Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Δεξιοί ... χαμηλών προσδοκιών!


Για το γνωστό κρυφοδεξιό και τάχα-δήθεν "ειδησεογραφικό" μπλογκ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι αναρτά παραπολιτικές ειδήσεις, ενώ στην πραγματικότητα μεταφέρει τη γραμμή του "Ινστιτούτου Κ.Καραμανλή" και της καταρρέουσας ΝΔ έναντι διαφήμισης και κρατικού χρήματος, έχετε ενημερωθεί πολλές φορές και από μένα και, κυρίως, από τον Γ.Κρόγια (βλ. εδώ).

Σήμερα, για να χτυπήσουν (κούνια που τους κούναγε!) τον Γιώργο, τον κατηγορούν ότι υπόσχεται ... τραίνο στην Ηπειρο. Συμπληρώνουν την "κατηγορία" τους με αιτιάσεις για το Πασόκ, που δεν έφτιαξε σιδηροδρομική γραμμή στην Δυτ.Ελλάδα (λες και ο Γιώργος ήταν τότε Υπουργός Μεταφορών ή πρωθυπουργός και δεν τήρησε την ... υπόσχεσή του!).

Εκείνο, όμως, που μου κάνει εντύπωση είναι η ... έκπληξη αυτών των ανθρώπων και η απορία τους που ο Γιώργος υποσχέθηκε σιδηρόδρομο στην Ηπειρο! Είναι τόσο χαμηλών προσδοκιών και οι ίδιοι και η παράταξή τους, που θεωρούν οι καημένοι τον σιδηρόδρομο στην περιοχή της Ηπείρου ως ένα έργο ... άφθαστο και τόσο εξωπραγματικό, ώστε να φτάνουν να ... μέμφονται  τον Παπανδρέου που το υποσχέθηκε!

Είναι κατανοητή, ωστόσο, η αντίδρασή τους: η παράταξή τους δεν έκανε κανένα μεγάλο έργο στα 5,5 χρόνια που κυβέρνησε. Γέφυρα Ρίου, Ολυμπιακά έργα, Εγνατία, ΕΣΥ παλαιότερα, όλα τα έκανε το Πασόκ. Πολύ λογικό να τους φαντάζει ως υπερβολική υπόσχεση ο σιδηρόδρομος στην Ηπειρο! Εμαθαν οι άνθρωποι στις ρεμούλες, τα σκάνδαλα, τους κουμπάρους και όχι στα έργα.

Πάντως, για να μην βρίσκονται οι καημένοι οι αδέξιοι δεξιοί στην άγνοια, τους πληροφορώ ότι σε άλλα προηγμένα κράτη (και όχι σε μπανανίες, όπως αυτοί μετέτρεψαν τη χώρα), κατασκευάζονται σιδηρόδρομοι σε πολύ πιο δύσβατα μέρη, εν σχέσει με την Ηπειρο! Παράδειγμα, το Eurostar, που Αγγλοι και Γάλλοι κατασκεύασαν κάτω από την Μάγχη, και η σύνδεση  του Oresund μεταξύ Δανίας-Σουηδίας, στη Βόρειο Θάλασσα. Αλλά πού να τα καταλάβουν αυτά όσοι θέλουν την Ελλάδα στο επίπεδο μιας "μικρής πλην τιμίας χώρας" και σε ρόλο "Ψωροκώσταινας"!



ΘΑΡΡΑΛΕΕΣ οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης του Γιώργου!

Η διευκόλυνση των πενόμενων πολιτών να ξεμπλέξουν από τον κλοιό των τραπεζών ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με την ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ και ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ (κόβοντας τους μισθούς των μάνατζερ των ΔΕΚΟ) είναι τα ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση του Γιώργου, ΑΜΕΣΩΣ και με το "καλημέρα σας" που λένε! Οπως ο Ανδρέας ενήργησε άμεσα το 1981 και ο Θαπατέρο με το πού εξελέγη στην Ισπανία. Αν αρχίσουμε και συζητάμε το κόστος και την επίπτωση στα γκάλοπ, δεν θα κάνουμε τίποτε! Επίσης, ο άμεσος, και σε συνεννόηση με τον ήπιο (και ουχί κατσαπλιά σαν κάτι άλλους, ονόματα δε λέμε!) αρχιεπίσκοπο,  χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας (κι αφήστε τον Ανθιμο να τσιρίζει, ας ψιθυρίσουμε στους παπάδες ότι, αν αντιδράσουν, θα βγάλουμε στην δημοσιότητα όλα τα "ιερά σκάνδαλα" με διακορεύσεις ανηλίκων κλπ, και σας λέω εγώ πώς θα κάτσουν στ'αυγά τους!), η θέσπιση εθνικής σύνταξης κλπ κλπ. Μόνον έτσι ο κόσμος θα δεχτεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του Κράτους, όταν δει ότι όχι μόνον δίνει αλλά και παίρνει!

Χρειάζονται ΑΜΕΣΕΣ κινήσεις, σχηματισμός συμμαχιών και, εν ανάγκη, όλα στη φόρα για να "πεισθούν" ορισμένοι να συνεργαστούν  και να μην οργανώσουν αντάρτικο!

Update: και για να μη με λέτε "αφελή", διαβάστε ότι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ  λέει σήμερα και ο Α. Καρακούσης στη στήλη του στο "Βήμα", με λόγια φυσικά ... περισσότερο politically correct: αυτό που εγώ ονόμασα "ξεμπρόστιασμα" όσων συμφερόντων επιχειρήσουν να αντιδράσουν, ο καλός δημοσιογράφος το ονομάζει "πολιτική με τέχνη, ΕΥΕΛΙΞΙΑ και αποφασιστικότητα"...


 

Ούτε τον Εβερτ δεν μπόρεσε να παροπλίσει!

Αν η είδηση που ανήρτησε το fimotro είναι αληθινή, αποδεικνύεται για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ πόσο άβουλος και αδύναμος είναι ο απερχόμενος "κουρασμένος": ούτε κι αυτόν ακόμη τον Εβερτ δεν μπόρεσε ο ίδιος να τον παροπλίσει, αντιθέτως ο ίδιος ο πρώην αρχηγός της ΝΔ, προφανώς λόγω των αρνητικών σχολίων για την "γηραιά" υποψηφιότητά του, διευκόλυνε τον Καραμανλή και ανακοίνωσε ο ίδιος την ... επιθυμία του να μην είναι επικεφαλής του Επικρατείας! 

Αν "σχηματίσετε" το παζλ, θα συνειδητοποιήσετε ότι ο ίδιος ο Καραμανλής ΔΕΝ έδιωξε από μόνος του ΚΑΝΕΝΑΝ έγκαιρα, λόγω των εκβιασμών που δέχτηκε και στους οποίους υπέκυψε: ο Ρουσσόπουλος έστειλε επιστολή και απεσύρθη αυτοβούλως, το ίδιο και ο Βουλγαράκης, τώρα και ο Εβερτ. 

Μόνον ο θείος Αχιλλέας του έμεινε!

Κι άλλες αλήθειες!

"Καθαρή" εκστρατεία από το Πασόκ...

Για την εκκλησιαστική περιουσία...

Για σας χτυπάει η καμπάνα, κ. Ανθιμε!

Ηταν όλοι τους "μπουμπούκια"!

Διαβάστε σήμερα στα "Νέα-Σαββατοκύριακο" το ρεπορτάζ για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Β. Μιχαλολιάκου (πρώην υφυπουργού Αμυνας), που πέτυχε  αξιωματικός, τον οποίο οι νεοδημοκράτες αποστράτευσαν γιατί κατήγγειλε τη σπατάλη δημοσίου χρήματος (ταξίδια χλιδής του Μιχαλολιάκου στη Βουλγαρία, τα οποία έγιναν στο διάστημα Μάιος 2004- Ιούλιος 2006)! Η ιστορία είναι απολαυστική αλλά και αποκαλυπτική της ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑΣ και του ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΥ που διέκρινε ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ όλα τα στελέχη των κυβερνήσεων Καραμανλή (και φυσικά διακρίνει και τον ίδιο τον απερχόμενο "κουρασμένο"):

