Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Είναι δυνατόν?

Ο προστατευόμενος της ΝΔ και της "κυβέρνησης των άχρηστων", κος Βγενόπουλος της MIG, άσκησε αγωγή και κατά του Γιώργου Παπανδρέου, σε συνέχεια εκείνης που είχε ασκήσει κατά του Α. Τσίπρα. Εκεί κατήντησε η Δημοκρατία μας: όποιος αμφισβητεί τις επιλογές του "Καθιστού Βούδα" να απειλείται με αγωγές! (η γελοιογραφία του ΚΥΡ από το "Βήμα").

Πολύ ορθά λέει ο Στέφανος Παπανώτας ότι: "...δύο εκατομύρια ευρώ, κε Βγενόπουλε, είναι λίγα. Θυμίζω ότι δύο φορές που κλήθηκαν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν στην εκλογή Προέδρου, προσήλθαν μαζικά. Τί λέτε ότι είναι ικανοί να κάνουν όταν απειλείται ο -καθένας- Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος;" (να σου πω εγώ Στέφανε: όταν σε τέτοια εποχή κρίσης της πολιτικής υπάρχουν 30.000 υποψήφιοι για την αυριανή εκλογή οργάνων, νομαρχιακών κλπ, τότε σημαίνει ότι αυτό το Κίνημα δεν τα βάζει εύκολα κάτω).

Η αντίδραση του Πασόκ ήταν άμεση: "Ο μεγάλος κερδισμένος διαμεσολαβητής στην εκχώρηση του ΟΤΕ, Α. Βγενόπουλος, κάνει επίδειξη θράσους για λογαριασμό της κυβέρνησης Καραμανλή. Ενθαρρυμένος από το νοσηρό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, νομίζει ότι μπορεί να καθορίζει την πολιτική ζωή του τόπου και να υπαγορεύει τι λένε οι εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού..." (όλη η δήλωση του Γ.Παπακωνσταντίνου, εδώ).

Πάντως ο Στέφανος είχε μία πολύ καλή ιδέα: σαμποτάζ στα προϊόντα των εταιριών, των οποίων τις αξίες διαχειρίζεται η MIG ή έχει μετοχές σε αυτές! ΔΕΛΤΑ, Chipita, Μπαρμπα-Στάθης, Goody's, FloCafe', νοσοκομεία Υγεία-Μητέρα-Λητώ, CosmOTE, Γερμανός, Superfast Ferries, Blue Star Ferries !

Ξεκινάμε?

Ο τεμπέλης...

Του Χρ. Παπαχρήστου από τα σημερινά "Νέα":

<<Η Τρίτη είναι εργάσιμη ημέρα. Για όλους. Τα μαγαζιά μάλιστα είναι ανοιχτά και το απόγευμα ώς νωρίς το βράδυ. Ακόμη και τις ημέρες που κηρύσσεται γενική απεργία υπάρχουν κάποιοι που δουλεύουν, γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Άλλος γιατί είναι προσωπικό ασφαλείας, άλλος γιατί είναι... Πρωθυπουργός! Την Τρίτη που μας πέρασε, που ο μήνας είχε 13, η μόνη απεργία που έπαιζε ήταν αυτή των φορτηγατζήδων και των βυτιοφορέων. Άλλη απεργία δεν είχαμε. Εγώ τώρα, πέρασα 2, 2 και κάτι, το μεσημέρι, έξω από του Μαξίμου. Διαπίστωσα ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας την είχε «κάνει». Κανονικά όμως. Για πού δεν ξέρω. Υποθέτω για τη Ραφήνα. Βεβαίως έχει το δικαίωμα να πηγαίνει σπίτι του τα μεσημέρια. Αλλά τα μεσημέρια. Όχι από τις 2. Διότι εκείνη την ώρα φεύγουν από την υπηρεσία τους οι έχοντες μειωμένο ωράριο. Μην μπω τώρα στον κόπο να καταγράψω εδώ ποιος κάνει «μειωμένο ωράριο» και γιατί. Ρώτησα και μου είπαν ότι την ίδια ημέρα είχε Κυβερνητική Επιτροπή και επίσης συνάντηση με την Ντόρα. Αναρωτιέμαι τι τον κούρασε: η Κυβερνητική ή η Ντόρα; Ό,τι και να ΄ταν, ο πρόεδρος Κώστας την «έκανε» από το γραφείο. Και να πεις ότι ήρθε το καλοκαίρι και άρχισε πάλι τις ρακέτες; Μάιο έχουμε ακόμη, και βροχερό- ίνα πληρωθεί το ρηθέν ''στον καταραμένο τόπο, τον Μάη μήνα βρέχει''. Πάντως, ωραίο παράδειγμα- εργατικότητας- δίνει στους Έλληνες...>>.

Δικό μου σχόλιο: θυμάμαι ότι το 1993, όταν ξαναβγήκε το Πασόκ κυβέρνηση, μετά τη 3ετία Μητσοτάκη, ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ από την ιστορία με το Χέρφηλντ και ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ, ωστόσο συγκαλούσε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ το Υπουργικό Συμβούλιο! Τί να πεις...

Η δήλωση της χρονιάς από τον Θ. Πάγκαλο:

Το έβαλα δίπλα, στη sidebar, αλλά πολλοί μου είπαν ότι πρέπει να γίνει και σε ξεχωριστή ανάρτηση. Πατήστε εδώ, να ακούσετε τη δήλωση.