Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Εχουμε και λέμε...

* 3,9% μπροστά το Πασόκ στο νέο γκάλοπ της MRB για τον Ε.Τ.Κ., όπου το Κίνημα ΑΥΞΑΝΕΙ τη διαφορά του κατά 1 σχεδόν μονάδα, η ΝΔ αποσυσπειρώνεται περαιτέρω και ο Γ. Παπανδρέου είναι πρώτος σε δημοφιλία πολιτικός αρχηγός (βλ. εδώ και εδώ).

* 4,4% μπροστά το Πασόκ στο νέο γκάλοπ της Metron Analysis για την ΑΥΓΗ (βλ. εδώ).

* 3,5% μπροστά το Πασόκ στο νέο γκάλοπ της Kappa Reasearch για το ΒΗΜΑ (βλ. εδώ και εδώ). Σε σχέση με τη μέτρηση του Δεκεμβρίου, το ποσοστό είναι μεν μειωμένο κατά 1,1 μονάδα, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό ύστερα από την στήριξη Καραμανλή από τα ΜΜΕ και από το γεγονός ότι το αλληλοφάγωμα της ΝΔ δεν είχε ακόμη ξαναρχίσει για τα καλά.

Ηταν που ο ... ανασχηματισμός θα αποτελούσε "νέο ξεκίνημα" για τον Καραμανλή! Μάλλον εννοούσαν προς την ... Κόλαση!

Υ.Γ.: δεν μπορώ να μην σχολιάσω την "πουστιά" του Βήματος! Με ξεκάθαρο προβάδισμα του Πασόκ, με γνωστές τις άλλες δημοσκοπήσεις όπου το Κίνημα είναι όχι απλά πρώτο αλλά με αυξημένο ποσοστό (βλ. "Τύπος") και με τον Καραμανλή μόνον 6,6 μονάδες στον ηλιθιώδη δείκτη της "καταλληλότητας" πάνω από τον Γ. Παπανδρέου, όταν κάποτε τα ΜΜΕ του χάριζαν απλόχερα και με το αζημίωτο τα 40άρια, υποστηρίζει σήμερα, χωρίς να ντρέπεται, ότι η μάχη ... "θα δοθεί στήθος με στήθος"! Κύριε Λαμπράκη, ου γαρ έρχεται μόνον! (τί περιμένεις, όμως, από μία έρευνα η οποία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ταυτότητά της, διενεργήθηκε αυθημερόν, στις 6/2/09?).

Update: ο Θ.Πάγκαλος δε μάσησε τα λόγια του για το σημερινό πρωτοσέλιδο και την παραποιημένη ερμηνεία της δημοσκόπησης από το "Βήμα": το χαρακτήρισε, στην εκπομπή του Ι. Χασαπόπουλου, ως "στρατευμένη εφημερίδα κατά του Παπανδρέου" (βλ. εδώ). ΣΩΣΤΟΣ!