Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Τα λέγαμε και εμείς...

Από το pressmme.blogspot.com:

ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.

Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης:

Μια από τις μεγαλύτερες πληγές του αρτηριοσκληρωτικού και συντηρητικού μας πολιτικού συστήματος είναι ο ρόλος της αριστεράς. Μια αριστερά που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πολιτεύεται έχοντας ως ιδεολογικό της πρόταγμα την εντονότερη συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, την δημιουργία φοβικών συνδρομών απέναντι σε καθετί νέο και διαφορετικό και την διατήρηση ενός παρωχημένου και σκληρού μηχανισμού εξουσίας που αναπαράγει ματαιότητες, συντηρητισμούς αλλά και μικρούς φασισμούς που λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις στην καθημερινότητα μας. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει εντρυφήσει σε κουραστικές ίσως αναλύσεις για τον ρόλο των πολιτικών κομμάτων από την μεταπολίτευση και μετά στις ημέρες μας. Αρκεί να παρακολουθήσει τον τρόπο που πολιτεύεται ο Αλέξης Τσίπρας και τον τρόπο αντίδρασης του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου. Ένας Αλέξης Τσίπρας που έχοντας καταστήσει δεύτερη φύση τον μικρο-μέγαλο τσαμπουκά μιας ψευτο-αριστεροσύνης που όταν δεν αναπαράγει μικρο-αστικά συμπλέγματα συντελεί, σε αγαστή έμμεση συνεργασία με την Συντηρητική Παράταξη, στην καθήλωση της χώρας μας σε οικονομικό πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Γιατί κοινωνία χωρίς αληθινή αριστερά είναι Κοινωνία χωρίς μέλλον και όραμα...

Για πρώτη φορά...

...στον ΔΟΛ και το "Βήμα" τα έχουν χαμένα και η "γραμμή" γλυψίματος στον αρχι-άχρηστο Καραμανλή δεν περνά ή κάπου "χάνεται"!

Διαβάστε σήμερα τί λέει στην επιφυλλίδα του ο Πρετεντεράκος:

"
Τον Οκτώβριο, όταν οι ασυναρτησίες και η αφασία του Καραμανλή μετέβαλαν την ιεραρχία των δημοσκοπήσεων, γράφαμε ότι το ΠαΣοΚ έχει μια μεγάλη και ίσως ανέλπιστη ευκαιρία να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό και να καθαρίσει τις επόμενες εκλογές. Σήμερα, τέσσερις μήνες αργότερα, το συμπέρασμα είναι ένα: ο Καραμανλής και η ΝΔ ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Ολες οι δημοσκοπήσεις αυτό καταγράφουν και μόνο όσοι δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να τις διαβάζουν ισχυρίζονται το αντίθετο" (όλο το σχόλιο, εδώ).

Ελα, όμως, που το κεντρικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ:

"
Μουδιασμένοι είναι στο κυβερνών κόμμα μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που κατέγραψαν μια απόσταση ασφαλείας, της τάξεως του 4,6% και του 5%, υπέρ του ΠαΣοΚ. Η δημοσκοπική ανάκαμψη που κατέγραψε η Νέα Δημοκρατία μετά τον ανασχηματισμό ήταν πρόσκαιρη. Την αισιοδοξία για την ανατροπή του αρνητικού κλίματος διαδέχθηκε ο προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτό το δυσχερές περιβάλλον για τη ΝΔ τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες παραμένουν ισχυρά. Και αυτό παρά την παραδοχή ότι είναι ριψοκίνδυνο να προσφύγει σε εκλογές ένα κόμμα που εμφανίζεται δεύτερο, και μάλιστα με σημαντική διαφορά από το πρώτο".

Μπορεί, βεβαίως, όλα τα παραπάνω να οφείλονται και στην διαπίστωση της εφημερίδας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ... προ των πυλών, οπότε ακολουθεί την τακτική του "πατάμε σε 2 βάρκες" ώστε να μπορεί (όπως νομίζει...) μεθαύριο να πουλήσουμε εκδούλευση! Ξεχνάνε, όμως, εκεί στον ΔΟΛ ότι εμείς ... δεν ξεχνάμε!

Επ'αφορμή των όσων διάβασα σήμερα στο "Βήμα" και της σχετικής ανάρτησης του Γ. Κρόγια...

Η "ξενομανία" μας...

Τις φωτογραφίες τις βρήκα στο μπλογκ Atsarantos, υπό τον τίτλο: "Σύντροφοι" αυτός ο ηλιοκαμένος μελαχρινός αντιγράφει τον Πρόεδρο!

