Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Το μανιφέστο του PES...

Περισσότερα εδώ και εδώ

Σε 5 δημοσκοπήσεις πρώτο το Πασόκ...



Σε 5 δημοσκοπήσεις του κυριακάτικου Τύπου (βλ. και εδώ), το Κίνημα έρχεται πρώτο στις ευρωεκλογές και πολύ πιο πρώτο στις εθνικές εκλογές. Στη δημοσκόπηση της Real News, της δεξιότατης (και για μένα άνευ υπολήψεως και κύρους, άσε δε πoυ την δική της δημοσκόπηση διενήργησε μία ... Pulse!) Απογευματινής, του Πρώτου Θέματος, του Εθνους της Κυριακής, και της Καθημερινής, παντού το Πασόκ πρώτο.
Μάλιστα, ο Μανώλης Καψής, για 1η φορά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "Μέγκα", "αισθάνθηκε" την ... ανάγκη (ρε τί σου κάνει η ανάγκη να είσαι με τον νικητή!) να πει ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων λένε πως τα ποσοστά του Πασόκ για τις εθνικές εκλογές ΘΑ ΗΤΑΝ μεγαλύτερα αν οι έρευνες γίνονταν μόνο για τις εθνικές εκλογές και δεν ετίθετο το σχετικό ερώτημα παράλληλα με το ερώτημα για τις ευρωεκλογές.

Βλ. και εδώ, Ν. Χατζηνικολάου: "Πάνω από 3% η διαφορά"...

Πλυντήριο "Η Ωραία ΝΔ"...

Από το αυριανό "Πρώτο Θέμα"

Κανείς δε χάνεται σε αυτόν τον κόσμο!

Ετσι βουλώνει στόματα η Δεξιά...


Τα ίδια παντελάκη μου ΙΙ (update)...

Τί σας λέγαμε εμείς εδώ για τον "ρευματικό" Βερελή που δημιουργεί (πάλι!) πρόβλημα στο Κίνημα?

Και τί μας έλεγε εδώ ο Γ. Κρόγιας για την "εκδίκηση" των εκδοτών προς τον Γιώργο επειδή το Πασόκ απέτρεψε την ψήφιση της χαριστικής γι'αυτούς ρύθμισης του 2%?

Σήμερα τα "Νέα", αντί να έχουν πρώτο θέμα το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα Καραμανλή, προβάλλουν το θέμα Βερελή και μάλιστα με τρόπο ΑΡΝΗΤΙΚΟ για το Πασόκ: "Βόμβα Βερελή χτύπησε το Πασόκ", όταν κάλλιστα θα μπορούσαν να αναδείξουν τη θετική διάσταση-σύγκριση με την τακτική της ΝΔ! Προσέξτε και το "καρφί" στο κύριο ρεπορτάζ:

"Για να εξηγηθεί η απόφαση του κ. Βερελή να παραιτηθεί από βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (τη θέση του παίρνει ο πρώτος επιλαχών Ανδρέας Μακρυπίδης), θα πρέπει ίσως κανείς να ανατρέξει στις κακές σχέσεις που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος από το 2004 και μετά που έγινε αρχηγός του Κινήματος είχε αποφύγει να αξιοποιήσει τον κ. Βερελή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του άφηναν διάφορα υπονοούμενα για τη θητεία του πρώην υπουργού στο υπουργείο Μεταφορών, χωρίς ποτέ να συγκεκριμενοποιούν τις αναφορές τους. Ίσως, έλεγαν χθες, στελέχη του Κινήματος που γνώριζαν την κακή σχέση των δύο ανδρών, ο κ. Βερελής αξιοποίησε την ευκαιρία που του δόθηκε εξαιτίας των καταγγελιών για το σκάνδαλο ΜΑΝ, για να αποδείξει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι και ευθιξία διαθέτει, και το πολιτικό ανάστημα να παραιτηθεί από βουλευτής, με το που διατυπώθηκαν οι πρώτοι υπαινιγμοί εις βάρος του. Έτσι, λένε, αφού προφανώς δεν υφίσταται κάτι που να τον συνδέει με το σκάνδαλο, η πρόοδος των ερευνών θα τον αποδώσει λευκό και πάλι στην πολιτική ζωή και θα επανέλθει σ΄ αυτή από πολύ καλύτερη θέση από το περιθώριο στο οποίο βρισκόταν έως τώρα".

Δηλ. ενώ και το ρεπορτάζ δέχεται ότι η κίνηση Βερελή ήταν κίνηση εντυπωσιασμού για να φανεί ο ίδιος ότι συμβαδίζει με τις αρχές του Γιώργου για ήθος στην πολιτική και να επανέλθει αργότερα, ωστόσο και πάλι αυτό προβάλλεται ως ... θετικό και όχι ως ... τέχνασμα. Οι γνωστές π....στιές του Λαμπράκη...

