Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Νεοδημοκρατικό κιτσαριό...

Σε μία πολύ καλή ανάρτησή του (5/4/08), ο Βασικός Μέτοχος συνδέει τα γεγονότα του 1963 (επίσκεψη Ντε Γκώλ στη Θεσσαλονίκη, οργάνωση υποδοχής με παρακρατικούς από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, δολοφονία Λαμπράκη) με την υποδοχή που ετοιμάζει η τωρινή κυβέρνηση Καραμανλή στον σημερινό Πρόεδρο της Γαλλίας, Ν. Σαρκοζύ, οψέποτε αυτός επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη. Από όλη την ανάρτηση, απομονώνω ένα κομμάτι, που αναδεικνύει σε όλο του το μεγαλείο το "κιτσαριό" της νεοδημοκρατικής νομενκλατούρας και μιλά για τα άτομα στα οποία ο άφρων ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε τη διακυβέρνηση αυτής της δύσμοιρης χώρας. Απολαύστε το:

<<Μάιος 2008. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, σαρανταπέντε χρόνια αργότερα. Μετά την εκπληκτική επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζύ ο οποίος καθάρισε για πάρτη μας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έλαβε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη από τον Νομάρχη-Ζορό. Ο καταγόμενος από την Θεσσαλονίκη - από την πλευρά της εβραίας μαμάς του - Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να καθαρίσει πάλι για λογαριασμό μας και με το θέμα της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ένωση, τρελαίνοντας τον πρόεδρο Μπους που ψάχνει να βρει διάφορα DVD με την Κάρλα Μπρούνι, για να εκβιάσει τον Σαρκοζύ. Ο Γάλλος πρόεδρος που δε μασάει από τέτοια θα οργανώσει ο ίδιος ειδικές προβολές-αφιέρωμα στην Θεσσαλονίκη, με όλα τα DVD της Κάρλα, στους χώρους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου πολιτισμού και την φροντίδα της τριανταπεντάχρονης που θα αποφυλακισθεί γι αυτό το λόγο. Η οργάνωση της παραγωγής θα ανήκει στον Χρήστο Ζαχόπουλο, και στον Πανάγο, άξια τέκνα της Θεσσαλονίκης και του πρόσφατου παρελθόντος της. Η μουσική υπόκρουση θα είναι συνθέσεις από το φιούσιον ορατόριο "Αλεξάνδρεια η Εσχάτη" του Σταμάτη Σπανουδάκη, με τη συμμετοχή της λαικής χορωδίας της ΟΝΝΕΔ Πανοράματος.
Η υποδοχή του Προεδρικού ζεύγους θα γίνει στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" ΄όπου θα ξεκινήσει πομπή για την Νομαρχία αποτελούμενη από τρίκυκλα πανομοιότυπα με αυτό που οδηγούσε το 1963 ο Κοτζαμάνης. Ο διάσημος αριστερός μπλόγκερ Πιτσιρίκος αποκάλυψε ότι ο Γάλλος πρόεδρος σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλία, θα επισκεφθεί το Μάιο τη χώρα μας και θα συναντήσει τους συγγενείς του που μένουν στη Θεσσαλονίκη και έχουν πατσατζίδικο στην Άνω Τούμπα. Αποκαλύπτουμε σήμερα ότι το πατσατζίδικο είναι δίπλα στο καφενείο όπου οι δημοσιογραφική έρευνα ανακάλυψε τα μέλη της "καρφίτσας", το 1963.
Στην επίσημη τελετή υποδοχής στην Νομαρχία το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας θα τιμηθεί από τον Μητροπολίτη Άνθιμο, τον Φραγκοθρεμμένο νεομακεδονομάχο Κώστα Ζουράρι και τον επικεφαλής του τιμητικού αγήματος των σαρισσοφόρων αρχαίων Μακεδόνων Στυλιανό - Παρμενίωνα Παπαθεμελή. Ο Νομάρχης, ντυμένος Ζορό θα απονείμει τον τίτλο του "Χρυσού Μεγαλέξανδρου" στον Γάλλο Πρόεδρο, ενώ οι ορδές των χιλιάδων μαινόμενων, αφιονισμένων παοκτσίδων σείοντας σημαίες με τον Βυζαντινό Θυρεό και τον Βουκεφάλα και φέροντας αυτοκόλλητα με τον Ζαγοράκη στο στήθος, θα επευφημούν την προεδρική σύζυγο εν χορώ τραγουδώντας "τελεία και παύλα, Κάρλα είσαι καύλα"...>>.