Μπορεί ο φίλος να θέλησε να δείξει τη χιουμοριστική πλευρά των καινοτομιών που εισήγαγαν οι 2 πολιτικοί, πλην όμως εγώ εξάγω κι ένα "πικρό" (
για την δική μας πολιτική ζωή και την ελληνική κοινωνία) συμπέρασμα: όταν ο Ομπάμα βοηθάει τους συνεργάτες του να βάψουν το εκλογικό περίπτερό του, αυτό δείχνει απλότητα και ... "άλλον αέρα" για τον αμερικανό Πρόεδρο, οι δε εγχώριοι σχολιαστές είχαν ... εκστασιασθεί από το επικοινωνιακό χάρισμά του. Οταν, όμως, ο Γιώργος, έναν χρόνο πριν, βοηθούσε να καθαριστεί ο χώρος του συνεδρίου του Πασόκ, αυτό ήταν πρώτης τάξεως θέμα για να κάνουν τα πικρόχολα σχόλιά τους οι Μάκηδες και οι Λάκηδες. Το ίδιο είχα πει (βλ. εδώ) και με την ευκαιρία της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα, που χρησιμοποίησε μεθόδους στο ίντερνετ τις οποίες ο Γιώργος είχε εισάγει στα καθ'ημάς προ πολλού.

Οι ίδιοι τους το ομολογούν!

Επειδή η δήλωση δεν έγινε από κάποιον "σταρ" βουλευτή ή στελεχος της ΝΔ, δεν πήρε μεγάλη δημοσιότητα. Πρέπει, όμως, να πάρει, καθώς αποτελεί απάντηση "από τα μέσα" στις ηλιθιότητες αντώναρων, τραγάκηδων, ρουσσόπουλων και λοιπών "φυντανιών" της κυβέρνησης των άχρηστων. Τη διάβασα στο blog parapolitika.gr:

Πονοκέφαλο σε Ρηγίλλης και Μαξίμου έχει προκαλέσει η χθεσινή συνέντευξη του βουλευτή Πιερίας Αντώνη Καρπούζα, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ κάνει αναφέρει ότι με την ανάληψη των πολιτικών ευθυνών «κουκουλώθηκε» το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Ο Καρπούζας που ανήκει στην φουρνιά των βουλευτών του 2004 λέει δημοσίως αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι μέσα στη Ν.Δ. Αν μάλιστα ήταν πιο δημοφιλής θα δημιουργούνταν και θέμα! «Θεωρώ ότι η οποιαδήποτε απόδοση πολιτικής ευθύνης είναι κουκούλωμα και μόνο, και τίποτε παραπάνω», τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ο «γαλάζιος» βουλευτής σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες σε τοπική εφημερίδα της Κατερίνης. Ο κ. Καρπούζας, ο οποίος και πριν από λίγους μήνες είχε υποστηρίξει πως πρέπει να μπουν στη φυλακή οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, επανήλθε περίπου στην ίδια γραμμή, ζητώντας την αλλαγή του άρθρου του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, ώστε να είναι δυνατή η ποινική δίωξη κυβερνητικών στελεχών σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγοντας να κρύβεται, να καλύπτεται ή να απαλλάσσεται εξαιτίας αυτού του άρθρου και να μη λογοδοτεί στη Δικαιοσύνη», υπογράμμισε και προσέθεσε: «Εγώ θα ήθελα, μετά την απόδοση πολιτικών ευθυνών, άμεσα η Δικαιοσύνη να έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την ποινική δίωξη των προσώπων αυτών με την άρση της ασυλίας τους, την οποία οι βουλευτές θα μπορούσαν να αποφασίσουν σε μια συνεδρίαση της Βουλής, όπως προβλέπει ο κανονισμός». Η συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χθες στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Επτά news» προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο τοπικό νεοδημοκρατικό στρατόπεδο και συζητήθηκε μεταξύ «γαλάζιων» στελεχών που συμμετείχαν χθες σε εκδήλωση του έτερου βουλευτή Πιερίας και μέχρι πρότινος υφυπουργού Υγείας, Ν. Κωνσταντόπουλου, στην Κατερίνη. Τοπικά στελέχη σχολίαζαν πως η αναφορά περί «κουκουλώματος» μπορεί να ερμηνευτεί ως αιχμή ακόμα και κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος ήταν εκείνος που ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Το Τρίο Στούτζες!

Καλά τα λέει το ΔΙΚΤΥΟ (βλ. όλη την ανάρτηση, εδώ): Πιστεύετε ότι αυτοί οι τρεις άνθρωποι θα λύσουν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού; Κάντε μια προσπάθεια να μας πείσετε!