Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

Λίγη ξεκούραση με λίγα posts!

Θα με συγχωρέσετε για τις 3-4 επόμενες μέρες, αλλά σκοπεύω να ανεβάσω λιγότερες αναρτήσεις γιατί: (α) πρέπει να κάνω και καμία δουλειά στο γραφείο μου, καθώς εγώ δεν έχω "από κοντά" κανέναν βουλευτή, άρα πρέπει να δουλέψω μόνος μου για να επιβιώσω (αν και ήδη η κυβέρνηση αυτή έβγαλε σε δημόσια προκήρυξη τις θέσεις των γ.γ., ειδ.γραμματέων, περιφερειαρχών κλπ, ώστε να εκλείψει ο κομματικός διορισμός), και, (β) πρέπει να φροντίσω και το blog μου για την Πόλη, αφού τώρα που η Μάγια Τσόκλη είναι βουλευτής Επικρατείας του Πασόκ, λέω να πάρω εγώ την εκπομπή της στην ΕΡΤ (αστείο είναι αυτό, οκ? μην δω αύριο καμιά ανάρτηση που να με ... ξεφωνίζει!).

ΠΡΙΝ από αυτό, όμως, θέλω να πω ότι ετοιμαζόμουν να κάνω ένα σχόλιο για τα blogs τα οποία η ΝΔ γέμισε με κρατική διαφήμιση πριν από τις εκλογές, προκειμένου να συντηρήσει το δίκτυο των "παπαγάλων" της και να παραπλανεί τους πολίτες, συκοφαντώντας παράλληλα τον Γιώργο και το Κίνημα. Ετσι, όταν είδα την ανάλογη ανάρτηση του μπλογκ της Τ.Ο. Πασόκ Ερέτριας, δεν είχα παρά να συμφωνήσω αμέσως...

Δείτε, επί παραδείγματι, το ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ site (παροχή διαφ. υπηρεσιών κλπ) που το παίζει ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ... "πολιτικό  μπλογκ" και που, κατά την προεκλογική περίοδο, ΛΥΣΣΑΞΕ κατά του Πασόκ και του Πρωθυπουργού με δεκάδες αναληθείς και καθ'υποβολήν αναρτήσεις. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ είναι γεμάτο με -3- κρατικές διαφημίσεις: ΟΠΑΠ, ΟΑΕΔ, ΤΑΧ.ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ! Την ίδια ώρα που ο Ρέππας ψάχνει τρόπο να μειώσει τα διόδια για να διευκολύνει τον πολίτη! 


* Παύλο Γερουλάνε, ο ΟΠΑΠ είναι στην αρμοδιότητά σου.
* Ανδρέα Λοβέρδο, ο ΟΑΕΔ είναι στην δική σου αρμοδιότητα.
* Το Τ.Τ. είναι πια ΑΕ και δεν ξέρω αν ανήκει στην αρμοδιότητα κάποιου υπουργού, αλλά υπάρχει λύση:
* Κύριε Παμπούκη, για σας χτυπά η καμπάνα.

ΘΑ "ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ" σήμερα τις κρατικές διαφημίσεις από όσους μας ελεεινολόγησαν? Τα χρήματα που δόθηκαν γι'αυτές μπορούν να καλύψουν άλλες ανάγκες των πολιτών που μας εμπιστεύθηκαν!

Η δικαίωση...

Από την Ναυτεμπορική... Κύριε Καλαφάτη και λοιποί "εθνοσωτήρες", τα ... κλάμματά σας δεν έπιασαν τόπο! Αλέ!

Να μαζέψει το αφισομάνι της η ΝΔ!

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Ιφιγένειας Διαμαντή στην "Καθημερινή" για τον χρόνο που θα χρειαστεί ο Δήμος Αθηναίων για να αποκαθηώσει το αφισομάνι της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.! 

Και το επισημαίνω, διότι όταν ο Παπανδρέου αποφάσισε και εφάρμοσε την καθαρή προεκλογική εκστρατεία εκ μέρους του Πασόκ, κάποιοι μας κορόϊδευαν!

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι νέοι υπουργοί (update)...

Ο Μπεγλίτης στο Αμυνας αντιμετώπισε σκηνικό χάους! Αν υπήρχε, λέει, κρίση χθες, θα επικοινωνούσαν με σήματα μόρς στο υπουργείο! Ο Καστανίδης βρήκε αδειανά κομπιούτερς. Στο Ναυτιλίας λείπουν 35 υπηρεσιακά κινητά που είχαν δοθεί στους συμβούλους του Παπαληγούρα! Ο Πάγκαλος έπεσε πάνω σε ... ερωτική φωλιά! ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ: η Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε στον Alpha ότι το σκηνικό στο Υπουργείο Παιδείας (του Αρούλη ντε!) θύμιζε Βερσαλίες από την πολυτέλεια και τους δερμάτινους καναπέδες! ΕΙΔΕΣ η ... Σαλώμη? 

Update: και σαμποτάζ των αποχωρούντων της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου. Διαβάστε εδώ!

Και ο Ρέππας μειώνει τα διόδια!

Ο Δημήτρης Ρέππας στο υπουργείο Υποδομών ψάχνει τρόπο να μειώσει τα διόδια στο τμήμα Αθηνών-Λαμίας, που αυξήθηκαν λίγο πριν από τις εκλογές από την ΝΔ!

Ετσι μπράβο! Πολλοί πολίτες πηγαινοέρχονται καθημερινά και πληρώνουν πολλά στα διόδια! Από τέτοιες κινήσεις φαίνεται ο σεβασμός του κράτους προς τους φορολογούμενους!

Ο Ραγκούσης άρχισε αμέσως!


Δεν ξέρω τί λέτε εσείς αλλά εγώ λέω ότι από τα "μικρά" πράγματα αρχίζει το νοικοκύρεμα και η οργάνωση! Στο Εσωτερικών του Γιάννη Ραγκούση, η ιστοσελίδα του υπουργείου, μόλις 1 μέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ήδη έχει διορθωθεί ως προς τον τίτλο ΑΛΛΑ και ως προς την διοικητική διάρθρωση του υπουργείου: οι σύνδεσμοι του υπουργείου διορθώθηκαν και παραπέμπουν στις Γενικές Γραμματείες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,  Μακεδονίας-Θράκης, Αιγαίου κλπ! Βέβαια, επιλέγοντας την Γ.Γ. Μακεδονίας-Θράκης, π.χ., κατευθύνεσαι στον ιστότοπο του παλιού Υπουργείου, αλλά αυτό θα διορθωθεί αύριο-μεθαύριο με το "στήσιμο" των ειδικότερων σελίδων:

Αυτό σημαίνει αμεσότητα!

Μικροψυχίες από "κουλτουριάρηδες"...

ΕΔΩ θα διαβάσετε το σχόλιο του ... "επαναστάτη χωρίς αιτία" κ. Διονύση Τσακνή, γνωστού ερμηνευτή-συνθέτη και δεν ξέρω εγώ τί άλλο, με τίτλο "Να χαίρεστε τον αντιπρόεδρό σας, κύριε...", στη σημερινή "Ελευθεροτυπία". 

Ο κ.Τσακνής μας πληροφορεί πρώτα ότι: "Σάββατο μεσημέρι πριν από τις εκλογές. Συντρώγω με την Αλέκα, τον Σπύρο, τους Κωστήδες (Καζάκο και Βουτσά), τον Σταμάτη, την Μπέτυ, τον Παντελή, τον Βασίλη, τη Σοφία και άλλους συντρόφους απ' το παρελθόν. Ωραίες φάτσες, αισιόδοξες, καθαρές και στην πλειονότητά τους ταπεινές. Ετσι, καθώς ταιριάζει σε ανθρώπους που ο μόνος πλούτος τους είναι τα αγωνιστικά τους παράσημα".

