Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Η Λιάνα και η Γιάννα...

...όπως λέμε η σάρα και η μάρα!

Αλήθεια, ακούσαμε καθόλου αυτές τις ημέρες την λαλίστατη κυρία Κανέλη να ... κατακεραυνώνει την εργοδοσία της κυρίας Αγγελοπούλου για τους 450 άνεργους που αφέθηκαν στην τύχη τους?

Τί ρωτάω ο αφελής...

Ο Δ. Ρίζος και η "Πατσαβούρα"...




Είναι γνωστή η αμετροέπεια των καναλιών να παρουσιάζουν τα θέματα διαστρεβλωμένα ώστε να εκμεταλλεύονται την ιστορική άγνοια ή και την νεαρή ηλικία των τηλεθεατών τους (ποιός 20άρης σήμερα ξέρει τί ήταν το "βρώμικο '89"?), ώστε να διαμορφώνουν όπως αυτά θέλουν την λεγόμενη κοινή γνώμη.
***
Στα πλαίσια αυτά, βαρεθήκαμε κάθε μέρα να βλέπουμε στα "παράθυρα" τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ρίζο, νυν εκδότη της εφημερίδας "Αδέσμευτος Τύπος" και, κατά την περίοδο του "βρώμικου '89", διευθυντή του τότε "Ελεύθερου Τύπου", που έκλεισε αυτές τις μέρες, αφήνοντας άνεργους 450 ανθρώπους.  Μάλιστα, πολλοί μας τον παρουσιάζουν σήμερα ως δήθεν ... "μέρος της λύσης" για να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας! Ξεχνούν, όμως, ότι αν ο "Ελεύθερος Τύπος" απαξιώθηκε σαν όνομα και σαν τίτλος εφημερίδας και δεν ανένηψε ποτέ έκτοτε κυκλοφοριακά, αυτό ανάγεται ήδη στην περίοδο εκείνη, καθώς ο Ρίζος την είχε μετατρέψει σε οχετό κατά του Ανδρέα και του Πασόκ, αναγκάζοντας έτσι τον αείμνηστο Πρόεδρο να αποκαλέσει δημόσια την εφημερίδα "Πατσαβούρα", ατιμωτικός χαρακτηρισμός που δεν είχε αποδωθεί ποτέ έως τότε σε κανένα έντυπο!
***
Για να μην αμφιβάλλει κανείς, μάλιστα, για το ποιόν του κυρίου αυτού, έψαξα στο αρχείο μου και βρήκα 3 χαρακτηριστικά εξώφυλα της δικής του πλέον εφημερίδας, που εξέδοσε αφού "στιγμάτισε" καλά-καλά τον "Ελεύθερο Τύπο". Προσέξτε ύφος και ήθος εφημερίδας ("Πατσαβούρας Νο.2"!) κατά ενός πολιτικού και δη εν ενεργεία πρωθυπουργού  που έδινε μάχη για τη ζωή του!

"Παραπολιτικές" σκοπιμότητες...

Γι'αυτό που λέγαμε, εδώ...

Διαβάστε κι εδώ για επιβεβαίωση!