Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Αν τα εγκαίνια τα έκανε ο Παπανδρέου...

Βούϊξε ο τόπος και ειδικότερα τα ξένα ΜΜΕ για την "ηχηρή" απουσία των μεγάλων ονομάτων της ευρωπαϊκής και ξένης πολιτικής σκηνής από τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης. Η  απουσία αυτή σχετίζεται άμεσα με την ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή να οικοδομήσει "προσωπικές" διεθνείς σχέσεις και να θεμελιώσει μία αποτελεσματική εξωτερική πολιτική: αντίθετα, θυμόμαστε όλοι την εποχή που η Μελίνα έφερνε (ακόμη και για καφέ!) τον Ζάκ Λάνγκ στην Αθήνα ή την εποχή που ο Ανδρέας εν μία νυκτί μάζευε στην Ελούντα της Κρήτης τα ιερά "τέρατα" της δεκαετίας του '80, τους Προέδρους της Γαλλίας και της Λιβύης, τον Μιτεράν και τον Καντάφι, για να συνάψουν ειρήνη στο σπαρασσόμενο τότε Τσάντ!

Η φωτογραφία από το papandreou.gr

Μπορούμε να φανταστούμε και μία άλλη εικόνα: σκεφτείτε πόσα μεγάλα και σημαντικά ονόματα της διεθνούς σκηνής, χρήσιμα για τη διεθνή προβολή των ελληνικών αιτημάτων,  θα μάζευε στην Αθήνα για τα εγκαίνια ΑΝ ήταν ο Γιώργος πρωθυπουργός! Δύο φορές κατόρθωσε και συγκέντρωσε στην Αθήνα όλους τους ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων της υφηλίου, 2 συνεχόμενες φορές εξελέγη Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, συνάντησε στη Χιλή τον νεοεκλεγέντα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν, πολύ πριν ο άχρηστος Καραμανλής δει για 5' λεπτά και χωρίς καμία ατζέντα και προετοιμασία τον Πρόεδρο Ομπάμα, εκλήθη από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κίνας, Χού Ζιντάο, ενώ βρισκόταν στην Κίνα, είναι προσωπικοί του φίλοι προσωπικότητες όπως ο (υιός) Γκαλμπρέϊθ, η Μπασελέ (πρόεδρος της Χιλής), ο Θαπατέρο (πρωθυπουργός της Ισπανίας), ο Λούλα (Πρόεδρος της Βραζιλίας) και άλλοι.

Το ξαναείπαμε: το κόστος της διακυβέρνησης Καραμανλή για τη χώρα μας θα αποδειχθεί δυσβάσταχτο και καταστροφικό στα επόμενα χρόνια...

Καραμανλήδες...

Από το πολύ καλό μπλογκ  "Θέλω να πω μια γνώμη", που συνεχίζει τα όσα γράφαμε εδώ:

"Το ακούσαμε και αυτό !
Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι έμπνευση και έργο ... Καραμανλήδων!
Εντάξει ! Το είπατε! Γελάσαμε! Φτάνει!
Ας πούμε τώρα και την αλήθεια!Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι από την αρχή μέχρι το τέλος έργο Μελίνας και Ζυλ Ντασσέν! Όχι απλά έμπνευση, όχι απλά υλοποίηση και οικονομική συμβολή, όχι απλά πολιτική επιλογή. Είναι έργο ζωής της Μελίνας και του Ζυλ!".

Η συνέχεια, εδώ...

ΒΗΜΑ: ο κατήφορος συνεχίζεται... (update)

Τα λέγαμε πριν από κάποιες ημέρες για την αναξιοπιστία του "Βήματος" και την κατάντια στην οποία έχουν ρίξει οι Ψυχάρηδες και οι Πρετεντεράκοι την πάλαι ποτέ ναυαρχίδα του ΔΟΛ (θυμόμαστε ακόμη την "πατάτα" που έκαναν με το ντιμπέϊτ των ευρωεκλογών!). Ομως, το σημερινό "λαυράκι" που εντόπισε ο Νομικάριος του μπλογκ ΙΔΕΟΔΟΧΕΙΟ, δεν περιγράφεται:
***
***
Η εφημερίδα, στο σημερινό της κυριακάτικο φύλλο,  έχει ... ρεπορτάζ από τη χθεσινή συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν, η οποία, όμως, όπως είναι γνωστό τοις πάσι (αλλά μάλλον όχι στο "Βήμα"!), ματαιώθηκε και ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ, λόγω αδυναμίας του τούρκου πρωθυπουργού να ταξιδέψει στην Αθήνα! ΚΟΥΛΟ? Κουλό!
***
Update: για να δείτε πώς "στήνονται" οι καλές ειδήσεις υπέρ του αρχι-άχρηστου Καραμανλή από τα πληρωμένα ΜΜΕ, διαβάστε εδώ και  εδώ...

Η Αλέκα και η Βασιλεία... (update)

Η φωτογραφία είναι από το σημερινό "Πρώτο Θέμα": η Αλέκα Παπαρήγα με την (τραγουδίστρια) κόρη της, Βασιλεία.
***
ΤΩΡΑ εξηγούνται πολλά!
***
Update: εν τω μεταξύ το μπλογκ "Εχεις μήνυμα" μας πληροφορεί ότι αυτή ΔΕΝ είναι η κόρη της Παπαρήγα αλλά το στέλεχος του ΚΚΕ, Βαγγελιώ Πλατανιά! Και μας αποκαλύπτει την αληθινή κόρη, εδώ... Οπότε, εκ νέου, αναφωνούμε: ΚΑΙ ΠΑΛΙ εξηγούνται πολλά!