Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Bye bye Bush!


Μέσα στο χαμό, κάποιοι στήνουν πάρτυ, απανταχού της γης, για να ... "αποχαιρετήσουν" τον χειρότερο Πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ, τον Μπους! Και για να γιορτάσουν (λες και ο διάδοχος Πρόεδρος μας βγήκε καλύτερος!).
Για πληροφορίες, τόπους διοργάνωσης των πάρτυ (από Αλβανία έως Αντίλλες), τρόπο συμμετοχής και λοιπές πληροφορίες, βλ. εδώ...


Βρε, βρε...

Τί διαβάζω, τί διαβάζω?

TVXS: "Διαλλακτικός, ύστερα από αρκετούς μήνες εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας στο ζήτημα συνεργασίας του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας χθες στo Mega. «Εμείς λέμε ναι στον διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και με το ΠΑΣΟΚ, διότι παρά τις διαφορές μας, πιστεύουμε ότι είμαστε όμοροι χώροι»".

Τί γίνεται Αλεξάκη? Διάβασες τις επόμενες δημοσκοπήσεις και είδες ότι το ... ατίθασο look και το ζελέ στο μαλλί δεν τραβάνε πια τους ψηφοφόρους?

Δείτε...

... στο blog "Δημοσκοπία" τον εκτιμώμενο αριθμό εδρών όλων των κόμματων ανά Διοικητική Περιφέρεια όπως αυτός προκύπτει από την επεξεργασία της μηνιαίας εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος της ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΑ για τον μήνα Δεκέμβριο (βλ. και εδώ).

Φορτσάρουμε!

Υποπτη ... σιωπή των "αντεξουσιαστών" για τη ΝΔ!

Στο blog της ΠΑΜΚ Γκύζη διάβασα μία πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση για το ύφος και το περιεχόμενο της προκήρυξης του "Επαναστατικού Αγώνα":

"Πουθενά, ούτε μια λέξη για Καραμανλή, για ΝΔ, για υπουργούς αυτής της κυβέρνησης που μην το ξεχνάμε, κυβερνάει πέντε χρόνια τώρα. Λεπτομερείς αναφορές για ΠαΣοΚ, για Παπανδρέου, για ΚΚΕ, για ΣΥΝ, για ΛΑΟΣ… Πουθενά η δεξιά, η ΝΔ, ο Καραμανλής… Σα να μην υπάρχουν… Στη θέση αυτών που κυβερνούν, τοποθετείται «το καθεστώς», «η πολιτική εξουσία», «το κράτος»… έτσι απρόσωπα… Για να προσωποποιηθεί βέβαια όταν αναφέρεται στο ΠαΣοΚ με Παπανδρέου, με Βερελή, με Βενιζέλο… Επίσης μια ισχνή αναφορά σε «σκάνδαλα» που όμως τα έκαναν «οι κατέχοντες την πολιτική και οικονομική εξουσία»!.. Όχι η ΝΔ και οι υπουργάρες της!..".

Διαβάστε όλη την ανάρτηση, εδώ.

Σχολιασμός από το ΔΙΚΤΥΟ, εδώ.

Να το αναρτήσουμε παντού!

Επιτέλους, ΤΕΛΟΣ! Να το αναρτήσουμε παντού! Να παρασύρουμε φίλους και γνωστούς να κάνουν το ίδιο! Να τους ξεσηκώσουμε όλους!

Εχουν τόοοοσο διεστραμμένο μυαλό?

Το σημερινό "Ποντίκι" στο editorial της 2ης σελίδας του σχολιάζει τα πρόσφατα γεγονότα στο Αιγαίο και την προκλητικότητα των Τούρκων, με μία άλλη ματιά, υπό τον εύγλωττο τίτλο: "Απαράδεκτο χθες, συζητήσιμο σήμερα". Τί μας λέει η καλή εφημερίδα? Οτι, ουσιαστικά, η κυβέρνηση των αλητών ετοιμάζεται να "χρησιμοποιήσει" (αν όχι και να προκαλέσει η ίδια...) ένα μίνι πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο, προκειμένου να επιχειρήσει να συσπειρώσει τους "νοικοκυραίους", όπως το πέτυχε με τις πυρκαγιές του 2007 αλλά όχι και με το χριστουγεννιάτικο πλιάτσικο του κέντρου της Αθήνας! Διαβάστε και αναρωτηθείτε πού μας πάνε:

Στις παρυφές της κυβέρνησης κάποιοι επικίνδυνα ανόητοι θα ’βλεπαν καλοδεχούμενη μια «ελεγχόμενη κρίση» με την Τουρκία στο Αιγαίο. Υποθέτουν ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως θα ευνοούσε... εκλογικά τον Καραμανλή. Ακριβώς το σενάριο αυτό φοβούνται και κάποιοι «καχύποπτοι» στο ΠΑΣΟΚ. Είναι να ανατριχιάζει κανείς με το κατάντημα του πράγματος! Ένα «μίνι πολεμικό επεισόδιο» θα ήταν αποδεκτό ίσως και ευπρόσδεκτο με την προσδοκία κομματικού - εκλογικού οφέλους για την παράταξη! Κι όμως, αντί να κρεμάσουν στο Σύνταγμα «παπαγαλάκια» και «στρατηγικούς εγκεφάλους» ... τέτοιας απίθανης λογικής, η «ιδέα» κυκλοφορεί ως καλοδεχούμενη. Πέρα από τον ασύνορο τυχοδιωκτισμό και την αυταπόδεικτη επικινδυνότητά της, που συνοδεύεται μάλιστα από εξυπνάδες του στιλ «κουμπαράκια είναι Ερντογάν - Καραμανλής, μπορούν να στήσουν έναν σικέ καβγά», τα ερωτήματα είναι εφιαλτικά:

α) Τι βαθμού ηλίθιος είναι κάποιος που πιστεύει ότι στη σημερινή εποχή μπορείς ακίνδυνα να στήσεις «πολεμικό επεισόδιο» με την ευκολία που «στήνεις» ένα παιχνίδι στο στοίχημα ή στον ιππόδρομο;

β) Πόσο νοσηρός είναι ο εγκέφαλος που θα δεχόταν να ρισκάρει η χώρα πολεμική εμπλοκή, εντελώς απρόβλεπτες εξελίξεις, με τα σύγχρονα όπλα, χάριν κομματικού κέρδους;

γ) Ποιος τυχοδιώκτης μπορεί να γίνεται ανεκτός, «ψιθυρίζοντας» τέτοιες θεωρίες;

δ) Πόσο έχουν υποχωρήσει σ’ αυτή τη χώρα τα στοιχειώδη αντανακλαστικά λογικής, σοβαρότητας και υπευθυνότητας ώστε να τολμά ο οποιοσδήποτε να αρθρώνει τέτοιες αποτρόπαιες ανοησίες;

ε) Τι άλλο είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε, όταν η «φιλολογία» φτάνει και στην αντίληψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία θορυβείται – δικαίως – άρα την εκλαμβάνει ως σοβαρή πιθανότητα;


Είναι ολοφάνερο ότι τα τελευταία χρόνια, ως κοινωνία, πολιτεία, κράτος και πολιτική ηγεσία, έχουμε κατεβάσει τόσο τον πήχυ των προσδοκιών, των απαιτήσεων και του αυτοσεβασμού, που είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε, να συζητήσουμε και να... αναλύσουμε τα πιο απίθανα, επικίνδυνα ή προσβλητικά σενάρια ή πραγματικότητες.

Αυτό που χτες ούτε που θα τολμούσε να αρθρωθεί, σήμερα γίνεται άνετα σενάριο και αντικείμενο συζήτησης. Και αυτό συμβαίνει σε όλη την κλίμακα της καθημερινότητας. Στη δουλειά, στο σχολείο, στο νοσοκομείο, στις οικονομικές δοσοληψίες, στα ατομικά δικαιώματα, στις συναλλαγές με το κράτος, ακόμα και στα εθνικά θέματα.

Ε, λοιπόν, το επόμενο στάδιο θα είναι να γίνει και ζοφερή πραγματικότητα.

Μαθήματα ανθρωπιάς...

Από το blog alzap του Αλέκου Στάμου

Οσο διάστημα, στην Ελλάδα, η μικρόνοη και μικρόψυχη κυβέρνηση των άχρηστων αλητών, που μας κυβερνάει, ασχολείται με το πώς θα ξανα-κοροϊδέψει τους βαλκάνιους ψηφοφόρους της με οικονομικά "ψίχουλα" και παροχές-"χαϊμαλιά", το Πασόκ, αθόρυβα και χωρίς δημοσιότητα, βοηθούσε με τους γιατρούς-βουλευτές του και με ιατρικά εφόδια τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Ακούστε από το radio.pasok: οι γιατροί Άρης Μουσιώνης, Ηλίας Καρανίκας, Θανάσης Νησιώτης, και τα μέλη της αποστολής Χρήστος Καπάταης και Αλέκος Στάμου, της πρώτης ανθρωπιστικής αποστολής του ΠΑΣΟΚ στη Λωρίδα της Γάζας, μιλούν στους δημοσιογράφους για την συγκλονιστική εμπειρία που έζησαν στην εμπόλεμη ζώνη της Παλαιστίνης...




Διαφορά αντιλήψεων και κοσμοθεωριών... (βλ. εδώ, εδώ και εδώ).

