Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

ΚΚΕ: "κακώς πέθανε ο Στάλιν" ή, αλλιώς, τρία πουλάκια κάθονταν...


Σε όσους αφελείς εξακολουθούν να θεωρούν δημοκρατικό κόμμα το ΣΗΜΕΡΙΝΟ Κ.Κ.Ε., και μάλιστα να το ψηφίζουν ως δήθεν ... "αξιόπιστη" λύση για τα αδιέξοδα του δικομματισμού, αφιερώνω το κείμενο με τον βαρύγδουπο τίτλο: «Κείμενο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό», που δημοσιεύει σήμερα το "Βήμα" (βλ. εδώ) και θα συζητηθεί στο 18ο Συνέδριο του ψευδεπίγραφου "Κόμματος του Λαού" (18-22 Φεβρουαρίου 2009 - τί θα συζητηθεί δηλαδή, όπως πάντα θα επιβληθεί εκ των άνω!).

Οπως θα διαπιστώσετε, οι ΦΩΣΤΗΡΕΣ του Περισσού ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ τί συνέβη με την πτώση του "υπαρκτού σοσιαλισμού" στις χώρες όπου αυτός ατυχώς εφαρμόσθηκε, αλλά ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ οι Κυρκοφλωράκηδες με τις Παπαρήγες συνεχίζουν τον στρουθοκαμηλισμό και διατείνονται ότι ... ερμήνευσαν το φαινόμενο, δικαιολογώντας και αποκρύβοντας φτώχεια, εξαθλίωση, κομματικές νομενκλατούρες, εγκλήματα, σφαγές και βασανιστήρια (και να μην αρχίσει κανείς τα γνωστά ότι υπήρχε πρόνοια, υγεία κλπ - δεκτά όλα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε γι'αυτά).


Η ερμηνεία του ΚΚΕ για την ήττα του πανίσχυρου ΚΚΣΕ είναι ότι «από μια περίοδο και μετά, σταδιακά, το κόμμα έχασε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του και έτσι έγινε δυνατό να κυριαρχήσουν οι αντεπαναστατικές δυνάμεις στο κόμμα και στην εξουσία τη δεκαετία του 1980». Αυτή είναι η αφετηρία που προσεγγίζει την κατάρρευση των καθεστώτων αυτών «ως νίκη της αντεπανάστασης, ως ανατροπή της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, ως κοινωνική οπισθοδρόμηση», προβάλλοντας το επιχείρημα πως «δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αυτές οι εξελίξεις υποστηρίχθηκαν από τη διεθνή αντίδραση, ότι η σοσιαλιστική οικοδόμηση, ιδιαίτερα επί Στάλιν, συγκεντρώνει τα ιδεολογικά και πολιτικά πυρά του διεθνούς ιμπεριαλισμού».

Οι απόψεις του σημερινού ΚΚΕ συνεχίζουν να είναι καθαρά ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ, αφού για τα εγκλήματα του Στάλιν (στα οποία και η εξόντωση χιλιάδων ομογενών!), ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ. Αναφέρει το ρεπορτάζ του Λ.Σταυρόπουλου:

Για τις μαζικές εκκαθαρίσεις της δεκαετίας του '30 δεν γίνεται λόγος στο κείμενο, ενώ όσον αφορά τις περιβόητες δίκες της Μόσχας (1936-1938) που οδήγησαν στην εξόντωση των αντιπάλων του Στάλιν ουσιαστικά υιοθετούνται. Για τον Λέοντα Τρότσκι (σ.σ.: επιφανής επαναστάτης μπολσεβίκος και θεωρητικός του μαρξισμού, ο οποίος μετά τον θάνατο του Λένιν το 1924 ήλθε σε σύγκρουση με τον Στάλιν και εξορίστηκε από τη Σοβιετική Ρωσία, για να δολοφονηθεί το 1940 στο Μεξικό) επισημαίνεται ότι «θεωρούσε αδύνατη την επικράτηση του σοσιαλισμού στη Ρωσία, την οποία εξαρτούσε αποκλειστικά από τη νίκη της επανάστασης σε ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες της Δυτικής Ευρώπης» και ότι «με την πλευρά των τροτσκιστών συντάχθηκε και η λεγόμενη "νέα αντιπολίτευση" με επικεφαλής τους Ζηνόβιεφ και Κάμενεφ» (σ.σ.: στελέχη της μπολσεβικικής φρουράς που συντάχθηκαν με τον Τρότσκι και ακολούθως εξοντώθηκαν ως «συνωμότες» και «πράκτορες»). «Η αντιπαράθεση με τις απόψεις του Τρότσκι απασχόλησαν μια σειρά συνέδρια του ΚΚ μπολσεβίκων της ΕΣΣΔ. Ολα τα συνέδρια απέρριψαν αυτές τις θέσεις και τελικά οι Τρότσκι, Ζηνόβιεφ και Κάμενεφ και οι οπαδοί τους διαγράφηκαν από το ΚΚ», αρκείται να επισημάνει ο Περισσός. Οσον αφορά τον Μπουχάριν, ένα από τα θύματα επίσης του Στάλιν και από τους θεωρούμενους τότε κορυφαίους θεωρητικούς οικονομολόγους της μπολσεβικικής φρουράς, αναφέρεται στο κείμενο ότι η τάση που εκπροσωπούσε στην ηγεσία του ΚΚ χαρακτηρίστηκε «"δεξιά παρέκκλιση" και είχε εκφραστεί ήδη από το 1925».

