Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Δεν λυπούνται για την αυτογελοιοποίησή τους?

Διαβάζω στην "Καθημερινή" τη συνέντευξη του καθηγητή Δ. Τσάτσου, ο οποίος  ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ την προσωπική του ιστορία και αυτο-γελοιοποιείται για μία ακόμη φορά (βλ. εδώ τις δηλώσεις του τον Νοέμβριο 2007, κατά την εκλογή προέδρου στο Πασόκ), κινούμενος σαφώς από αισθήματα πικρίας επειδή το καθηγητικό κατεστημένο δεν μπόρεσε να καταλάβει διά ρεσάλτου την ηγεσία του Κινήματος και να εκλέξει τον εκλεκτό του, τον Ε. Βενιζέλο!

Ο άνθρωπος αυτός, όταν το Πασόκ ήταν στις δόξες του και ο ίδιος ήταν ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ σε διάφορες θέσεις συμβούλου πρωθυπουργού, ευρωβουλευτή και σε επιτροπές, δε μιλούσε-δε λαλούσε για κανένα από τα κακώς κείμενα και τα ... "ανακάλυψε" όλα σήμερα, επειδή απλώς και μόνον "δεν πάει" τον Γιώργο και προτιμά τον Ευάγγελο!

Ισχυρίζεται ... εν μέσω θέρους  ότι "αν το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιήσει τον Μάρτιο την προεδρική εκλογή για να ρίξει την κυβέρνηση και ψηφίσει εκ των υστέρων τον κ. Κάρολο Παπούλια, θα καταστήσει ερμηνευτικό περίγελο το Σύνταγμα, καθώς θα έχει εξόφθαλμα περιφρονήσει το βαθύτερο νόημά του"!!!

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ, εγώ, που είμαι απλός πτυχιούχος Νομικής και όχι ... μέγας φωστήρ όπως ο κ. καθηγητής: το συνταγματικό δικαίωμα της αντιπολίτευσης να προκαλέσει εκλογές για να ρίξει μία ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ κυβέρνηση ΜΕ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ ΤΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ, αυτό δεν το λαμβάνουμε υπόψη?

Το ξαναλέω: είναι κρίμα (θα δούμε κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις) κάποιοι διανοούμενοι, κλεισμένοι στις γυάλες τους και ουδεμία σχέση έχοντες με τον απλό κόσμο που υποφερει,  να επιχειρούν ακόμη και τώρα να στηρίξουν τον παραπαίοντα πρωθυπουργό "βάζοντας πλάτη" στα δύσκολα! Παλιότερα είχαμε τους δήθεν αριστερούς λογοτέχνες (Καρυστιάνη, Δημουλά). Τώρα μας προέκυψε ο κ. Τσάτσος. Αν και είναι τρόπον τινά "συνάδερφος", θα χρησιμοποιήσω τη ... γλώσσα του λιμανιού για να σχολιάσω τη στάση του: ΟΥΣΤ!

Βλ. γνώμες  εδώ και  εδώ. Η απάντηση του Κινήματος, εδώ.

Υ.Γ.: όλοι αυτοί οι "μεγαλοσχήμονες" ξεχνούν εσκεμμένα κάτι: το πραγματικό ερώτημα είναι το ΑΝ θα αφεθεί ανενόχλητη η ΝΔ να ξεχαρβαλώσει τον τόπο για άλλο ένα χρόνο μέχρι το 2010 ή το ΑΝ κάποιος (και εν προκειμένω το Πασόκ) θα πάρει την ευθύνη να σταματήσει τον κατήφορο! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ είναι φιοριτούρες! Από τη στιγμή μάλιστα που με τις "τσατσικές" απόψεις συντάχθηκε η ΝΔ και το ΚΚΕ, τα 2 συνεταιράκια, δε χρειάζεται τίποτε άλλο για να μας πείσει ότι έχουμε δίκιο!