Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Η δίκη των ... πράσινων παπουτσιών!

Είδα το σχόλιο του Κρόγια, επισκέφτηκα και το blog του Παναγιώτη, του φοιτητή που η ΕΛ.ΑΣ. του Καραμανλή και του Πολύδωρα κόντεψε να ... δολοφονήσει εν ψυχρώ στη Θεσσαλονίκη, στα επεισόδια του ΑΠΘ, και αναδημοσιεύω την ανάρτηση για συμπαράσταση. Γράφει ο Παναγιώτης:

<Έλαβα προ 2 μηνών την κλήση για την εκδίκαση της υποθέσεώς μου.

Για να πω και κάτι άσχετο, ο αστυνομικός που μου την παρέδωσε, έπαθε ένα shock όταν με είδε… με κοίταξε και μου λέει με ένα βλέμμα απορίας : « εσύ κατηγορείσαι γι’ αυτά?» (LOL)

Καλούμαι λοιπόν να δικαστώ στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης, στο Μέγαρο Κατερίνης, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου.

Οι κατηγορίες είναι :

  • Κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα)
  • Κατασκευή εκρηκτικών βομβών (κακούργημα)
  • Έκρηξη (κακούργημα)
  • Διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας (κακούργημα)
  • Διατάραξη κοινής ειρήνης (πλημμέλημα)

Και εγώ δεν είχα συνειδητοποιήσει πως ήταν τόσα πολλά, αλλά…(θα μου πεις εδώ δεν έκανες τίποτα, ο αριθμός σε πείραξε?)

ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ… ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ._

Επιτέλους λοιπόν να ξεκαθαρίζει η ιστορία και να μπουν όλα στην θέση τους>.

Ταυτόχρονα υπάρχει και ψήφισμα συμπαράστασης στον Παναγιώτη Κετίκη του Συλλόγου Φοιτητών:

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στο συμφοιτητή μας Παναγιώτη Κετίκη.
Ο Παναγιώτης συνελήφθη στις 5/5/2007 με κατηγορίες συμμετοχής σε επεισόδια που λάμβαναν χώρα στην οδό Εθνικής Αμύνης. Η σύλληψή του έγινε στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου αρκετές ώρες μετά τη λήξη των επεισοδίων. Για μας πραγματική αιτία της σύλληψής του αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Παναγιώτης είχε συλληφθεί ξανά, άδικα όμως, καθώς στη δίκη κηρύχθηκε πανηγυρικά αθώος μαζί με άλλους 48. Η τότε σύλληψή του έγινε στην πανελλαδική πορεία στις 8/3/2007, ενώ ασκούσε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του να διαδηλώνει (άρθρο 11 Συντάγματος της Ελλάδος) υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (η οποία κατοχυρώνεται στο άρθρο 16 του Συντάγματος της Ελλάδος), σύμφωνα με αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Φοιτητικών Συλλόγων της χώρας.
Ο συνάδελφός μας Παναγιώτης Κετίκης έχει αποδείξει στο παρελθόν την επιλογή του να συμμετέχει στη συνδιοίκηση του δημόσιου πανεπιστημίου και στα κοινά με δημόσιες πρακτικές και μεθόδους, με ακάλυπτο πρόσωπο, με τη συμμετοχή του στο επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των φοιτητών, του Συλλόγου του. Για εμάς ο Παναγιώτης έπραξε όπως ακριβώς έχει καθήκον να πράττει κάθε φοιτητής ως νέος, εργαζόμενος, διανοούμενος και ακαδημαϊκός πολίτης αυτής της χώρας.
Γι’ αυτό στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον συμφοιτητή μας, πιστεύουμε στην αθωότητά του και στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα του. Ζητούμε να αθωωθεί από όλες τις άδικες κατηγορίες.

Ο Παναγιώτης θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας.

Εάν δε το άλας μωρανθεί εν τίνι αλισθήσεται?

Πόσο μπορεί να κατρακυλήσει μία (ιστορική) εφημερίδα προκειμένου να ...γλείψει? Και αν θέλει να γλείψει, γιατί δε γλείφει καλύτερα ένα Μάγνουμ, αντί να γλύφει τον Καραμανλή?

ΠΟΙΟ "κοινωνικό" καλάθι του Καραμανλή ρε καλόπαιδα? ΠΟΥ το είδατε?

Γι'αυτό πάει η κυκλοφορία σας κατά διαόλου, επειδή πλέον οι μόνοι που σας διαβάζουν είναι κάτι ... χήρες αποστράτων της τέως Χωροφυλακής!

ΟΥΣΤ!

Οι βλαχο-δήμαρχοι της ΝΔ...

"ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα έχετε συνεργασία με τον κ. Παπανδρέου για την οικονομική κρίση; Τι συζητήσατε;

N. ROUBINI: Είναι πολύ στοχαστικός άνθρωπος, ο οποίος έχει πολλές ιδέες όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για αυτά που συμβαίνουν στο παγκόσμιο οικονομικό και κοινωνικό σύστημα".

Απόσπασμα από τις δηλώσεις του καθηγητή Οικονομικών στο "Stern School of Business" του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Nouriel Roubini, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου (
όλες οι δηλώσεις, εδώ).

Παράλληλα, αυτές τις ημέρες ο Γιώργος ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Martin Schulz, ενώ νωρίτερα, είχε συνάντηση με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το μεσημέρι, συμμετείχε στην Έκτακτη Συνάντηση των Ηγετών των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες (βλ. εδώ).

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: είδατε εσείς ΜΙΑ (έστω και στο 1/10!) δραστηριοποίηση σε διεθνές επίπεδο του "κοιμώμενου" Καραμανλή? δήλωσε κάποια διεθνής προσωπικότητα ΚΑΤΙ για τον πρωθυπουργό μας? Τον επαίνεσε ΚΑΝΕΙΣ αρχηγός κράτους ή οικονομικός εγκέφαλος για ΚΑΠΟΙΑ πρωτοβουλία, κίνηση ή δέα του για το ξεπέρασμα της κρίσης? Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΣ!