Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Πλήρης ΔΙΑΛΥΣΗ του κράτους!


Την φωτογραφία που βλέπετε την τράβηξα χθες στο Υποθηκ. Θεσσαλονίκης, όπου πήγα για να κάνω μία μεταγραφή συμβολαίου. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε την ίδια μέρα και στο Υποθηκ. Νεάπολης και στο Κτηματολόγιο Καλαμαριάς: πολίτες διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων και καταγωγών, έλληνες, ομογενείς του εξωτερικού (που ήρθαν να κάνουν διακοπές στην πατρίδα και αυτή τους υποχρεώνει να ξημεροβραδιάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες), ρωσοπόντιοι, αλβανοί, βορειοηπειρώτες, κιργίζιοι, αλεούτιοι, οσέτιοι, αζερμπαϊτζανοί, τσετσένιοι και, εν γένει, όλες οι φυλές του Ισραήλ συνωστίζονταν για να πάρουν ένα αντίγραφο συμβολαίου ή ένα πιστοποιητικό μεταγραφής, με συνέπεια να δημιουργηθεί μία τραγική κατάσταση, αφού οι διευθυντές των Υποθ/κείων αναγκάζονταν να τους αφήνουν να ψάχνουν μόνοι τους τις μερίδες τους και να βρίσκουν Τόμους και αύξοντες αριθμούς μεταγραφής (πράγμα σαφώς παράνομο, αφού έρευνα δικαιούνται να κάνουν μόνον δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές). Την όλη κατάσταση επιτείνει και η εδραιωμένη πεποίθηση των παλιννοστούντων, που συνήθως δεν ξέρουν και να σου εξηγήσουν στα ελληνικά τί ζητούν, ότι έχουν δικαίωμα να ... εξυπηρετηθούν πρώτοι! (πεποίθηση που τους δημιούργησε κακώς η ίδια η Πολιτεία, όταν τους έδινε αφειδώς τα άτοκα στεγαστικά δάνεια από τις Περιφέρειες, τη στιγμή που εγώ, ως έλλην πολίτης, πρέπει να πληρώνω δυσβάσταχτα επιτόκια στις Τράπεζες για να λάβω στεγαστικό δάνειο, κι ας πληρώνω φόρους πάππου προς πάππου).

Αγανακτισμένος επειδή επί 1 μήνα δεν μπορώ να μεταγράψω το συμβόλαιο λόγω της απαράδεκτης αυτής συρροής του κόσμου, είχα από χθες την πρόθεση να αναρτήσω σχετικό σχόλιο, αλλά σήμερα με πρόλαβαν "Τα Νέα" με το ρεπορτάζ του συντάκτη τους, Προκόπη Γιόγακα, το οποίο επιβεβαιώνει δραματικά την πιο πάνω φωτογραφία:

"Στον Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα χθες, τίποτα δεν θύμιζε ότι είναι παραμονή Δεκαπενταύγουστου. Η ουρά έφτανε μέχρι τα σκαλοπάτια του Μετρό και ο εκνευρισμός- σε συνδυασμό με τη ζέστη- χτύπαγε κόκκινο. Ίδια εικόνα και στο Γραφείο Κτηματογράφησης στην Κυψέλη. Εκεί τα πράγματα ήταν λίγο πιο δύσκολα, αφού δεν υπάρχει στέγαστρο και ο κόσμος περίμενε κάτω από τον ήλιο ... Συνολικά μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου- η προθεσμία για τους κατοίκους του εξωτερικού λήγει στο τέλος του έτους- πρέπει να έχουν δηλωθεί, σύμφωνα με το Κτηματολόγιο 6,7 εκατομμύρια δικαιώματα επί των ακίνητων. Από αυτά, γύρω στο 1,5 εκατομμύριο δικαιώματα τα έχουν διάφοροι οργανισμοί -τράπεζες κ.λπ.- για τους οποίους υπάρχει ειδική διαδικασία. Έως το τέλος του Αυγούστου εκτιμάται ότι θα έχουν δηλωθεί περίπου 1 εκατομμύριο δικαιώματα από ιδιοκτήτες. Έτσι, αν αφήσουμε στην άκρη τα δικαιώματα που πρέπει να δηλωθούν από τους οργανισμούς, απομένουν άλλα 4,2 εκατομμύρια δικαιώματα να δηλωθούν μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες".

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: ποιός ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΣ εγκέφαλος του επιτελείου της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ συνέλαβε, εκπόνησε και έβαλε σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ του Κράτους αλλά και της αξιοπρέπειας των πολιτών?

ΕΓΩ, πάντως, ΤΟ ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ και μάλιστα το θέτω και στην κρίση του Κινήματος: δ-ε-ν θα ψηφίσω το Πασόκ στις επόμενες εκλογές, αν το Κίνημα δεν δεσμευθεί και δεν συμπεριλάβει γραπτώς στο πρόγραμμά του ότι, ευθύς ως αποκατασταθεί η Δημοκρατία στη χώρα, όλα τα στελέχη των κυβερνήσεων της ΝΔ, από τον πρώτο έως και τον τελευταίο, θα δικασθούν από ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ και θα εκτελεσθούν δημοσίως διά τουφεκισμού στην Πλατεία Συντάγματος! Πείτε με υπερβολικό, αλλά είναι η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!