Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Ποιός φοβάται τον Γιώργο?

Η Αμαλία Νεγρεπόντη, στην επιφυλλίδα της με τον παραπάνω τίτλο, στο σημερινό "Πρώτο Θέμα", τα λέει "έξω από τα δόντια" και συμπυκνώνει σε ένα γραπτό κείμενο όσα λογικά επιχειρήματα αντιπροβάλλουμε όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες στον παραλογισμό των Πρετεντεράκων:

"Forensics ονομάζεται ο ετήσιος επίσημος διαγωνισμός ρητορικής που διοργανώνεται μεταξύ των γόνων της ελίτ που φοιτούν στα ακριβότερα σχολεία και πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Οπως έγινε προφανές σε όποιον παρακολούθησε το νεότερο διάγγελμα του Καραμανλή, σε αυτό τον διαγωνισμό ο αμερικανοτραφής κ. Καραμανλής είχε πολλές φορές επιχειρήσει να συμμετάσχει. Απρόσφορα. Κοβόταν επειδή είχε, λένε, μια απροσδιόριστη χυδαιότητα που πήγαζε τόσο από την πεποιημένη «λαϊκότητα» που προσπαθούσε να υποκριθεί όσο και από την παντελή έλλειψη ουσίας, που προσπαθούσε να πουλήσει ως σοβαρότητα. Και όλα αυτά, λένε, φανέρωναν μια απύθμενη αλαζονεία, ένα θράσος επικίνδυνο. Κ...αλόπαιδο της ελίτ. Δυστυχώς, εμείς εδώ ανακαλύψαμε την αλήθεια των παραπάνω αργοπορημένα και οδυνηρά, με δυσβάσταχτο κόστος. Απτό. Στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας, της καθημερινότητας, της ψυχικής μας υγείας, της ζωής μας. Ο τύπος και η Κόζα Νόστρα παρεούλα του της συμφοράς μάς στοίχισαν -μας στοιχίζουν- ακριβά. Πολύ ακριβά. Το φέσι που βάζουν στη χώρα αυξάνεται μέρα με τη μέρα, σε ευθεία αναλογία με το έλλειμμα και το ύψος δανεισμού μας. (Δεν) κυβέρνησαν τη χώρα, σαν να επρόκειτο για καζίνο που, αφού το λεηλάτησαν, το φαλίρισαν και του έβαλαν φωτιά, σηκώνονται και φεύγουν κρυφά σαν τους κλέφτες, κλειδώνοντας μέσα όλους τους εργαζομένους. Δεν νομίζω, απ’ ό,τι συμπεραίνουμε και από τις δημοσκοπήσεις, να υπάρχει πλέον κανείς που οι Καραμανλής και σία μπορούν να εξαπατήσουν πια. Υπάρχουν όμως ορισμένοι πολύ συγκεκριμένοι, πέραν των «γαλάζιων» golden boys και των παρατρεχάμενών τους, που έχουν απτό συμφέρον από την παραμονή της παλιοπαρέας στην κυβέρνηση. Συμφέρον που έχουν εξακριβώσει μετά βεβαιότητας (ακόμα και από τη συμπεριφορά του Γιώργου σε επίσημες αλλά και τυχαίες συναντήσεις!) πως δεν θα εξυπηρετηθεί με την άνοδο του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία. Αυτοί είναι μέρος του «μεγάλου κεφαλαίου». Κάποιοι εξ αυτών (κυρίως όσοι αντλούν τον πλούτο και την ισχύ τους αποκλειστικά από τα μίντια) τόσο πολύ ανατριχιάζουν με το ενδεχόμενο να γίνει ο Γιώργος πρωθυπουργός, που η κατάστασή τους έχει καταντήσει ψυχοπαθητική. Και, ευτυχώς, αναποτελεσματική. Μια γραφική εμπάθεια που -πλέον- προκαλεί θυμηδία. Τους ξέρουμε όλοι. Τους υπηρέτες τους τους βλέπουμε ή/και τους διαβάζουμε σχεδόν καθημερινά. Προς τι τόση οργή; Απλούστατα:
