Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

Η αθλιότητα συνεχίζεται...

Το τρέηλερ του Αλτερ, που διαφημίζει τη σημερινή "Ζούγκλα" (15-11-07), συνιστά κλασικό παράδειγμα αθλιότητας και ασέβειας προς έναν άνθρωπο-σύμβολο. Η δημοσιογραφική αλητεία δείχνει τον Γ.Ανωμερίτη να εκτιμά (την Κυριακή το μεσημέρι) την προσέλευση του κόσμου στις 830.000 άτομα, ενώ (τη Δευτέρα) να ανακοινώνει το τελικό νούμερο των 738.000.

Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι ΟΥΤΕ στις εθνικές εκλογές, που διοργανώνονται από έναν έτοιμο κρατικό μηχανισμό, δεν ξέρουν ακριβή μεγέθη τις πρώτες μετεκλογικές ημέρες (πόσο μάλλον στο ΠΑΣΟΚ, όπου το εγχείρημα στήθηκε εκ του μή όντος). Και θα καταπιαστώ με μίαν άλλη παράμετρο: όσοι δήθεν "τιμητές της δημοκρατίας" στο Αλτερ ετοίμασαν αυτό το βίντεο, γνώριζαν ποιός είναι ο
Γιώργος Ανωμερίτης? Ηξεραν τί έχει προσφέρει αυτός ο άνθρωπος για να μπορούν αυτοί σήμερα να "αμφισβητούν" πρωτόγνωρες διαδικασίες και να έχουν βίλες στα Βόρεια Προάστια?

Μέλος και στέλεχος της Οργάνωσης Νέων Ένωσης Κέντρου (ΟΝΕΚ) και της Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας (ΕΔΗΝ), μέλος αντιστασιακών οργανώσεων (ΠΑΚ, ΔΕ, ΕΔΚ) ενάντια στη στρατιωτική Χούντα, καταδικασμένος από το Έκτακτο Στρατοδικείο της Αθήνας σε κάθειρξη κατά συγχώνευση 25 ετών (συνολικής ποινής 145 χρόνων) για την ενεργό αντιδικτατορική του δράση, πολιτικός Κρατούμενος της Δικτατορίας για 4 χρόνια (Μπουμπουλίνας, Καλάμι, Αλικαρνασσός, Βούρλα, Κορυδαλλός), πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (τα στοιχεία όπως και η φωτογραφία του δελτίου φυλακισμένου είναι από το προσωπικό του site).

Προσωπικά έστειλα εντονότατο μήνυμα διαμαρτυρίας στο Αλτερ. Προτείνω να στείλετε όλοι mail στο: public@alter.gr, η αλητεία δεν μπορεί να περάσει.

Αλήθεια, οι Μάκηδες προσέφεραν ποτέ έστω το 1 τοις χιλίοις από όσα έχει προσφέρει στον τόπο ο Ανωμερίτης? Τί ρωτάω κι εγώ...

Δάσκαλε που δίδασκες...

Διαβάστε επίσης στο μπλογκ alzap για το πώς εννοούν την αλληλεγγύη των λαών, την ανεκτικότητα στο συνάνθρωπο άλλης φυλής και στον οικονομικό μετανάστη κάποιοι οπαδοί του κ.Καθηγητή, προφανώς επηρρεασμένοι .... από την ιδιότητά του ως καθηγητού του Συνταγματικού Δικαίου (του κατ'εξοχήν δικαίου των ατομικών ελευθεριών, δηλαδή!). Πρόκειται για τραγική ειρωνία να υποστηρίζεις για αρχηγό του (στην πράξη) πλέον ανεκτικού κόμματος στην Ελλάδα έναν καθηγητή νομικής και να έχεις ιδέες ψηφοφόρου του ΛΑΟΣ. Να τους χαίρεστε κ.Καθηγητά.

Παραθέτω ένα συγκλονιστικό απόσπασμα:

"Γιατί συμβαίνει να ξέρω πολλούς από τους μετανάστες, κάθε χρώματος και φυλής που βρίσκονται στη χώρα μας. Γιατί είμαι σε θέση να γνωρίζω τι σημαίνουν τα δύο ευρώ που έπρεπε να δώσουν πολλοί από τους συντρόφους μου μετανάστες για να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές. Είναι τα δύο ευρώ που κοστίζει ένα πακέτο μακαρόνια και η σάλτσα για το φαγητό της ημέρας για την οικογένεια τους. Και σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει μηχανισμός, δεν υπάρχει τίμημα που θα εξαγοράσει την αξιοπρέπεια και την ψυχή αυτών των ανθρώπων. Σε αντίθεση με μερικούς από μας που είμαστε έτοιμοι να κατεβάσουμε τα βρακιά μας κάθε στιγμή για να γίνουμε αρεστοί. Γιατί είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο Παλαιστίνιος που προσπάθησαν να εμποδίσουν να ψηφίσει κάποιοι «σύντροφοι» την Κυριακή, αποκαλώντας τον μάλιστα και ψεύτη, πέρασε για 42 μέρες τα πιο φρικτά βασανιστήρια, στις πιο βάρβαρες φυλακές του 20ου αιώνα και ΔΕΝ είπε ψέματα, δεν μίλησε, δεν πρόδωσε. Ποιοί διεστραμμένοι εγκέφαλοι, ποιές ισοπεδωμένες συνειδήσεις ΤΟΛΜΟΥΝ να απαξιώσουν αυτούς τους ανθρώπους;".

