Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Νέος (?) Αρχιεπίσκοπος...

Δεν γνωρίζω το ποιόν του νέου Αρχιεπισκόπου ούτε και το μέχρι τώρα έργο του, παρά μόνον από όσα έχω διαβάσει αυτές τις μέρες στις εφημερίδες. Λογικά είναι θετικό που η Ιεραρχία απεκατέστησε την αδικία και επέλεξε για τη θέση αυτή έναν άνθρωπο που συκοφαντήθηκε ενόψει των προηγούμενων εκλογών του 1998, προκειμένου να ηττηθεί, έμεινε όρθιος, έδωσε αγώνα για να διαφυλάξει το κύρος του ονόματός του και εν τέλει αθωώθηκε. Επίσης, είναι θετικό που δεν εξελέγη κάποιος "αγιατολάχ" τύπου Ανθιμου (βλ. παλιότερο post). Από την άλλη, είναι αρνητικό που εξελέγη στο αξίωμα αυτό ένας ηλικιωμένος.

Πάντως, αν κρίνουμε από τις ... σκυλιασμένες αντιδράσεις της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ. στο δικτυακό της τόπο, νομίζω ότι ο Ιερώνυμος ξεκινά με τις καλύτερες των προϋποθέσεων !

Οταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα...

Πολλές φορές έχω μιλήσει για τον "μεγαλοϊδεατισμό" του ΣΥΡΙΖΑ και το πώς ολόκληρο το κόμμα αυτό (πλην ελαχίστων αξιοπρεπέστατων στελεχών του) πάσχει από το σύνδρομο του ... Ιζνογκούντ: θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ή, για να μιλάμε φανερά, να αντικαταστήσει το Πασόκ στη πολιτική ζωή της χώρας. Μόλις βλέπει τα ποσοστά του να "τσιμπάνε" και δη σε βάρος του Πασόκ, αρχίζει να φέρεται αλαζονικά και ηγεμονικά, συμπεριφορά που κατά τα άλλα αποδίδει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ στο Κίνημα! Τί άλλο προδίδει η απόφαση να μην επιτραπούν χαιρετισμοί στο Συνέδριό του ή να δοθεί το "δακτυλίδι της αρχηγίας" στον φέρελπι Τσίπρα, την ίδια στιγμή που ... κατηγορείται ο ίδιος ο Γιώργος για "δακτυλίδια" κλπ?

Βέβαια, ξεχνά και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ων ουκ έστιν αριθμός συνιστώσες του ότι και το 1989 μιλούσανε για "τελείωμα" του Πασόκ, βλέποντας τον τότε ενιαίο "Συνασπισμό" να αυξάνει τα ποσοστά του, αλλά από τότε ο μεν "Συνασπισμός" διαλύθηκε μέσα σε 1-2 χρόνια και μας άφησε ... χρόνους, το δε Πασόκ υπάρχει ακόμη! Είπαμε: υπάρχουν ενοχές και σύνδρομα, πράγμα που αποδεικνύεται και από τις δημόσιες "συγγνώμες" τότε στελεχών του για την παραπομπή του Ανδρέα.

Προς επίρρωσιν, σας παραπέμπω στο σχετικό post στο μπλογκ του Στέφανου και στις γνώμες που ανταλλάσσονται εκεί.