Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2007

Από τη δικτατορία του προλεταριάτου στη δικτατορία των πανεπιστημιακών?


Η Ελλάδα, μέσα σε όλα τα άλλα, ... δυστύχησε να γνωρίσει και την άνοδο και παντογνωσία των πανεπιστημιακών και ειδικότερα των συνταγματολόγων (και συνταγματολογούντων). θυμηθείτε την προεδρική εκλογή του 1985 με την λεγόμενη "ψήφο Αλευρά" (όπου οι μισοί συνταγματολόγοι ξεφτιλίστηκαν υπερασπιζόμενοι την άποψη της ΝΔ περί Βουλής 299 βουλευτών!) καθώς και την περίοδο του 1989 (που κάποιοι έριξαν το "συνταγματικό" τους κύρος για να εξωθήσουν τον Ανδρέα σε παραίτηση).

Διάβασα, λοιπόν, στη σημερινή "Ελευθεροτυπία" ότι ο πολύς κ. Δ.Τσάτσος δήλωσε (που αλλού? στον 9,84!) ότι δήθεν "έγινε νοθεία στην εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η διαδικασία ήταν αντιδημοκρατική και φιάσκο, τα αποτελέσματα σε 12 εκλογικά τμήματα δεν ελήφθησαν υπ' όψιν κι αυτά τυχαίως και ότι δεν υπήρχε ισότητα των όπλων ... καθώς ο ένας είχε όλο τον κομματικό μηχανισμό, το συνδικαλιστικό κομμάτι, τους υπαλλήλους του κομματικού μηχανισμού και οι άλλοι δύο δεν είχαν τίποτα».

Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι, για τα όσα "διαμαρτύρεται" ο κ. Τσάτσος, δεν διαμαρτυρήθηκαν ούτε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κ.κ. Βενιζέλος και Σκανδαλίδης. Αφήνω επίσης στο δικό σας σχολιασμό το γεγονός ότι ο (ουδέποτε έχων σχέση οργανικά με το Πασόκ) κ. Τσάτσος λέει αναλήθειες, αφού πχ οι διάφοροι Κατσικαρέληδες και λοιποί του Οργανωτικού τάχθηκαν με το μέρος Βενιζέλου. Επομένως, κρίσιμοι κομματικοί σε κρίσιμα πόστα μόνον υποστηρικτές του Γιώργου δεν ήταν!

Ερωτώ μόνον το εξής: σε περίοδο που κατεδαφίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα και την επομένη που ο Γιώργος έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση στη Βουλή, απαντώντας στις "μπηχτές" Μεϊμαράκη, ο ομότεχνος του άλλου Καθηγητή, ο κ. Τσάτσος, θυμήθηκε να θέσει θέμα εκλογικής διαδικασίας στο Πασόκ! Περσινά ξινά σταφύλια, κ. Καθηγητά! Δεν θυμάμαι να κάνατε κάποια παρόμοια δήλωση για τους βουλευτές που βρέθηκαν να έχουν σταυρούς παραπάνω από όσους έλαβε συνολικά το κόμμα τους στη Β' Αθηνών, στις τελευταίες εκλογές. Επίσης, και ο πιο νέος δικηγόρος, που διορίστηκε δικαστικός αντιπρόσωπος, γνωρίζει πολύ καλά και από τα μέσα το τί μπάχαλο στην κυριολεξία επικρατεί ακόμη και στη διοργάνωση των εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών, πόσο μάλλον σε μία "εσωτερική" κομματική διαδικασία που έγινε χωρίς την ετοιμότητα ενός κρατικού μηχανισμού. Ο οποιοσδήποτε θελήσει να καταπατήσει τον όρκο του και να ακυρώσει ψηφοδέλτια υπέρ ή σε βάρος ενός κόμματος μπορεί να το κάνει, αρκεί να "πέσει" σε "άσχετους" κομματικούς αντιπροσώπους. Ουκ ολίγες φορές διαβάσαμε για δικαστικούς αντιπροσώπους που πήραν μαζί τους στο σπίτι τους τα ψηφοδέλτια γιατί δεν προλάβαιναν να ολοκληρώσουν την καταμέτρηση! Μίλησε ποτέ για "μη δημοκρατική" διαδικασία σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο κ. Τσάτσος? Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο, ειλικρινά.

Αλλά είπαμε: την περίοδο που ο κόσμος πεινά, κάποιοι μεγαλοσχήμονες κύριοι καθηγητάδες, πρώην ευρωβουλευτές (με τη σφραγίδα του Πασόκ, βεβαίως, το οποίο πολλούς ευεργέτησε και από ολίγους ευεργετήθηκε...), αβαντάρουν τη ΝΔ και στρέφουν την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά του προβλήματα στα (υπαρκτά ή ανύπαρκτα) προβλήματα του Πασόκ...

7 σχόλια:

Urfurslaag είπε...

Γιατί όλα τα πασοκίζοντα μπλογκ είναι τόσο κακόγουστα?

NdN είπε...

Καλημέρα,

Σε παρακαλώ πολύ μπορείς να μου πεις πως μήκες στο σκληρό μου δίσκο και πήρες το κείμενο που ετοίμασα για τον "κύριο Καθηγητή"??

Πραγματικά δεν θα αφαιρούσα ούτε λέξη. Το πολύ πολύ να πρόσθετα και τον Τσουκάτο σε αυτούς που βοήθησαν μαζί με τον Κατσικαρέλη στα οργανωτικά.

Καλές γιαρτές και φυσικά με την άδεια σου θα το κανω link στο blog μου για να εξηγήσω ότι δεν γράφω για το θέμα γιατί...με πρόλαβε άλλος!

Σ.Μ. είπε...

@urfurslaag: καλύτερα φίλε μου να είμεθα κακόγουστοι σε ό,τι αφορά στα μπλογκ μας (περί ορέξεως καολοκυθόπιτα άλλωστε, όπως λένε και στην πατρίδα), παρά να είμεθα κακόγουστοι στο φαίνεσθαι, στο λέγειν και στο πράττειν, όπως είναι η κυβέρνησή σας. Μόνο την τσάντα και τα γοβάκια της Μαριέτας να προσέξεις, και θα έχεις τον ορισμό της κακογουστιάς.

Σ.Μ. είπε...

@ndn: σ'ευχαριστώ, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι πολίτες ενεργούμε με αυτό που λέμε "κοινή λογική", αισθητήριο που οι νεοδημοκράτες έχουν απωλέσει εδώ και καιρό.

Σ.Μ. είπε...

@ndn: αναδρομικώς σου ζητάω και συγγνώμη γιατί σου "υπέκλεψα" το μπάνερ με το "σειρά του γιώργου τώρα" :)

NdN είπε...

To banner δημιουργήθηκε για να διαδωθεί. Με λίγες λέξεις περιμένουμε από τον Γιώργο να κάνει την επόμενη κίνηση, η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή που μας υποσχέθηκε. Να τα αλλάξει όλα! Ολα όσα δεν συμφωνούμε, όλες τις πράξεις, τισ νοοτροπίες, τις συμπεριφορές κάποιων δεξιοπασόκων που έδωσαν δικαίωμα να μας αποκαλούν λαμόγια. Για υτό δεν τον στηρίξαμε άλλωστε.

Τα blogs είναι δημιουργήματα συλλογικά. Ενα post δεν λέει τίποτα αν δεν ακολουθείται από σχόλια που το εμπλουτίζουν. Οπότε δεν χρειάζεται να ρωτάς για να παίρνεις κάτι. Για την ιστορία το banner το πήρα και εγώ από τον tzonako!

Καλές γιορτές!

NdN είπε...

Καλησπέρα,

Και εγώ με την σειρά μου είχα πάρει το banner από τον tzonako. Για αυτό φτιαχτηκε για να διαδωθεί οπότε δεν χρειάζεται να ρωτησεις καν.

Στελνει πιστεύω με σαφήνεια ένα μήνυμα στον Γιώργο. Αυτό που έπρεπε το κάναμε, τώρα είναι η σειρά του να κάνει πράξη αυτά που μας υποσχέθηκε. Η συγκρουση με αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που έκαναν τη λέξη πασόκος συμώνυμο της λέξης λαμόγιο (με ευθύνη των δεξιοπασόκων βέβαια) πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Από "τσάτσους" και Τσάτσους συνιθίσαμε.