκάζονται (οι καημένοι!) να τα σβήσουν, προφανώς για να ... προστατεύσουν την κοινωνία! Ομως, διαψεύδονται από φίλους bloggers (π.χ. ο Αντώνης, βλ. εδώ), οι οποίοι πρόλαβαν και διάβασαν τα μηνύματα διαμαρτυρίας του Κρόγια και τα δικά μου προς τους "Ανεργους Δημοσιογράφους", πριν αυτοί τα λογοκρίνουν! Κανείς τους δεν είδε μήνυμα υβριστικό ή απειλητικό! Σε δεύτερο επίπεδο, αφού λογόκριναν τα επώνυμα & επικριτικά γι'αυτούς σχόλια, επέτρεψαν τη δημοσίευση μόνον σε 2 ΑΝΩΝΥΜΑ σχόλια ... "συμπαράστασης" (βλ. εδώ), που άνετα μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα έστειλαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους! Επίσης, έχουν το θράσσος να κάνουν και την εξής ... προειδοποίηση (με τί μούτρα άραγε):

"
αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε δύο email που λάβαμε απο συναδέλφους -ο ένας ερτγάζεται σε ημερήσια εφημερίδα και καλύπτει το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ εδω και 4 χρόνια και ο άλλος εργάζεται σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό για λογαριασμό του οποίου καλύπτει το πολιτικο ρεπροταζ και συγκεκριμενα του ΠΑΣΟΚ- σύμφωνα με τα οποία έαλαβαν και οι δύο δώρο το περίφημο κινητο Blackberry χωρίς ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΤΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ. Τα αρχικά των ονομάτων τωνΔ.Μ δύο καλών συναδέλφων είναι Δ.Μ και Γ. Κ. Παρότι οι ίδιοι μας ενημέρωσαν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δημοσιοποιήσουμε τα ονόματά τους δεν το κάνουμε για να τους προφυλάξουμε απο τους "υπαλληλους" του κόμματος που ανέλαβαν εργολαβικώς την υπερασπιση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ελπίζοντας να τους θυμηθεί και να τους το ανταποδώσει όταν αναλάβει την εξουσία. Γιατί οι έμμισθοι αυτοί κλακαδόροι δεν είχαν τα ...κότσια να απευθυνθούν στην πρωτογενη πηγή της είδησης αλλά πίστεψαν οτι θα επιβάλλουν τον τσαμπουκά τους στο διαδίκτυο".

ΣΧΟΛΙΟ νο.1: οι "υπερασπιστές" τους δήθεν συνάδερφοί τους είναι ΕΠΙΣΗΣ ανώνυμοι!

ΣΧΟΛΙΟ νο.2: το ότι οι "υπερασπιστές" τους (αν υποθέσουμε ότι είναι αληθινά πρόσωπα!) έλαβαν ως δώρο χριστουγεννιάτικο από το Κϊνημα 2 συσκευές (τακτική συνηθισμένη και καθ'όλα διάφανη από έναν πολιτικό οργανισμό προς 2 συντάκτες που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ καλύπτουν το ρεπορτάζ του Κινήματος), ΔΕΝ σημαίνει ότι το Πασόκ δεν πρέπει να οργανώσει και τα στελέχη του με τέτοια τεχνολογικά μέσα!

ΣΧΟΛΙΟ νο.3: μας ψέγουν γιατί δεν διαμαρτυρηθήκαμε προς το "Βήμα" και στραφήκαμε εναντίον τους! Εδώ γελάμε! Εσείς αναδημοσιεύσατε μάγκες μία αναληθή δήλωση, εσείς να διαμαρτυρηθείτε στο "Βήμα"! Εμείς το "Βήμα" το έχουμε γραμμένο!

ΣΧΟΛΙΟ 4ο και φαρμακερό: υπονοούν ότι εγώ, με 15 χρόνια επιτυχημένης εργασίας ως ελεύθερος επαγγελματίας και επιστήμων, περιμένω από τον Γ. Παπανδρέου και το Πασόκ να με διορίσουν! Γι'αυτό και (υποτίθεται ότι) τους ... υπερασπίζομαι εργολαβικώς! Η "λογική" τους αυτή και μόνο φτάνει να μας εξηγήσει για ποιό λόγο οι "κύριοι" αυτοί είναι ... ακόμη ΑΝΕΡΓΟΙ!

Τέλος, διαβάστε εδώ την απαράδεκτη τακτική τους απέναντι στον Παναγιώτη Πετεινάτο από το e-pasok/forum, ο οποίος ... τόλμησε να διαμαρτυρηθεί! Το τί μπαρούφα επικαλούνται για να δικαιολογηθούν δε λέγεται! Μνημειωδώς ηλίθιο το "επιχείρημά" τους: "δε δημοσιεύονται τα επικριτικά σχόλια γιατί δεν είμαστε κομματικό μπλογκ"! Δηλαδή: ράβδος στη γωνία άρα βρέχει ή, επίσης, τί σχέση έχει το γάλα με την καβάλα!