Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009

Οι σταλινικοί του ΚΚΕ δεν πήραν το μήνυμα των εκλογών...

Φαίνεται ότι η σταλινική ομάδα, που κυβερνά διά της κας Αλέκας σήμερα το κατακαημένο ΚΚΕ, δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, όπου, σε συνθήκες εξαθλίωσης του κόσμου και κατρακύλας της ΝΔ, το κόμμα τους  όχι μόνον δεν κατόρθωσε να "τσιμπήσει" κάποιες ψήφους, αλλά αντιθέτως έχασε κιόλας προς την πλευρά του Πασόκ: πολύ φυσικό, αφού ο κόσμος, ακόμη και ο δικός τους, έχει μπουκώσει με την στείρα κριτική και αναζητεί μία πρόταση ελπίδας που ταυτόχρονα να είναι σύντομα υλοποιήσιμη και όχι ουτοπική...

Σήμερα, λοιπόν, οι επίγονοι του ζαχαριαδισμού τα έβαλαν με τον πρωθυπουργό γιατί (άκουσον, άκουσον!) δεν τους ... ρώτησε και δήλωσε ότι σαν σήμερα το 1944, όταν απελευθερώθηκε η Αθήνα, ο παππούς του Γεώργιος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της εξόριστης στο Καϊρο κυβέρνησης, που επέστρεψε στην πατρίδα, ύψωσε την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη. 

Ποιός είδε την κα Αλέκα και δεν την φοβήθηκε: "Στον Γ. Παπανδρέου, που είπε ότι σαν σήμερα ο παππούς του ύψωσε την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη, χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τα εξής: όταν απελευθερώθηκε η Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου 1944, στους δρόμους βρίσκονταν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ. Αυτοί ύψωσαν τη σημαία στην Ακρόπολη και όχι ο Γεώργιος Παπανδρέου.  Ο τελευταίος ήρθε στην Ελλάδα έξι μέρες αργότερα, καθώς απουσίαζε στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια της Κατοχής, όταν ο λαός έχυνε το αίμα του".

Βεβαίως, η κα Αλέκα ξεχνά και η ίδια κάτι: όσοι αγωνίστηκαν τότε ήταν και οι αγωνιστές του εσωτερικού και οι αγωνιστές του εξωτερικού, αφού και η εξόριστη ελληνική κυβέρνηση συντόνιζε την αντίσταση. Με τη λογική του ΚΚΕ, ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο παλαίμαχος Γ.Γ. τους, που επί Χούντας ήταν στη Σοβιετική Ενωση, δεν αγωνίστηκε τότε! Ισχυρισμοί ανιστόρητοι δηλαδή! Και για να το πάω πιο πέρα: αφού ο ΕΛ.ΑΣ. και το Ε.Α.Μ. μαζί με τον Αρη Βελουχιώτη αγωνίστηκαν, γιατί ο αρχιστράτηγος της Αντίστασης "σπιλώθηκε" από το ΚΚΕ καθώς στις 16 Ιουνίου 1945 η εφημερίδα "Ριζοσπάστης" δημοσίευσε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τη διαγραφή του από το κόμμα?

Για να μην λέμε πολλά, αφιερώνω στην κα Αλέκα και το συνάφι της μία ιστορική φωτογραφία: κανείς ΕΛ.ΑΣ., κανένα Ε.Α.Μ. δεν ανέβασε τη σημαία στην Ακρόπολη. Τη σημαία την ύψωσε ο Γεώργιος Παπανδρέου και τα ντοκουμέντα αυτό αποδεικνύουν. Αν κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε, εγώ προσωπικώς δεν προτίθεμαι  να συμπράξω και θα συνεχίσω να αντιστέκομαι στην "ιδεολογική τρομοκρατία" ενός "δεινοσαυρικού" και εν πολλοίς τραμπούκικου κόμματος...


Αλληλοβρίζονται...

Από το Εθνος...

Το ερώτημα είναι: τώρα τα ανακάλυψαν όλα αυτά?