Μαθήματα "δεοντολογίας"!

Εν σχέσει με τα όσα λέγαμε εδώ για την τιμή που έκαναν οι Παλαιστίνιοι στον Γ. Παπανδρέου, ο Γ. Κρόγιας παραδίδει εδώ μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας στα ΜΜΕ που "έθαψαν" την είδηση, μέσω του Web4Democracy. Αντιγράφω:

Μάθημα: Πως να "θάψεις" μια είδηση, έναν άνθρωπο, μια ιδέα

Αγαπητέ νέε δημοσιογράφε, ας υποθέσουμε πως λαμβάνεις μια σημαντική είδηση την οποία θέλεις να "θάψεις" όσο πιο βαθειά μπορείς μακριά από την επικαιρότητα. Σου προτείνουμε τα εξής:

1ον) Βρες έναν τίτλο με κενό περιεχόμενο. Έναν τίτλο βαρετό που από μόνος του να μην λέει τίποτα.
2ον) Βρες έναν χώρο κάπου στον πάτο της εφημερίδας. Να ξέρεις ότι ισχύουν όλα αυτά που σου διδάξαμε στο 1ο έτος, ότι δηλαδή οι αναγνώστες σου είναι ηλίθιοι και δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν τι παιχνίδι παίζεται.
3ον ) Γέμισε τα μπλογκ με τα «τσιράκια» σου να διαδίδουν το ακριβώς αντίθετο. Μην ξεχνάς ότι έμαθες στο τελευταίο έτος της δημοσιογραφίας: «μην χύνεις την λάσπη με τον κουβά, βάλτη στον ανεμιστήρα».

Ας περάσουμε τώρα και στην πράξη με ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε, θεωρητικά πάντα, ότι μαθαίνεις την εξής είδηση: οι Παλαιστίνιοι δέχονται δολοφονική επίθεση από το Ισραήλ και εν μέσω πολέμου θέλουν να τιμήσουν έναν ευρωπαίο ηγέτη στην λωρίδα της Γάζας και να δώσουν ένα συμβολικό μήνυμα. Έτσι, για να μπεις στο πετσί του ρόλου ας υποθέσουμε ότι ο ηγέτης αυτός βρίσκεται κάπου στην χώρα σου να μισεί τους πολέμους, τις αιματοχυσίες και το ξεζούμισμα των πολιτών αλλά έχει την κακή συνήθεια να μην χτυπάει το χέρι του ούτε στο τραπέζι ούτε και στους ανθρώπους. Τι θα κάνεις; Τι θα κάνεις όταν τόσα χρόνια προσπαθείς να πείσεις τους πάντες ότι ο άνθρωπος αυτός είναι «σιωνιστής», προδότης κλπ αλλά εν καιρώ πολέμου στην Γάζα οι παλαιστίνιοι αποφασίζουν να ονομάσουν πτέρυγα του νοσοκομείου τους με το όνομά του;

Δες τι θα έκανε ένας δικός μας άνθρωπος, υποθετικά πάντα, αν εργαζόταν στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Δες και μάθαινε :

1. Θα έβαζε έναν γενικό τίτλο «το όνομα». Άντε τώρα ο άλλος να καταλάβει τι εννοείς εσύ με … το όνομα.
2. Θα έχωνε την είδηση στα ψιλά γράμματα των παραπολιτικών
3. Στο μεταξύ, θα ενεργοποιούσε «ανεξάρτητους» μπλογκερς να κατηγορούν τον αυτές τις ημέρες τον συγκεκριμένο ηγέτη ως «σιωνιστή», «προδότη» κλπ.
Επιμέλεια μαθήματος: Σύνδεσμος Οργανωμένης Παραπληροφόρησης

--------------------------------------
Το όνομα
Από χθες το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου είναι γραμμένο στο νοσοκομείο της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας. Δόθηκε σε μια πτέρυγα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται εκεί και βοηθάει τους τραυματίες Παλαιστινίους ομάδα γιατρών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Αρη Μουσιώνη και με τη συμμετοχή του συναδέλφου του Ηλία Καρανίκα. Η ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πέρα από τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιεί, παρέδωσε νοσοκομειακό και υγειονομικό υλικό".
Πηγή: ελευθεροτυπία

Πηγή της "είδησης": @ρ@τε πύλ@ς

Ξαναφεύγουν από τη Βουλή!

Το Πασόκ (επαν)έρχεται (με πρόταση για σύσταση Προανακριτικής)...

Η ΝΔ (ξανα)φεύγει από τη Βουλή (για να μην της φύγουν βουλευτές από το "μαντρί")...

Εμείς ερχόμαστε, οι αλήτες φεύγουν...