Σχόλιο Νο.1: φαντάζομαι σε ποιά πρόσωπα αντιστοιχούν τα ονόματα και εξαιρώ μόνον την κα Μπέτυ Βαλάση, ως έκφραση τιμής για την πολυαγαπημένη μου "Λωξάντρα". Αλλά η Αλέκα (Παπαρήγα?) και ο Κώστας Βουτσάς  ΠΟΙΕΣ αγωνιστικές περγαμηνές έχουν? Τις χορευτικές φιγούρες του Βουτσά στο ... "φστττ, μπόϊνκ"? Διαβάστε και την περισπούδαστη δήλωση του Βουτσά ότι ψηφίζει ΚΚΕ, του αρέσουν οι νεαρές και χορεύει στο Μερσέντες! 

Σχόλιο Νο.2: ο κ.Τσακνής δεν ... καταδέχεται ούτε να εκφέρει το όνομα "Παπανδρέου" και σταματά τη φράση του στο "κύριε...". Τί μας λέτε! Χ.....κε η ουρά του γαϊδάρου, λέμε στο χωριό μου! Και όλα αυτά με το πρόσχημα ότι ο Πάγκαλος έχει αντικομμουνιστικές απόψεις! Εδώ τέτοιες απόψεις έχει το 90% του λαού, γι'αυτό και δεν σας ψηφίζει. Και δεν τα λέει άδικα ο Πάγκαλος, σας έζησε γιατί ανήκε στο κόμμα σας. Ο κ.Τσακνής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ακόμη πληροφορηθεί ότι ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ έφυγαν πολίτες για να ψηφίσουν το Πασόκ. ΑΥΤΟ δεν του λέει κάτι? Προφανώς όχι! Πού να το καταλάβει άλλωστε με τις παρέες που κάνει... ("την Αλέκα, τον Σπύρο, τους Κωστήδες, τον Σταμάτη, την Μπέτυ, τον Παντελή, τον Βασίλη, τη Σοφία"...).

Σχόλιο Νο.3: ο κ.Τσακνής τελειώνει τον "δεκάρικο" λόγο του με την εξής ευχή (μάλλον κατάρα): "Και με την «ευχή» για ένα νέο φιάσκο τύπου Οτσαλάν. Καθ' όλα αντιπολιτευόμενος". ΠΡΟΣΕΞΤΕ: το κλασσικό ΚΝΙΤΙΚΟ μίσος των ντεμέκ κομμουνιστών, που ΔΕΝ εξορίσθηκαν, ΔΕΝ πολέμησαν, ΔΕΝ φυλακίστηκαν, αλλά το παίζουν  αντεξουσιαστές (ενάντια σε ποιόν άραγε?) είναι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ απέναντι στο Πασόκ, που τους "κλέβει" ψήφους (τέτοια αντίληψη έχουν για τους πολίτες, ότι είναι πρόβατα που άγονται και φέρονται!), ώστε εύχονται να εμφανιστεί ένα τέτοιο σοβαρό εθνικό πρόβλημα στη νέα κυβέρνηση (και στη χώρα)!

Σχόλιο Νο.4: ε, όχι και "αντιπολιτευόμενος" κ.Τσακνή! Επί 5,5 χρόνια, όπου βρωμούσε η χώρα από τα σκάνδαλα και την ηθικολογία του "κουρασμένου", ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΑ να λέτε τίποτε ούτε να ... αντιπολιτεύεστε! Επαναστάτες του σαλονιού!

Να χαίρεστε κι εσείς κυρία Αλέκα, με τη σειρά σας, τον ψηφοφόρο σας κ.Τσακνή!

Μας ... αναδημοσιεύουν!

Ευχαριστούμε το ... μεγαλο-μπλόγκ Press-gr που αναπαρήγαγε το σχόλιό μας για το 1ο φάουλ του Γ.Μαγκριώτη. Είδατε αναγνώριση? :)

Με πόσες επιτροπές αργόσχολων μας φόρτωσε η ΝΔ?

Το γράφημα από τα "Νέα"

Διαβάστε: μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο είχαν ιδρυθεί, από τον κατά τα άλλα "κουρασμένο" (όχι όμως και στη ... μάσα!), 695 νέες δημόσιες υπηρεσίες, είχαν συσταθεί 470 νέες επιτροπές και ομάδες εργασίας, και περίπου 7.400 νέες θέσεις "αργοσχολίας", που κόστισαν πάνω από 75,2 εκατομμύρια ευρώ για την έναρξη λειτουργίας τους, ενώ η ετήσια δαπάνη ανερχόταν σε 222,2 εκατομμύρια ευρώ!

Με απόφαση του νέου Πρωθυπουργού, οι υπουργοί ΟΦΕΙΛΟΥΝ να καταργήσουν όλες αυτές τις επιτροπές!

"Μαλλιά-κουβάρια" οι Οικολόγοι λόγω της άρνησης Χρυσόγελου!

Χαμός στους Οικολόγους-Πράσινους, εξαιτίας της άρνησής τους στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να αναλάβουν θέση στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Πολλά στελέχη τους εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια αφού μία "κλειστή" ομάδα στελεχών αποφάσισε να αρνηθεί την πρόταση που έγινε στη Μαρία Βασιλάκου χωρίς να δοθεί η δυνατότητα αντίλογου!

Από την πλευρά της η Μ. Βασιλάκου, στην οποία έγινε η πρόταση να υπουργοποιηθεί, δηλώνει πράγματα από τα οποία ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΘΑΡΑ η θέλησή της να προσφέρει, πλην όμως ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ:

Στα "ΝΕΑ" (βλ. εδώ) υπογράμμισε ότι θεωρεί πολύ σημαντική τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος σε κυβερνήσεις "γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να δουν οι πολίτες τη διαφορά στην πράξη. Να τους πείσουμε ότι είμαστε σε θέση να αναλάβουμε ευθύνες και να δώσουμε λύσεις κι όχι μόνο να μιλάμε γι΄ αυτά. Προσωπικά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχω έτοιμο συγκεκριμένο σχέδιο για τη διάσωση των δασών και μπορώ να το εφαρμόσω αύριο. Όμως, όταν καλείσαι να συμμετάσχεις σε μια κυβέρνηση, χρειάζεται να συμφωνήσεις στο πλαίσιο. Κανένα σχέδιο για τα δάση δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν συμφωνηθεί ένα πλαίσιο δράσης κι αυτό ισχύει λίγο πολύ για όλα τα θέματα. Θέλω να πω ότι εκτιμώ και σέβομαι τις προσπάθειες που κάνει ο Γ.Παπανδρέου για να φέρει το περιβάλλον στο επίκεντρο, αλλά το κόμμα στο οποίο ανήκω αρνήθηκε τη συμμετοχή μας κι εγώ ανήκω σ΄ αυτό, δεν αιωρούμαι στο πολιτικό σκηνικό".

Διαβάζω ακόμη στα σημερινά "ΝΕΑ" τη γνώμη του
Γιάννη Ζαμπετάκη, επίκουρου καθηγητή Χημείας Τροφίμων, με τον πολύ χαρακτηριστικό (και ενδεικτικό του κλίματος!) τίτλο: "Πολιτική Αυτοκτονία"...