Ξέρουν, έχουν εμπεδώσει πια ύστερα από μύριες όσες απόπειρες πως ο Γιώργος «δεν θα δώσει». Πως δεν θα επιτρέψει νταβατζιλίκια. Είτε αυτά τίθενται ωμά είτε με τρόπο κυριλέ - «συναλλαγή» το έλεγε ο Καραμανλής όταν ήταν στην αντιπολίτευση και κατηγορούσε (εν μέρει, δίκαια) τον Σημίτη, «συνεννόηση» το είπε την προηγούμενη Πέμπτη ως πρωθυπουργός, ο οποίος εκλιπαρούσε τη συνενοχή του ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει τη μάσα και τη μακακία. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που δεν ανήκουν στο «μεγάλο κεφάλαιο», αλλά αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου κατεστημένου, που δεν θέλουν τον Γιώργο επειδή... φοβούνται. Τι ακριβώς; Οσα λένε οι αντίπαλοι και εχθροί του:
Πρώτον, ότι ο Γιώργος είναι άδηλο τι θα κάνει με την οικονομία. Ας υποθέσουμε ότι είναι άδηλο. Τι ακριβώς μπορεί να είναι χειρότερο από το υπάρχον... φανερό; Οι Καραμανλής και σία χρεοκόπησαν τη χώρα. Μέχρι και ο Μπαρόζο μίλησε για «χρεοκοπία», αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Ελλάδα.
Δεύτερον, ότι ο Γιώργος είναι «καλός, αλλά...γι’ αυτό οι Πασόκοι θα τον κάνουν ό,τι θέλουν και θα ξαναρχίσουν όσα γίνονταν επί Σημίτη», τα οποία και οδήγησαν σε πλήρη απαξίωση το κόμμα στα μάτια του κόσμου και στην εκλογή και επανεκλογή του Καραμανλή. Αλήθεια; Τότε γιατί αρνείται πεισματικά να επαναφέρει τον Σημίτη και τον κύκλο του στο ΠΑΣΟΚ; Γιατί επιμένει -αντί υψηλού τιμήματος- να μη γίνεται... πνευματική ιδιοκτησία του ΔΟΛ; Γιατί δεν ενδίδει στους πολλούς εντός του κόμματός του που τον πιέζουν να... συνεννοηθεί είτε με το «μεγάλο κεφάλαιο» είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ (το ένα οδηγεί στην τυραννία, το άλλο στην αναρχία, αποτέλεσμα περίπου ίδιο για τους πολίτες);
Οσο για την απόπειρα δαιμονοποίησης του Γιώργου για το δείπνο που έκανε με ορισμένους επιχειρηματίες (όχι εκ των... περιώνυμων «νταβατζήδων!»), σημασία έχει ότι αυτοί απογοητεύτηκαν καθότι αποχώρησαν άπραγοι, ενώ είχαν συνηθίσει διαφορετικά - από τον Καραμανλή, αλλά και παλαιότερα από ορισμένους Πασόκους πρώην υπουργούς. Δηλαδή τι πρωθυπουργό θέλουμε; Εναν που καταργεί τη δημοκρατία, στρεφόμενος εναντίον όσων τολμούν να επιχειρούν... με επιτυχία; Τον Στάλιν;
Τρίτον, ότι τον Καραμανλή «πάνε να τον ρίξουν οι Αμερικανοί επειδή υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας». Ας μη γίνουμε γραφικοί. Ο Καραμανλής χρησιμοποιεί τον δημόσιο κορβανά για να αγοράζει, εν είδει εξοπλισμών, αγωγών, συμφωνιών κ.λπ., υποστήριξη - μία από τους Αμερικανούς, μία από τους Γάλλους, μία από τους Γερμανούς, μία από τους Ρώσους, τώρα πάλι από τους Αμερικανούς και από όλους τους άλλους μαζί! Εμείς κερνάμε, εμείς... την πίνουμε τη λυπητερή στο τέλος. Και χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ισως αυτό να είναι και το αποκορύφωμα της τραγωδίας που αιφνιδίως βρεθήκαμε να ζούμε".

