Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Μία εικόνα από τα παλιά...

Η διπλανή φωτογραφία είναι από ένα εξώφυλλο παλιού δίσκου της Νάνας Μούσχουρη, στο ξεκίνημά της. Την βρήκα στη συλλογή του φίλου μου Πασχάλη Δήμου, μουσικού παραγωγού, και οφείλω να πω ότι δεν άντεξα στον πειρασμό να την αναρτήσω. Λούνα Πάρκ, Λα Μέρ, η Μούσχουρη χωρίς καρέ μαλλί αλλά με τον ίδιο πάντα σκελετό γυαλιών (αν και μετά προτίμησε ένα πιο "τετραγωνισμένο" σχήμα) και τα χρόνια διαφορετικά...

Δημόσια Διοίκηση: από το κακό στο χειρότερο!

Η παραπάνω φωτογραφία είναι ανηρτημένη στη θυρίδα καταθέσεων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, στον 2ο όροφο του δικαστικού μεγάρου της πόλης.

Θαυμάστε ορθογραφία και σύνταξη: "κατάθεση ΠΛΗΡΗ φακέλου" (δεν άκουσαν τίποτε για τριγενή και δικατάληκτα επίθετα: ο/η πλήρης, το πλήρες, του πλήρους!) και μάλιστα "ως η ώρα 11.30" (ενώ οι 11.30 ώρες είναι πολλές!). Εις ανώτερα!

Ματαιότης ματαιοτήτων...

Ο φίλος Νdn ετοιμάζει ένα post σχετικά με τους λόγους για τους οποίους υπερψηφίζονται στη Θεσσαλονίκη τοπικοί άρχοντες της "ποιότητας" Παπαγεωργόπουλου και Ψωμιάδη. Μου έκανε την τιμή να ζητήσει και τη γνώμη μου και του έστειλα τα σχόλιά μου. Το αποτέλεσμα θα το δείτε λίαν συντόμως στο blog του, όπως μου υποσχέθηκε (Νίκο, τ'ακούς?).

Επειδή, όμως, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, τον παραπέμπω (και σας παραπέμπω) σήμερα σε μία προχθεσινή φωτογραφία του παρτεριού που υπάρχει στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, κάτω από την Εγνατία, απέναντι από το άγαλμα του Βενιζέλου και μπροστά ακριβώς από το κεντρικό ταχυδρομείο των ΕΛΤΑ: όπως παρατηρείτε, οι κρεοπώλες της υπαίθριας αγοράς (Βλάλη) έχουν αραδιάσει ΜΕΣΑ στο παρτέρι σωρούς οστών και κομμάτια κρεάτων από τα ... περισσευούμενα (!), προκειμένου να φάνε τα αδέσποτα σκυλιά! Βεβαίως, και δεν αντιλέγω στο να φροντίζουν τα αδέσποτα. Μπορούσαν, όμως, να αποθέσουν τα κόκκαλα σε μία άκρη και όχι σε κοινή θέα των πολιτών! Από δημόσια υγιεινή δεν γνωρίζουν τίποτε οι κύριοι κρεοπώλες της Κεντρικής Αγοράς της Θεσσαλονίκης ? (Δε μιλάω για τους εισαγγελείς! Αυτοί ασχολούνται με το πώς να βγάλουν "λάδι" τη ΝΔ και τον "καθιστό Βούδα"!).

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, αναρωτιόμαστε ακόμη γιατί ΑΥΤΟΣ ο κόσμος ψηφίζει Παπαγεωργόπουλο και Ψωμιάδη? Πού τα βρήκε τα ποιοτικά standards ΑΥΤΟΣ ο κόσμος για να ψηφίσει κάτι άλλο? Ε?