"Aνθρωποι πεθαίνουν από τη ρύπανση σε Ασωπό και Μεσσαπία κι εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν αναλαμβάνουμε (υφ-)υπουργείο γιατί δεν εκλέξαμε βουλευτές. Τι λογική είναι αυτή;
Γιατί βάζουμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον και τη ζωή των ανθρώπων; Ποιον ρωτήσαμε και είπαμε όχι στη συνεργασία; Τους καρκινοπαθείς στα Οινόφυτα; Πολιτική αυτοκτονία είναι αυτή η άρνηση! Διότι κάλλιστα θα μπορούσαμε να κάνουμε προγραμματικό διάλογο από τις 6.10.09 με το (υφ-)υπουργείο στους Οικολόγους Πράσινους επηρεάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης! ΟΚ, δεν υπάρχει προεκλογική προγραμματική συμφωνία... Και λοιπόν; Ακόμα καλύτερα! Πιο ελεύθερα θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τις πολιτικές! Χωρίς τον φόβο να ρίξουμε την κυβέρνηση αν φεύγαμε από το υπουργείο!
Αλλά με όλη την ελευθερία και την άνεση κινήσεων να αλλάξουμε πραγματικά τις πολιτικές! Είμαι ένας ευνουχισμένος οικολόγος πράσινος... επειδή κάποιοι στα κεντρικά των Οικολόγων Πράσινων φοβούνται να τολμήσουν! Μας πρόσφεραν υφυπουργείο. Ζητήσαμε τον έλεγχο της Ειδικής Υπηρεσίας Ελεγκτών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ); Αν απλά είπαμε όχι στην πρόταση έστω και για ένα υφυπουργείο, τότε είμαστε απλά μοιραίοι διότι κάλλιστα θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τον έλεγχο της ΕΥΕΠ για να πατήσουμε φρένο από αύριο στη ρύπανση πέρα από κάθε λογική σε Ασωπό και Μεσσαπία.
Αλλά, δυστυχώς, δεν έχουμε την πολιτική πονηριά και τα απαραίτητα ανακλαστικά ακόμα και μια διαπραγμάτευση της πλάκας να κάνουμε! Οικολόγοι εναλλακτικοί θέλουμε να παραμείνουμε σε όλη μας τη ζωή; Ενώ παράλληλα τα επίπεδα του εξασθενούς χρωμίου θα ξεπερνάνε κάθε όριο και λογική; Ακόμα και για το απλό θεαθήναι να ήταν η πασοκική πρόταση (ας πούμε ότι ήταν έτσι!) είχαμε την απόλυτη ελευθερία κινήσεων να φύγουμε! Χωρίς να ρίξουμε καμιά κυβέρνηση! Ακόμα και σε δέκα μέρες! Και τότε εμείς θα ήμασταν οι κερδισμένοι! Γιατί θα είχαμε λόγο να μιλήσουμε για πασοκική διπροσωπία.
Αλλά τώρα; Μένουμε απλώς σε γραφικά σχόλια περί προγραμματικής συμφωνίας... Αλλά αν είχαμε πει ΝΑΙ, τότε ακόμα και ΜΙΑ παράγραφο θα μπορούσαμε να συγγράψουμε με το ΠΑΣΟΚ στις προγραμματικές δηλώσεις! Αλλά θα διαλέγαμε εμείς ποιά παράγραφο!
Και αυτή θα ήταν περί ελέγχων στο νερό που γίνονται σήμερα από 4 υπουργεία! Την παράγραφο που έχω γράψει προσωπικά σε πολλά άρθρα. Για την πολυδιάσπαση των ελέγχων στο νερό!
Και, στην τελική, 160 βουλευτές έχει το ΠΑΣΟΚ! Γιατί να μας προσφέρει κάτι παραπάνω; Επειδή έχουμε ωραίο χαμόγελο; Έχουμε όλον τον καιρό να διαβάσουμε Βάρναλη και να αναλογιστούμε ότι δεν είμαστε ώριμο φρούτο αλλά τελείως αν-ώριμο...".

ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ? Τελικά, στο χώρο των Οικολόγων, υπάρχουν και σκεπτόμενα μυαλά και όχι μόνο αφελείς ... δον-κιχώτηδες!

ΤΙ δουλειά έχει ο Μαγκριώτης ΤΩΡΑ στην εκπομπή του Ευαγγελάτου?

Ο κος Μαγκριώτης τιμήθηκε από τον Πρωθυπουργό με τη θέση του υφυπουργού Δ.Ε. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ τί δουλειά έχει σήμερα το βράδυ στην εκπομπή του Ευαγγελάτου, όπου μαλλιοτραβούνται η Παπακώστα και ο Μανώλης της ΝΔ? ΔΕΝ ΕΙΧΕ δουλειά στο υφυπουργείο του? ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μελετήσει φακέλους? 

Και αν έπρεπε να μιλήσει στην εκπομπή και κάποιος από το Πασόκ, δεν μπορούσε να πάει ένας βουλευτής? Επρεπε να παρευρεθεί ένας υφυπουργός?

Κύριε Πάγκαλε, κύριε Παμπούκη, έχετε το λόγο!