Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Κίνηση απελπισίας...

Με εκφράζει απόλυτα το σχόλιο του Σ. Κούκιου από το μπλογκ του:
Και απόψε αιφνιδιαστικά ο Πρωθυπουργός έκανε κάτι καλά σχεδιασμένο από καιρό. Πέταξε λευκή πετσέτα. Με την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος για την πάυση των εργασιών της κανονικής συνόδου και την έναρξη των θερινών τμημάτων κέρδισε οριστικά χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο που είναι πια το απώτατο χρονικό όριο προκήρυξης εκλογών. Και αυτό γιατί :

α. Σταματάει οριστικά την συζήτηση των σκανδάλων του Παυλίδη και αποφεύγει να τον πιέζει για παραίτηση. Βέβαια η κατακραυγή για την βίαιη παραγραφή είναι σίγουρη αλλά την προτιμά από το να πρκηρύξει εκλογές τώρα.

β. Τα θερινά τμήματα θα έχουν “προσεκτική σύνθεση” έτσι ώστε να μην χάσει την δεδηλωμένη ή να υποστεί εκβιασμούς.

γ. Περιμένει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και βλέπει τι θα κάνει μετά. Ότι και να γίνει όμως δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μια ολομέλεια που θα βράζει. Ακόμα και η διαχείριση της αποδοκιμασίας θα γίνει μέσω ΜΜΕ και εκτός κοινοβουλίου.

δ. Δείχνει σε όλους ότι κάνει ότι γουστάρει, αλλά στην πράξη παραδέχεται την οριστική του ήττα. Δεν μπορεί πια να χειριστεί την κοινοβουλευτική του ομάδα, δέχεται αλλεπάλληλους εκβιασμούς, παραλύει την λειτουργία του κοινοβουλίου και αποκόπτεται όλο και πιο πολύ από τις εξελίξεις.

Μετά από αυτή την κίνηση ο Καραμανλής δεν γίνεται να κυβερνήσει. Δείχνει πια αδύναμος και μόνος. Ανήμπορος να διαχειριστεί την κρίση που είναι εσωτερική της ΝΔ, αλλά και σε μια περίοδο κρίσιμη για την χώρα. Ούτε δυνατότητα ελιγμών έχει, ούτε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Απλώς θα εξαναγκαστεί να αποχωρήσει τελικά και δεν νομίζω ότι κανένας τον υπολογίζει σοβαρά. Μόνος του έκλεισε το κεφάλαιο διακυβέρνησης, εξόργισε ακόμα και τους βουλευτές του και ουσιαστικά όρισε τον χρόνο των επόμενων εκλογών : Απώτερο όριο ο Οκτώβρης του 2009 με το τέλος των θερινών τμημάτων.

Αν τα δει σκουρά θα τις κάνει ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι… 

Από σήμερα ας του πούμε όλοι Αντίο Κώστα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: