Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

ΔΗΛΩΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Το πραξικόπημα της σημερινής κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχει προηγούμενο στη - μετά τη χούντα - πολιτική μας ιστορία.

Η διαρκής προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης υπονομεύει κάθε έννοια κράτους δικαίου, υπονομεύει την ίδια μας τη δημοκρατία.

Τιμούμε τους εισαγγελείς που αρνήθηκαν την ωμή παρέμβαση των κυβερνητικών εντολοδόχων. Ωμή παρέμβαση, που στόχο είχε και έχει τη συγκάλυψη απαράδεκτων, αδιαφανών και παράνομων πράξεων. Συντονισμένων πράξεων κυβερνητικών στελεχών, που μόνο τους μέλημα είναι η λεηλασία της περιουσίας των Ελλήνων.

Αν η κυβέρνηση λειτουργούσε με τις στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας, θα είχαν παραιτηθεί προ πολλού οι πολιτικές ηγεσίες όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων. Αυτή ήταν και αυτή είναι η απαίτηση του λαού.

Σήμερα, απέναντι στην οργή του Ελληνικού λαού και μετά την παραίτηση των εισαγγελέων, η ηγεσία της κυβέρνησης αναγκάζεται σε άτακτη υποχώρηση. Συνεχίζει, όμως, τους υποκριτικούς ελιγμούς. Δεν ανακαλείται καν η παρέμβαση - πραξικόπημα, αυτή που προκάλεσε την παραίτηση των εισαγγελικών λειτουργών.

Η κυβέρνηση βουλιάζει κάτω από το βάρος των πράξεών της. Δυστυχώς, συνεχίζει τις προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών της.

Επιτέλους, οφείλει να δεχτεί, ως κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την πρότασή μας για σύσταση Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών, για κάθε εκκρεμούσα υπόθεση διαφθοράς και σκανδάλων των τελευταίων ετών.

Ας είναι αυτή η τελική της πράξη, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές λύτρωσης, και όχι σε εκλογές παραγραφής.

Σήμερα, απαιτείται υπεύθυνη ηγεσία, αξιόπιστη ηγεσία στη χώρα. Διότι σήμερα, η χώρα αντιμετωπίζει κρίση αξιών, κρίση εμπιστοσύνης, κρίση θεσμών, κρίση δημοκρατίας. Απαιτείται υπεύθυνη ηγεσία, για να βγάλουμε τη χώρα από τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση των τελευταίων ετών.

Αυτή είναι απαίτηση του Ελληνικού λαού και, σε αυτή την απαίτηση, εμείς θα ανταποκριθούμε.

Υ.Γ. δικό μου: επειδή κάποιοι εξυπνάκηδες θα βερθούν πάλι να ισχυριστούν ότι το Πασόκ δήθεν ... επιτίθεται στη Δικαοσύνη, γι'αυτό τους προλαβαίνω και τους παραπέμπω σε παλιότερο σχόλιό μου, εδώ!

ΑΞΙΟΙ!

Ευτυχώς που οι 2 Εισαγγελείς, Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου, με την παραίτησή τους (βλ. εδώ και εδώ), μετά την απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Κ. Καρούτσου να τοποθετηθεί και τρίτος εισαγγελέας (η γνωστή από την υπόθεση της εξαγοράς του Γερμανού από την Cosmote, Ευσταθία Σπυροπούλου: κοινώς "καπέλωμα") στην έρευνα της υπόθεσης Βατοπαιδίου, απέδειξαν ότι κάποιοι δεν ανέχονται τις παρεμβάσεις και ότι ακόμη υπάρχουν Τερτσέτηδες και Πολυζωϊδηδες στο χώρο της Δικαιοσύνης και όχι μόνον ο Κόλλιας (Εισαγγελέας Αρείου Πάγου & πρώτος πρωθυπουργός της Χούντας), ο Κόκκινος (Πρόεδρος Ειδικού Δικαστηρίου και πολέμιος του Ανδρέα Παπανδρέου), ο Κεδίκογλου (ο γνωστός!) και ο Σανιδάς (ο επίσης γνωστός!).

Και μία νίκη του Κινήματος: το ΠΑΣΟΚ έδωσε
προθεσμία 24 ωρών στην κυβέρνηση, να φέρει το φάκελο στη Βουλή για τη διερεύνηση των ευθυνών των πολιτικών προσώπων. «Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση λειτουργεί ως επιβαρυντικό στοιχείο» σημειώνεται. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντός των επομένων ημερών θα καταθέσει μήνυση κατά των αυτουργών και των ηθικών αυτουργών των παρεμβάσεων στο έργο των δύο αντιεισαγγελέων, παρεμβάσεων που οδήγησαν στην παραίτησή τους από το Δικαστικό Σώμα. Δεν πρόλαβε να γίνει η ανακοίνωση αυτή και ο Καραμανλής, διαισθανθείς την πιθανότητα να γίνει πάλι βούκινο, ζήτησε να μην γίνουν δεκτές οι 2 παραιτήσεις και να διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή !!! (βλ. εδώ).

Κατάντια...


Η αβάσταχτη ελαφρότητα μιας φυλλάδας...

'Η, αλλιώς: γλύψε-γλύψε (τον Καραμανλή),
στο τέλος κάτι θα μείνει
(από τα θαλασσοδάνεια πήρες ως Κουρής)...