Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Το ανέκδοτο της ημέρας:


Ινδοί οικονομικοί μετανάστες, που άκουσαν τα περί ελληνικής φιλοξενίας, συνωστίζονται κατά εκατοντάδες έξω από το αναψυκτήριο του πρώην υπουργού της ΝΔ κ. Μαγγίνα για να τους ... φιλοξενήσει κι αυτούς! (η φωτό από το: www.geocities.com/anar_gr/gr/subaustr.htm).

Από τη δικτατορία του προλεταριάτου στη δικτατορία των πανεπιστημιακών?


Η Ελλάδα, μέσα σε όλα τα άλλα, ... δυστύχησε να γνωρίσει και την άνοδο και παντογνωσία των πανεπιστημιακών και ειδικότερα των συνταγματολόγων (και συνταγματολογούντων). θυμηθείτε την προεδρική εκλογή του 1985 με την λεγόμενη "ψήφο Αλευρά" (όπου οι μισοί συνταγματολόγοι ξεφτιλίστηκαν υπερασπιζόμενοι την άποψη της ΝΔ περί Βουλής 299 βουλευτών!) καθώς και την περίοδο του 1989 (που κάποιοι έριξαν το "συνταγματικό" τους κύρος για να εξωθήσουν τον Ανδρέα σε παραίτηση).

Διάβασα, λοιπόν, στη σημερινή "Ελευθεροτυπία" ότι ο πολύς κ. Δ.Τσάτσος δήλωσε (που αλλού? στον 9,84!) ότι δήθεν "έγινε νοθεία στην εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η διαδικασία ήταν αντιδημοκρατική και φιάσκο, τα αποτελέσματα σε 12 εκλογικά τμήματα δεν ελήφθησαν υπ' όψιν κι αυτά τυχαίως και ότι δεν υπήρχε ισότητα των όπλων ... καθώς ο ένας είχε όλο τον κομματικό μηχανισμό, το συνδικαλιστικό κομμάτι, τους υπαλλήλους του κομματικού μηχανισμού και οι άλλοι δύο δεν είχαν τίποτα».

Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι, για τα όσα "διαμαρτύρεται" ο κ. Τσάτσος, δεν διαμαρτυρήθηκαν ούτε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κ.κ. Βενιζέλος και Σκανδαλίδης. Αφήνω επίσης στο δικό σας σχολιασμό το γεγονός ότι ο (ουδέποτε έχων σχέση οργανικά με το Πασόκ) κ. Τσάτσος λέει αναλήθειες, αφού πχ οι διάφοροι Κατσικαρέληδες και λοιποί του Οργανωτικού τάχθηκαν με το μέρος Βενιζέλου. Επομένως, κρίσιμοι κομματικοί σε κρίσιμα πόστα μόνον υποστηρικτές του Γιώργου δεν ήταν!

Ερωτώ μόνον το εξής: σε περίοδο που κατεδαφίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα και την επομένη που ο Γιώργος έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση στη Βουλή, απαντώντας στις "μπηχτές" Μεϊμαράκη, ο ομότεχνος του άλλου Καθηγητή, ο κ. Τσάτσος, θυμήθηκε να θέσει θέμα εκλογικής διαδικασίας στο Πασόκ! Περσινά ξινά σταφύλια, κ. Καθηγητά! Δεν θυμάμαι να κάνατε κάποια παρόμοια δήλωση για τους βουλευτές που βρέθηκαν να έχουν σταυρούς παραπάνω από όσους έλαβε συνολικά το κόμμα τους στη Β' Αθηνών, στις τελευταίες εκλογές. Επίσης, και ο πιο νέος δικηγόρος, που διορίστηκε δικαστικός αντιπρόσωπος, γνωρίζει πολύ καλά και από τα μέσα το τί μπάχαλο στην κυριολεξία επικρατεί ακόμη και στη διοργάνωση των εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών, πόσο μάλλον σε μία "εσωτερική" κομματική διαδικασία που έγινε χωρίς την ετοιμότητα ενός κρατικού μηχανισμού. Ο οποιοσδήποτε θελήσει να καταπατήσει τον όρκο του και να ακυρώσει ψηφοδέλτια υπέρ ή σε βάρος ενός κόμματος μπορεί να το κάνει, αρκεί να "πέσει" σε "άσχετους" κομματικούς αντιπροσώπους. Ουκ ολίγες φορές διαβάσαμε για δικαστικούς αντιπροσώπους που πήραν μαζί τους στο σπίτι τους τα ψηφοδέλτια γιατί δεν προλάβαιναν να ολοκληρώσουν την καταμέτρηση! Μίλησε ποτέ για "μη δημοκρατική" διαδικασία σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο κ. Τσάτσος? Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο, ειλικρινά.

Αλλά είπαμε: την περίοδο που ο κόσμος πεινά, κάποιοι μεγαλοσχήμονες κύριοι καθηγητάδες, πρώην ευρωβουλευτές (με τη σφραγίδα του Πασόκ, βεβαίως, το οποίο πολλούς ευεργέτησε και από ολίγους ευεργετήθηκε...), αβαντάρουν τη ΝΔ και στρέφουν την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά του προβλήματα στα (υπαρκτά ή ανύπαρκτα) προβλήματα του Πασόκ...