«Προκύπτει από το υπάρχον αποδεικτικό υλικό ότι με την επιστολή αναφέρθηκαν γεγονότα που αφορούσαν τις επισκέψεις του υφυπουργού, τα οποία ήταν αληθινά: Η ελληνική αποστολή, κατά την πρώτη επίσκεψη, είχε ως λόγο μία έκθεση αμυντικού υλικού, στην οποία οι περισσότερες αποστολές των άλλων κρατών αποτελούνταν από τεχνοκράτες, 1 έως 4 άτομα. Η ελληνική αποστολή περιελάμβανε 16 άτομα. Επελέγη μάλιστα να παραμείνουν όλα στο πολυτελές ξενοδοχείο “Seraton” με δαπάνη του ελληνικού Δημοσίου, μολονότι από τη βουλγαρική πλευρά προσφερόταν δωρεάν το κατάλυμα υψηλόβαθμων επισκεπτών “Lozenets” για έξι άτομα και τα υπόλοιπα θα μπορούσαν, με λιγότερα έξοδα, να παραμείνουν και αυτά στο ίδιο κατάλυμα. Στο κατάλυμα αυτό είχαν διανυκτερεύσει σε άλλες επισκέψεις άλλοι Έλληνες προσκεκλημένοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και ο ίδιος ο υπουργός κ. Μεϊμαράκης.  
Περαιτέρω, στην ίδια αποστολή περιλαμβανόταν η διερμηνέας Μ.Δ. επ΄ αμοιβή έργου και λοιπών εξόδων μετακίνησης και διαμονής, η οποία μάλιστα δεν γνώριζε βουλγαρικά, αλλά μόνο αγγλικά, τη στιγμή που η βουλγαρική πλευρά προσέφερε δωρεάν μεταφραστή από τα ελληνικά στα βουλγαρικά και αντίστροφα και διερμηνέα διέθετε και η ελληνική πρεσβεία. Στο ίδιο ταξίδι στην αποστολή περιλαμβάνονταν δύο κινηματογραφιστές και ένας φωτογράφος από την Αθήνα, ενώ μπορούσε να επιλεγεί τοπικό τηλεοπτικό συνεργείο και φωτογράφος, λύση οικονομικότερη, που υιοθετήθηκε πάντως από τον υφυπουργό στα επόμενα ταξίδια.  Επίσης, ο Βασίλειος Μιχαλολιάκος είχε κατά την πρώτη του επίσκεψη αγοράσει μπουφάν από τη Φιλιππούπολη και έψαχνε να βρει ίδια και κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στη Σόφια. Ισχυρίστηκε μάλιστα, χαριτολογώντας, σε μέλη της αποστολής παρουσία της ίδιας ως άνω μάρτυρα που ακολουθούσε τη σύζυγό του, εκ του πρωτοκόλλου, ότι βρήκε αυτά κατά την έξοδό του από το νυχτερινό κέντρο “Διόνυσος” μετά το τέλος της εκεί διασκέδασης, και ότι δεν ήταν μεθυσμένος, αλλιώς δεν θα τα έβλεπε. Τέλος, κατά τη δεύτερη επίσκεψη, ο Κωνσταντίνος Καλημερίδης αγόρασε, πέραν του εθιμοτυπικού δώρου, ένα ξίφος για λογαριασμό του Βασιλείου Μιχαλολιάκου, με πιστοποιητικό αυθεντικότητας, αξίας 207,50 ευρώ. Όταν ο Μιχαλολιάκος έμαθε ότι ο Καλημερίδης ζήτησε να πληρωθεί, του πέταξε θυμωμένος 200 ευρώ, λέγοντας ότι τα υπόλοιπα του τα χρωστάει. Αυτό το τελευταίο συμβάν με το ξίφος αποτέλεσε κατά την άποψη του Καλημερίδη την αιτία για την πρόωρη αποστρατεία του...». 

Πριν από τρία χρόνια ο πρώην στρατιωτικός ακόλουθος κ. Κωνσταντίνος Καλημερίδης έστειλε στο Μαξίμου επιστολή όπου κατέγραφε τη σπατάλη δημοσίου χρήματος κατά τις επισκέψεις του πρώην υφυπουργού Άμυνας κ. Μιχαλολιάκου στη Σόφια. Το 2007 ο υποψήφιος σήμερα βουλευτής της Ν.Δ. του έκανε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση και ο αποστρατευμένος ακόλουθος απάντησε με ανταγωγή αιτούμενος την καταδίκη του πρώην υπουργού για εξύβριση και προσβολή της προσωπικότητάς του. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε πλήρως τον κ. Καλημερίδη: «Είχα αποδείξεις για αυτά που έλεγα σχετικά με τη σπατάλη δημοσίου χρήματος. Όμως η καριέρα μου βλάφθηκε ανεπανόρθωτα».
Σύμφωνα με τον αντίδικο του πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, για την αποστρατεία του ευθύνεται ένα... ξίφος: «Του ζήτησα χρήματα για ένα ξίφος που ήθελε να του αγοράσω στη Σόφια. Το συγκεκριμένο ξίφος ήταν αντίκα από το Πολεμικό Μουσείο και επειδή ο κ. Μιχαλολιάκος αγόραζε όπλα αντίκες και είδα ότι έδινε πολλά λεφτά, του πρότεινα να του πάρω ένα πιο φθηνό από εκποίηση. Όταν του ζήτησα τα 207,5 ευρώ- 200 ευρώ για το ξίφος και 7,5 για το πιστοποιητικό αυθεντικότητας- είχε μία πάρα πολύ άσχημη αντίδραση: έβγαλε από το πορτοφόλι του 2 χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και μου τα πέταξε στο πάτωμα. Είπε: “Πάρε τα 200 και τα 7,5 θα στα χρωστώ”. Κατά την άποψή μου αυτό το συμβάν οδήγησε στην αποστρατεία μου».