Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

"Αριστερός" των σαλονιών!

Δανείζομαι την ανάρτηση του ΔΙΚΤΥΟΥ, διότι τελικά αυτός ο "νέος" αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ... σούργελο μεγάλου βεληνεκούς, περισσότερο και από τον Ψωμιάδη, για τον οποίο άλλωστε πάντα γνωρίζαμε ότι ήταν "άλλα αντί άλλων". Τούτος δω, όμως, στην αρχή φάνηκε να δημιουργεί μία ελπίδα, τουλάχιστον στους χαχόλους που τον πίστεψαν, διότι οι σκεπτόμενοι πολίτες καταλάβαμε εξαρχής τί κρύβεται πίσω από την εντυπωσιακή "συσκευασία δώρου" με την οποίαν μας τον πάσαραν οι εκδότες. Διαβάστε, λοιπόν:
Με ηλικιωμένο και αποτυχημένο γαμπρό παρομοίασε το ΠΑΣΟΚ, με «20χρονη σαν τα κρύα τα νερά» τον ΣΥΝ, ο Αλ. Τσίπρας

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, είπε ότι «είναι κρίμα και άδικο να συζητάμε για την ανάγκη να παντρέψουμε με το ζόρι έναν 65χρονο, ο οποίος έχει κάνει δύο γάμους με την εξουσία και έχει αποτύχει, και μια 20χρονη κοπέλα σαν τα κρύα τα νερά»…

Θαυμάστε πολιτική ανάλυση του αρχηγού ενός κόμματος που θέλει να λέγεται “αριστερό”! Οι αριστεροί τύπου Τσίπρα, γκόμενες κυνηγάνε, δεν θέλουν να μπουν στο παιχνίδι της εξουσίας γιατί είναι βαριά η καλογερική. Επειδή η καλογερική τώρα τελευταία έχει παρεξηγηθεί να το πούμε αλλιώς: πολιτική ευθύνη! Ο Τσίπρας από το σαλόνι του σπιτιού του κυνηγάει γκόμενες. Άλλωστε τι communiste du salon θα ήταν; Κι εμείς πέσαμε στον έρωτά του και δεν μας θέλει…

[Να με συγχωρέσουν οι φίλοι του Συνασπισμού, διότι γνωρίζω ότι σ' αυτό το χώρο υπάρχουν και σκεπτόμενοι]

Ωστόσο, για να ξεφύγουμε από το ιλαρό κλίμα που ο ίδιος ο Τσίπρας δημιουργεί, καιρός είναι να σταματήσει να μας βασανίζει με το ενδεχόμενο της συνεργασίας με τον Τσίπρα. Το άτομο δεν παίζεται! Σιγοντάρει τον Καραμανλή και τη Δεξιά.

  • ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το άτομο είναι και ανιστόρητο. Διότι εάν αντιστρέψουμε τους όρους, το ΠΑΣΟΚ έχει την ηλικία μιας νέας γυναίκας 34 χρόνων. Ενώ η παράταξη από την οποία προέρχεται ο Τσίπρας είναι γραία… Λοιπόν, ας τελειώσω με το γνωστό “στο σπίτι του κραμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”!
ΣΧΟΛΙΟ δικό μου: όντως, το ΔΙΚΤΥΟ έχει δίκιο στο σχόλιό του. Τόσον το ΚΚΕ, ως αρχικό κόμμα από το οποίο προέκυψε η διάσπαση της κομμουνιστικής αριστεράς το 1968, όσο και το πάλαι ποτέ ΚΚΕ εσωτερικού, από το οποίο προήλθε μεταγενέστερα η ΕΑΡ και ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδρύθηκαν έτη ολόκληρα ΠΡΙΝ από το Πασόκ, που το χαρακτήρισε "65 χρονών" ο cool Alexis, σε μία αποτυχημένη επίδειξη κατινίστικης φρασεολογίας!