Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Αυτά είναι πραγματικά "παπαγαλάκια"!

ΑΥΤΑ είναι τα πραγματικά "παπαγαλάκια" της ΝΔ που ανέλαβαν να προωθήσουν το σχέδιο για αποχή:  η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ...

ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ: αν δω έστω κι ένα στέλεχος του Πασόκ μετά τη νίκη του να συνομιλεί ή να δίνει συνέντευξη στην πατσαβούρα του Κουρή, θα κάνω τα αδύνατα-δυνατά να διαγραφεί από το Κίνημα! Να ξεκαθαρίσουμε από ΤΩΡΑ ότι είναι ντροπή για τα στελέχη μας να έχουν σχέσεις με τέτοιο υπόκοσμο...

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ 8,3 ΔΙΣ €...

Από το σημερινό Βασικό Σχολιασμό:

Σήμερα αποκαλύπτεται ένα ακόμη «κατόρθωμα» αλλά και το μέγεθος της κουτοπονηριάς της σημερινής κυβέρνησης. Εν κρυπτώ και από τις 31 Μαρτίου είχαν ενημερώσει την Eurostat, ότι το χρέος της γενικής κυβέρνησης, το οποίο τον Ιανουάριο προέβλεπε σε 242,9 δις ευρώ, θα ξεπεράσει τελικά τα 251 δις ευρώ. Δηλαδή υπάρχει ένα άνοιγμα 8,3 δις ευρώ, γεγονός που δείχνει ότι ο δανεισμός επιπλέον των 8 δις ευρώ για το 2009, δεν έγινε για να δημιουργηθεί όπως υποστήριζε ο υπουργός Οικονομικών «ένα δίχτυ ασφαλείας», αλλά επειδή ήξεραν ότι οι προβλέψεις τους, ήταν και πάλι για τα πανηγύρια.

Όσο παραμένει στη θέση της η σημερινή κυβέρνηση, τόσο θα επιδεινώνονται οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας και κυρίως η καθημερινότητα των πολιτών. Η οικονομία, η χώρα, χρειάζεται μια νέα αρχή, με μια νέα κυβέρνηση.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ.  

Την ώρα που στην κυβέρνηση κουρασμένοι και ξεκούραστοι ζούνε στον κόσμο τους, το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ
άλλοι 36.756 άνθρωποι, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Μόνο το Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 17% οι απολύσεις και μειώθηκαν κατά 18% οι προσλήψεις. Το τελευταίο εξάμηνο χάθηκαν 70.000 θέσεις εργασίας.

Το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας, είναι το πως θα συνεχίσει την υλοποίηση των αδιαφανών και ρουσφετολογικών προγραμμάτων STAGE.

Χθες, είχαμε την ανανέωση των προγραμμάτων των ΟΤΑ για ακόμη ένα χρόνο, με στόχο να διατηρηθούν 8.000 άνεργοι σε προεκλογική ομηρία, οι οποίοι ουσιαστικά θα φθάσουν να δουλεύουν ανασφάλιστοι για συνολικά 2,5 χρόνια.

Η ανεργία δεν αποτελεί για τη σημερινή κυβέρνηση πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά ευκαιρία για ρουσφέτια και εξαγορά συνειδήσεων. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», για τις συσκέψεις υπουργών με το δεξί χέρι του πρωθυπουργού για τον σχεδιασμό των προσλήψεων, αλλά και οι τραγελαφικές καταστάσεις με τον κάθε υπουργό να διεκδικεί για τον εαυτό του τη μερίδα του λέοντος στα διάφορα «βολέματα» είναι ενδεικτική της φιλοσοφίας που διέπει αυτή την κυβέρνηση.

"Σήμερα γάμος γίνεται..."


'Η, μάλλον, αύριο (Πέμπτη). Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ... Krogias News Agency (βλ. εδώ), ο (2ος μετά τον Καρχιμάκη!) ... πράκτορας του Πασόκ και διαδικτυακός φίλος Γ. Κρόγιας, ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ αύριο!  Δηλ. 1 μόλις ημέρα μετά τη συγκέντρωση του Γιώργου στην Ξάνθη!
Τί να ευχηθώ? Βίον ανθόσπαρτον ή επιτυχημένη η συγκέντρωση?
Υ.Γ.: μικρή ... προσφορά του "Αρατε Πύλας" στην αγωνία της νύφης, η παραπάνω καλλιτεχνική σύλληψη!

Δίκαιο φορολογικό σύστημα...

Αποκατάσταση της φορολογικής ισότητας στη χώρα δεσμεύθηκε χθες ότι θα επιφέρει ως πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου. Κατήγγειλε το ισχύον άδικο φορολογικό σύστημα που ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα και μεταφέρει τα βάρη στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Περισσότερα, εδώ...