Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Το αληθινό πρόσωπο του ΚΚΕ...

Το σχόλιο το διάβασα στον "Κόσμο του Επενδυτή" (φύλλο της 18/19-10-08, σελ.53):

ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΄Η ΑΓΡΙΟΣ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ; Έπειτα από 15 χρόνια στον ¨Ριζοσπάστη¨, τέσσερα χρόνια πριν βγει στη σύνταξη και με σοβαρά προβλήματα υγείας, απελύθη από την εφημερίδα του ΚΚΕ ο δημοσιογράφος Γιάννης Κωστάκης. Όπως υποστηρίζει μάλιστα, ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της εφημερίδας του είπε ότι συμφωνεί με την απόλυση… Στη συνέχεια διεγράφη και από το ΚΚΕ (ύστερα από 27 χρόνια) γιατί, λέει, προσέφυγε στην ΕΣΗΕΑ και όχι στα κομματικά όργανα. Αυτό είναι τώρα ¨σκληρός καπιταλισμός¨ ή ¨άγριος σταλινισμός¨; Και η ΕΣΗΕΑ…τσιμουδιά.

Εψαξα και αλλού. Διάβασα και δανείζομαι την παρακάτω ανάρτηση από το
troktiko.gr και χαίρομαι γιατί από καιρό φωνάζω ότι το ΚΚΕ είναι στην πραγματικότητα ένα ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ κόμμα που μας "παραμυθιάζει" και κρύβει πολύ καλά τον πραγματικό του χαρακτήρα. Πολλές φορές έχω πει ότι πρέπει κανείς να ερευνήσει τις καταγγελίες, στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, των απολυμένων εργαζομένων της "Τυποεκδοτικής", της εφημερίδας που εκδίδει τον "Ριζοσπάστη". Διαβάστε, λοιπόν:

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΚΕ: Έτσι καθαρίζει το ΚΚΕ! Τον δημοσιογράφο Γιάννη Κωστάκη που αφού απολύθηκε από τον "Ριζοσπάστη" αποφάσισαν να τον διαγράψουν και από το κόμμα μετά από 27 χρόνια επειδή έκανε επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΣΗΕΑ και όχι στο ΚΚΕ. Τον απέλυσαν λίγο πριν βγει στην σύνταξη και ενώ έχει στεφανιαία νόσο. Το σκληρό πρόσωπο του ΚΚΕ. Όμως δεν έμειναν εκεί και μετά την απόλυση του δημοσιογράφου προχώρησαν και στην διαγραφή του από το κόμμα. Τι θα μας πει άραγε η Λιάνα Κανέλη που είναι στο ίδιο κόμμα; Δεν θα την δούμε σε κάποιο κανάλι να τοποθετείται και να φωνάζει καπνίζοντας, για την απόλυση του δημοσιογράφου;Τι παραμύθια μας λέει και η αριστερά και η δεξιά για τους εργαζόμενους και για την πολιτική που ακολουθούν; Αφού απολύουν ακόμα και κόμμα που μιλάνε για αντιλαική πολιτική. Τι ψαχνόμαστε;