Απ'ό,τι καταλαβαίνετε, το συμπέρασμα από την όλη αυτή ... εμβριθή πολιτική-ιστορική "ανάλυση" των εγκεφάλων του ΚΚΕ είναι ότι ... κακώς πέθανε ο Στάλιν και ότι, ΑΝ ζούσε (αιώνια?), τώρα θα επικρατούσε ο κομμουνισμός! Κι ύστερα παραπονιούνται γιατί φύγανε τα καλύτερα στελέχη τους και μετανάστευσαν σε άλλα κόμματα!

Στην κυρία Παπαρήγα και τους ανεγκέφαλους συντρόφους της, όλα επαγγελματικά και καλοπληρωμένα στελέχη του Κόμματος, που δεν διαπίστωσαν καμμία αγανάκτηση του πεινασμένου και φυλακισμένου κόσμου των πρώην κομμουνιστικών καθεστώτων, ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ την παραπάνω φωτογραφία που τράβηξα μπροστά στο Μουσείο της Πράγας και δείχνει την κάνη ενός εκ των σοβιετικών τεθωρακισμένων που κατέπνιξαν την "Ανοιξη της Πράγας" το 1968, όταν ο Alexander Dubček επιχείρησε να εκδημοκρατίσει το άθλιο καθεστώς (στην Πράγα υπήρχε έκθεση αυτήν την περίοδο με τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, από όπου και η 2η αφίσα).

Ξυπνήσε επιτέλους η Ψωροκώσταινα?

Ουφ, ξαναγυρίζουμε στα ίδια και τα ίδια: ο μικρόκοσμος της Ελλάδας δεν επηρρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις.

Διαβάστε σήμερα το πρωτοσέλιδο θέμα του "Βήματος", εδώ. Μετά από ΤΟΣΑ σκάνδαλα και ΤΟΣΕΣ κοροϊδίες και υποκρισίες της ΝΔ, μετά από ΤΟΣΟΥΣ θεατρινισμούς και τσαλίμια του Τσίπρα (ο οποίος ενίοτε θύμιζε την μακαρίτισα την Αλίκη σε ελληνική ταινία), επιτέλους οι πολίτες σαν ΚΑΤΙ άρχισαν να υποψιάζονται και έτσι, η πρώτη δημοσκόπηση του φθινοπώρου δείχνει να κλείνει η ψαλίδα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στο 1,2%, δείχνει και πτώση 3,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ (στο χωριό μου κε Τσίπρα λέμε: "κάθε θαύμα 3 ημέρες"!). Το ΠαΣοΚ παρουσιάζει αξιοσημείωτη αύξηση της δύναμής του, αν αυτή εκφράζεται σε πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, απαντά ότι θα ψήφιζε ΠαΣοΚ το 28,1% έναντι 29,3% που ψηφίζει Νέα Δημοκρατία. Τα ποσοστά αυτά δείχνουν να κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα, τα οποία στην προηγούμενη δημοσκόπηση (Απρίλιος 2008) συγκέντρωναν η ΝΔ ποσοστό 29,8% και το ΠαΣοΚ ποσοστό 25,8%.

Προσέξτε, όμως: πώς να χαλάσει ο Λαμπράκης και οι εταιρίες των δημοσκοπήσεων τον ύπνο του Καθιστού Βούδδα? Γίνεται? Δε γίνεται!

Γι'αυτό, από τη μιά ρίχνουν τα ποσοστά της ΝΔ, από την άλλη "βγάζουν" ως διά μαγείας κι ένα 44,8% που προτιμά (Κύριε Ελέησον!) για πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή έναντι 29% του Γ. Παπανδρέου! Δηλ. συνεχίζουν (υποτίθεται!) οι πολίτες να προτιμούν αυτόν που ΔΕΝ έδιωξε τον ξάδερφό του (Λιάπης) και τον πρώην υπουργό του (Παυλίδης) από το κόμμα, ενώ βούϊξε ο τόπος για τα καμώματά τους, και ΔΕΝ προτιμά αυτόν που ΑΜΕΣΩΣ καρατόμησε Τσουκάτο και λοιπούς, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι υποκριτής σαν τον πρωθυπουργό. Συνεχίζουν (υποτίθεται!) οι πολίτες να προτιμούν αυτόν που ΛΕΙΠΕΙ από όλες τις διεθνείς εξελίξεις από αυτόν που είναι προσωπικότητα διεθνούς φήμης και προϊσταται ενός σημαντικότατου διεθνούς οργανισμού!

ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ρε μάγκες?