Σχετικό και το άρθρο του Γκασμέτ Καπλάνι στα "ΝΕΑ".

Οι εθελοντές χειριστές για την εκλογική διαδικασία:

Διαβάστε στον δικτυακό τόπο του Γιώργου για τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις των νεαρών παιδιών, εθελοντών χειριστών, για το πώς έζησαν την εκλογική διαδικασία της Κυριακής. Απάντηση στη μιζέρια της μηντιοκρατίας. Προσέξτε τον ενθουσιασμό με τον οποίο περιγράφουν τη συμμετοχή τους σε μία ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και μάλιστα ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ διαδικασία, διαδικασία που, αν δεν ήταν ο Γιώργος, δεν θα προσέλκυε ούτε μία χούφτα ηλικιωμένα κομματικά στελέχη.

Ιδιότυπος ρατσισμός...

Αν διαβάσετε τα σχόλια στο μπλογκ του κ.Καθηγητή, θα διαπιστώσετε ότι υφέρπει ένας ιδιότυπος ρατσισμός σε βάρος του 56% που επέλεξε Γιώργο. Παραθέτω ένα μόνο σχόλιο που διάβασα και στο οποίο έτσειλα ήδη απάντηση. Να δω αν θα την δημοσιεύσουν. Διαμαρτύρεται, λοιπόν, ο ανώνυμος φίλος (προσέξτε τη χρήση των θαυμαστικών και την κλητική πτώση "Κύριε Βενιζέλε" που μόνο μόρφωση δε δείχνει, πολίτη που χειρίζεται στοιχειωδώς την ελληνική γλώσσα):

"Μα καλά ψήφισαν το 60% των πασοκτζίδων τον ΓΑΠ. Ήμαρτον!!!!!! Δεν μπορώ να το καταλάβω. Κύριε Βενιζέλε, σας ψήφισα και μου αρκεί ότι τη μερίδα των μορφωμένων του ΠΑΣΟΚ την πήρατε. Φυσικά στις Ευρωεκλογές καλύτερα να μου κοπούν τα χέρια παρά να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Ελπίζω στις Ευρωεκλογές να τελειώσει και η παράταση του ΓΑΠ.
Δευτέρα, Νοέμβριος 12, 2007 11:12:00 πμ
".

Συμπέρασμα: μέχρι τις εκλογές ακούγαμε ότι τον Γιώργο τον ψηφίζει το "καθεστωτικό" Πασόκ ενώ τον Βενιζέλο το "κοινωνικό" Πασόκ (ποιόν? αυτόν που μπήκε στο κόμμα με έτοιμη την υπουργική καρέκλα!). Οταν αυτό το σενάριο δεν έπιασε και ο κόσμος επέλεξε Γιώργο, άρχισαν να ισχυρίζονται ότι αυτοί είναι οι "μορφωμένοι" κι εμείς οι "αγράμματοι", ο "λαουτζίκος".

Το τέλος των δημοσκοπήσεων?

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη για τα αίτια της μεγάλης αντίδρασης των ΜΜΕ και των εκδοτών στο εγχείρημα του Γιώργου για άμεση εκλογή του Προέδρου του Κινήματος από τον κόσμο, διατυπώνει ο Σωτήρης Κούκιος στο μπλογκ του. Αντιγράφω λίγες φράσεις, σας παροτρύνω να το διαβάσετε όλο και θα επανέλθω με στοιχεία:

"Η διαδικασία στις 11/11 άνοιξε τους ασκούς του αιόλου εναντίον ενός συστήματος δια αντιπροσώπων. Και ίσως είναι το τέλος της ερμηνείας της κοινής γνώμης από δημοσκοπήσεις. Αφού αυτή μπορεί να εκφραστεί άμεσα και αυθεντικά. Αν δε, προχωρήσουμε σε εσωκομματικά δημοψηφίσματα, τότε αλλάζουμε και τα υπόλοιπα κόμματα ως προς την πολιτική ατζέντα και ως προς τον τρόπο διαλόγου. Φαντάζεστε το ΠΑΣΟΚ να κάνει δημοψηφίσμα για το ασφαλιστικό; Και τα μέλη των άλλων κομμάτων τι θα κάνουν φιμωμένα εντός των τειχών; Εγω πιστεύω ότι θα ερχόντουσαν να ψηφίσουν και αυτά…Και τότε θα πήγαινε και περίπατο η επαναστατική γυμναστική αλά ΚΚΕ. Επίσης ένα δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό με τη συμμετοχή 1000000 εργαζομένων πως θα αμφισβητούνταν από την οποιαδήποτε κυβέρνηση;
Άρα τελικά βρήκαμε την λύση στην απαξίωση της πολιτικής και του διαλόγου! Και ξέρετε πως την λένε ; Δημοκρατία!".