Ο δε Κεφαλογιάννης δεν ήταν μυστικοσύμβουλος του Καραμανλή και η κόρη του δεν έγινε βουλευτής χάρη στις πλάτες του "κουρασμένου"?

Ο δημαρχούλης Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει το έκτρωμα!

Για το γνωστό έκτρωμα της παραλιακής λεωφόρου, που χτίστηκε από την ... παγκοσμίου φήμης Δνση Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης για να στεγάσει τις μωροφιλοδοξίες του Παπαγεωργόπουλου, και το οποίο "κρύβει" ακόμη και το Βυζαντινό Μουσείο (δημιούργημα του Κρόκου), σας έχω ξαναμιλήσει. Εγκαινιάζεται σήμερα μετά φανών και λαμπάδων (βλ. εδώ).

Βέβαια, υπάρχουν και πιο μετριοπαθείς απόψεις, που "βγάζουν" ανεκτό το νέο δημαρχείο, αλλά με μέτρο σύγκρισης το παλιό δημαρχείο της οδού Βενιζέλου, γνωστό ως "Καραβάν-Σαράϊ". Οπότε, ναι, με μέτρο σύγκρισης το "αχούρι" εκείνο, σίγουρα το νέο κτίριο είναι καλύτερο! Με μέτρο σύγκρισης, όμως, τα φουτουριστικά ή τα νεοκλασσικά δημαρχεία άλλων πόλεων της Ευρώπης, το νέο δημαρχείο ... πιάνει "βάση"!


Οπως μας πληροφορεί η "Πρωτοβουλία", η δημοτική κίνηση του Γιάννη Μπουτάρη:

Τη Δευτέρα 12/10 γίνονται τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης.
Για να χτιστεί αυτός ο τσιμεντένιος όγκος των 55 εκατ. ευρώ χρειάστηκε:
Η κατάληψη ενός από τους ελάχιστους ανοιχτούς χώρους στο κέντρο της πόλης μας.
Η κοπή δέντρων που “αντικαταστάθηκαν” με πανάκριβα φυτά εισαγωγής
Η αισθητική καταστροφή του περιβάλλοντος χώρου (βυζαντινό/αρχαιολογικό Μουσείο).
Το αμφιβόλου αισθητικής κτήριο δε διαθέτει κανένα από τα σύγχρονα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας (βιοκλιματισμός) και είναι άκρως ενεργειοβόρο.
Η πολυτελής επίπλωση του δημαρχιακού γραφείου στοίχισε 85.000 ευρώ και “δένει αρμονικά” με το…τζάκι τύπου Πούτιν, που θα εξασφαλίζει θαλπωρή στον ματαιόδοξο δήμαρχό μας.
Ο Δήμος καταρρέει οικονομικά από τις καταχρήσεις, τις υπεξαιρέσεις και την κακοδιαχείριση, ο δήμαρχος και στενοί του συνεργάτες καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στις ανακριτικές αρχές ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων (εφημερίδες 9/10), και ο κ. δήμαρχος απτόητος ετοιμάζει τη φιέστα των εγκαινίων.
Η “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” και άλλες παρατάξεις και φορείς ήταν εξαρχής αντίθετες με την κατασκευή και πρότειναν την επιλογή ενός άλλου χώρου και κτηρίου που δε θα συνεπαγόταν την περαιτέρω τσιμεντοποίηση της ήδη περιβαλλοντικά υποβαθμισμένης Θεσσαλονίκης (ΓΣΣ’, Τελωνείο), ενώ θα αναδείκνυε ιστορικότητες και συμβολισμούς της μακραίωνης πορείας της πόλης μας. Ματαίως!
Η “Πρωτοβουλία” καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση της περιοχής.
Από κοινού με άλλες παρατάξεις και κινήσεις πολιτών θα συγκεντρωθούμε τη Δευτέρα 12/10 στις 18.30 στο πάρκο απέναντι από το νέο δημαρχείο και θα διαδηλώσουμε ειρηνικά την αντίθεσή μας.

Τα σχέδια για τη Θεσσαλονίκη...

Περισσότερα, εδώ...