Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Eνα-ένα τα θυμάμαι κι εξοργίζομαι...

Για να θυμηθούμε και τη ... συμβολή του Κ.Σημίτη στον αγώνα του κόμματος, μέσα από την επικαιρότητα:

(1) Ιανουάριος 2004: εν μέσω προεκλογικής περιόδου σκάει στη Βουλή η υπόθεση του "Πόρτο Καρράς" και ο Γ. Παπανδρέου, που τύποις δεν έχει εκλεγεί ακόμη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε μία επιχείρηση "καθαρά χέρια" αφήνει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας 10 στελέχη του κόμματος. Ο Κ. Σημίτης, που βρίσκεται για προεκλογική ομιλία στη Λάρισα, διαφωνεί (δείτε πόσο εγωϊστής είναι, δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι η διακυβέρνησή του είχε και αποτυχημένες πλευρές!) με την απόφαση Παπανδρέου αλλά οι αντιρρήσεις του δεν κάμπτουν τον Γιώργο. Η υπόθεση Πάχτα ήταν η αφορμή για να κλονιστούν οι σχέσεις τους, καθώς ο Σημίτης δε θέλει να θιχτούν τα "παπαγαλάκια" του! (θυμάμαι ακόμη τον Γιώργο να τρέχει μέσα στα χιόνια για να μειώσει τις άσχημες εντυπώσεις από τον αποκλεισμό της εθνικής οδού, την οποία άφησαν να κλείσει οι δημόσιες υπηρεσίες του κράτους του κυρίου Σημίτη...).
(2) Μετά τις εκλογές Νοεμβρίου 2007, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην οποία ο Παπανδρέου ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, ο Σημίτης, σχηματίζοντας πηγαδάκι με τον Βενιζέλο και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του, ακούστηκε να λέει ότι «το βράδυ μπορούμε να εκλέξουμε νέο πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας».
(3) Ο Σημίτης δεν παρέστη καν στο Εθνικό Συμβούλιο.
(4) Το ίδιο έπραξε και στην Εθνική Συνδιάσκεψη.
(5) Δεν εκπροσωπεί καν το λαό του Πειραιά, αφού, έχοντας βγει βουλευτής με το αξίωμα του πρώην πρωθυπουργού, δεν κατεβαίνει πχ στις λαϊκές αγορές ούτε γνωρίζει τα άμεσα προβλήματα του κόσμου της Α' Πειραιώς.
(6) Τον Νοέμβριο του 2005, παρουσιάζοντας το βιβλίο του «Πολιτική για μία δημιουργική Ελλάδα 1996-2004», αφήνει αιχμές για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και εμμέσως πλην σαφώς επιρρίπτει την ευθύνη της ήττας στον διάδοχό του.
(7) Τον Σεπτέμβριο 2007, και ενώ ο Γ. Παπανδρέου δήλωνε ότι θα αξιοποιήσει τον προκάτοχό του σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ επανέλθει στην εξουσία, και μόλις δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Σημίτης επιλέγει να δημοσιοποιήσει (προσέξτε: μέλημά του ξανά να προστατεύσει τον εαυτούλη του!) τηλεφώνημά του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με το οποίο τού διαμηνύει να μη χρησιμοποιεί το όνομά του και ότι δεν επιδιώκει κανένα αξίωμα!
(8) Ο Σημίτης επέλεξε να μην παραστεί ούτε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Επικαλούμενος ειλημμένες υποχρεώσεις του στην Ιταλία ως μέλους επιτροπής σοφών για την Ευρωπαϊκή Ένωση απέφυγε τη συμμετοχή του στην ανώτατη κομματική διαδικασία.

ΑΥΤΟΣ ο άνθρωπος, κατά τα άλλα, διετέλεσε Πρόεδρος του Πασόκ και πρωθυπουργός του! Από όλες τις κινήσεις του προκύπτει η αγωνιώδης προσπάθειά του να "σώσει" το δικό του όνομα και τους άμεσους συνεργάτες του (όπως όταν πίεζε τον Γιώργο να βάλει βουλευτή Επικρατείας τον Σ.Κοσμίδη!). Την ίδια δηλαδή ώρα που ο Πρόεδρος του Κινήματος δε δίστασε να "κάψει" το δικό του όνομα και να χρεωθεί την ήττα του ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ (το 2004), ο Σημίτης δεν προσέφερε ΤΙΠΟΤΕ στην κινητοποίηση του Πασόκ!!!