Update: στο ίδιο μοτίβο και η "Ελευθεροτυπία", υποστηρίζει την αρνητική εξέλιξη από το θετικό συμβολισμό της κίνησης Βερελή. Για να πάρει, όμως, το "μήνυμα" ο Γιώργος Παπανδρέου, κάνει και μία άλλη συμβολική κίνηση: στη σελίδα 6 του σαββατιάτικου φύλλο δημοσιεύεται το παραπάνω ρεπορτάζ του Π. Σώκου, ενώ μία σελίδα πριν, στη σελίδα 5, δημοσιεύεται η παρακάτω ανακοίνωση των εκδοτών (ΕΙΗΕΑ), δήθεν "προς ενημέρωση των αναγνωστών",  με την οποία επιχειρούν  να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα (βλ. και εδώ) σχετικά με την επιμονή τους για το 2%, υπονοώντας φυσικά ότι δεν ξεχνούν τη στάση του Πασόκ... Κανονικότατος εκβιασμός δηλαδή!

Κίνηση απελπισίας...

Με εκφράζει απόλυτα το σχόλιο του Σ. Κούκιου από το μπλογκ του:
Και απόψε αιφνιδιαστικά ο Πρωθυπουργός έκανε κάτι καλά σχεδιασμένο από καιρό. Πέταξε λευκή πετσέτα. Με την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος για την πάυση των εργασιών της κανονικής συνόδου και την έναρξη των θερινών τμημάτων κέρδισε οριστικά χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο που είναι πια το απώτατο χρονικό όριο προκήρυξης εκλογών. Και αυτό γιατί :

α. Σταματάει οριστικά την συζήτηση των σκανδάλων του Παυλίδη και αποφεύγει να τον πιέζει για παραίτηση. Βέβαια η κατακραυγή για την βίαιη παραγραφή είναι σίγουρη αλλά την προτιμά από το να πρκηρύξει εκλογές τώρα.

β. Τα θερινά τμήματα θα έχουν “προσεκτική σύνθεση” έτσι ώστε να μην χάσει την δεδηλωμένη ή να υποστεί εκβιασμούς.

γ. Περιμένει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και βλέπει τι θα κάνει μετά. Ότι και να γίνει όμως δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μια ολομέλεια που θα βράζει. Ακόμα και η διαχείριση της αποδοκιμασίας θα γίνει μέσω ΜΜΕ και εκτός κοινοβουλίου.

δ. Δείχνει σε όλους ότι κάνει ότι γουστάρει, αλλά στην πράξη παραδέχεται την οριστική του ήττα. Δεν μπορεί πια να χειριστεί την κοινοβουλευτική του ομάδα, δέχεται αλλεπάλληλους εκβιασμούς, παραλύει την λειτουργία του κοινοβουλίου και αποκόπτεται όλο και πιο πολύ από τις εξελίξεις.

Μετά από αυτή την κίνηση ο Καραμανλής δεν γίνεται να κυβερνήσει. Δείχνει πια αδύναμος και μόνος. Ανήμπορος να διαχειριστεί την κρίση που είναι εσωτερική της ΝΔ, αλλά και σε μια περίοδο κρίσιμη για την χώρα. Ούτε δυνατότητα ελιγμών έχει, ούτε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Απλώς θα εξαναγκαστεί να αποχωρήσει τελικά και δεν νομίζω ότι κανένας τον υπολογίζει σοβαρά. Μόνος του έκλεισε το κεφάλαιο διακυβέρνησης, εξόργισε ακόμα και τους βουλευτές του και ουσιαστικά όρισε τον χρόνο των επόμενων εκλογών : Απώτερο όριο ο Οκτώβρης του 2009 με το τέλος των θερινών τμημάτων.

Αν τα δει σκουρά θα τις κάνει ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι… 

Από σήμερα ας του πούμε όλοι Αντίο Κώστα!!!

8 Μαϊου 2009: τα τανκς στη Βουλή!

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.  

"Δεν υπάρχει τελικά κανένα όριο στο τι μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση για να μη χάσει την καρέκλα. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν προηγούμενο. Και δεν θα έχουν επόμενο.Ποτέ άλλοτε στην διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος δεν επιχειρήθηκε νοθεία. Αυτοί το έκαναν, δύο φορές μάλιστα, για να μην καταδειχθούν διαφοροποιήσεις βουλευτών τους...Ποτέ άλλοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είχε αποχωρήσει από τη Βουλή. Αυτοί το έκαναν, τρεις φορές μάλιστα, για να προστατεύσουν από τη...συνείδηση των βουλευτών, τούς κ.κ. Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Παυλίδη και τους υπόλοιπους.Και σήμερα προσέθεσαν το «κερασάκι στην τούρτα». Ανακοίνωσαν την απόφαση του πρωθυπουργού της συγκάλυψης να κλείσει η σύνοδος της Βουλής. Τι σημαίνει αυτό; Παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών υπουργών για την περίοδο 2004-2007!Σήμερα λοιπόν, Παρασκευή βράδυ, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής το απόγευμα ανακοινώνοντας την επόμενη συνεδρίαση για τη Δευτέρα απόγευμα, ανακοινώθηκε η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα η λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλής".
Περισσότερα, εδώ...

"Σε κάθε περίπτωση ο κ.Καραμανλής αποτελεί πλέον πρόβλημα για την Δημοκρατία. Το Κοινοβούλιο δεν είναι μαγαζί του για να το κλείνει και να το ανοίγει όποτε του καπνίσει. Κάποιος πρέπει να του θυμίσει ότι υπάρχει θέμα ηθικής αυτουργίας στην συγκάλυψη σκανδάλων και ότι τα Ειδικά Δικαστήρια δεν αφορούν ευθύνες μόνο υπουργών". Περισσότερα, εδώ...