Και σε αυτό στάθηκαν ανίκανοι!

Τόσο καλά ... μελετημένη ήταν η απόφαση
για "δωρεάν μετακίνηση",

ώστε πλήθος κόσμου έσπευσε να ... επωφεληθεί σήμερα!

Από τον Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την υποτιθέμενη δωρεάν μετακίνηση των γυναικών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την 8η Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Το είδαμε και αυτό! Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε την δωρεάν μετακίνηση των γυναικών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την 8η Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, χωρίς να έχει προφανώς φροντίσει για τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούσε η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης.

Έτσι σήμερα, ουκ ολίγες γυναίκες που θέλησαν να μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, π.χ. υπεραστικά λεωφορεία, προαστιακό κλπ, κλήθηκαν να πληρώσουν εισιτήριο. Τελικά, δεν ξέρει κανείς αν είναι για γέλια ή για κλάματα, η πολιτική και η πρακτική της κυβέρνησης, η οποία ωστόσο ξόδεψε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να προβάλει επικοινωνιακά την απόφασή της. Σίγουρα, πάντως, είναι ένα δείγμα της σοβαρότητας και του σεβασμού με τον οποίο αντιμετωπίζει η ΝΔ τις γυναίκες στη χώρα μας.

Συμμετοχή...

Το Πασόκ διοργάνωσε προχθές μία εκδήλωση για τις γυναίκες. Ο Παναγιώτης Παπαχατζής αναδεικνύει στο "Πρόχειρο Τετράδιο" το κλίμα της συνάντησης, όπως το έζησε μία ομογενής blogger που κλήθηκε να μιλήσει. Εγώ, από την ανάρτηση αυτή, αποκόμισα το ότι η διάθεση συμμετοχής στα δρώμενα του νέου Πασόκ είναι μεγάλη και ότι είμαι ευτυχής που στηρίζω ένα Κίνημα που, παρά τις όποιες αδυναμίες του, διαμορφώνει κινήσεις και παράγει πολιτική, όταν μάλιστα στον αντίποδα υπάρχει μία αποστεωμένη Ν.Δ., ένας ακροδεξιός ΛΑ.Ο.Σ., ένα δεινοσαυρικό Κ.Κ.Ε. και ένας "όπου φυσά ο άνεμος" ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!

Ενα απόσπασμα:


Δεν έχει νόημα να γράψω για την προχθεσινή συζήτηση του τομέα γυναικών, με πρόλαβε η "Ξένη" με ένα ποστ λεπτομερές και αφοπλιστικά ειλικρινές, άσχετα αν μπορεί να διαφωνίσω σε μερικά σημεία μαζί της. "Η αλήθεια είναι ότι, ήταν η πρώτη φορά που βρισκόμουν σε ημερίδα που διοργάνωνε πολιτικό κόμμα. Δεν με είχε καλέσει κανένας άλλος στο παρελθόν, όχι για να μιλήσω, ούτε καν να παρακολουθώ. Άλλωστε για ποιο λόγο να με καλούσαν αφού ούτε δικαίωμα ψήφου έχω… Η διοργανώτρια της εκδήλωσης μου γνώριζε τις κυρίες που επρόκειτο να μιλήσουν, οι οποίες κυρίες μόλις άκουγαν την λέξη blogger είχαν σχεδόν όλες την ίδια αντίδραση: «Ω ω ω μπράβο σας. Χαίρομαι που σας γνωρίζω», ποιος ξέρει τι θα έβαζαν με το νου τους ότι ήμουν. Σιγά –σιγά, άρχιζε η αίθουσα να γεμίζει και αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι ότι όλοι όσοι ερχόταν μιλούσαν μεταξύ τους λες και γνωρίζονταν χρόνια. Αφού να φανταστεί κανείς ότι πρέπει να μου έπιασαν κουβεντούλα πάνω από 7 άτομα, που δεν είχα δει ποτέ πριν."

Διαβάστε την συνέχεια στο blog της και, φυσικά, αφήστε εκεί τα όποια σχόλια σας...

Η οδύσσεια ενός πολίτη...

Το θέμα από το blog ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ που εδώ και καιρό έχει αναδείξει την απεργία πείνας ενός πολίτη που καταστράφηκε από τη συμπαιγνία ιδιωτών και δημόσιων Αρχών:

"Στην ΕΙΚΟΣΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ μέρα της Απεργίας πείνας βρίσκεται ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας Θεόδωρος Τενέζος, εξω από το κτίριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Πατησίων 70 και Κότσικα.

Στις 960.000 έφτασαν οι επισκέψεις της ζωντανής μετάδοσης της Απεργίας , ενώ οι καθημερινές προβολές της μετάδοσης ξεπέρασαν τις 55.000! Δείτε όλα τα στοιχεία για την υπόθεση..

O Θεόδωρος Τενέζος που εδώ και 2,5 χρόνια κατήγγειλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην Κυβέρνηση το σκληρό ελληνικό καρτέλ του χάλυβα, που κατέστρεψε την επιχείρησή του, η οποία ήταν πρότυπο ανάπτυξης, διαμαρτύρεται για την προστασία που παρέχουν στο συγκεκριμένο καρτέλ των μεγαλοβιομηχάνων και όχι μόνο.

Αιτήματά του:

AΜΕΣΗ απομάκρυνση των μελών της Επιτροπής πού έχουν μηνυθεί στη δικαιοσύνη για ποινικά αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Κρίνουν και αποφασίζουν για την καταγγελία του, ενώ είναι ΑΝΤΙΔΙΚΟΙ!

ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ της συγκάλυψης του καρτέλ και αληθινή πλήρης έρευνα της καταγγελίας του τώρα.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των θυμάτων των καρτέλ και μονοπωλίων".

Σχετικά άρθρα:

  1. Θεόδωρος Τενέζος 1 μήνα πριν ξεκινήσει την απεργία πείνας: “ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ”…. Αξίζει να το διαβάσετε ..Ένας Λόγος αγάπης έχει την δύναμη να μεταφέρει και να αναδείξει εικόνες χαράς, στηρίξεις, ελπίδας,...
  2. Επείγουσα έκκληση στή διεθνή κοινότητα απο τον απεργό πείνας Θοδωρή Τενέζο O Θεόδωρος Tενέζος βρίσκεται τώρα στην 19η ημέρα της Απεργίας � είνας, μπροστά από τα...
  3. Στην 18η μέρα της απεργίας πείνας μπήκε ο θοδωρής Τενέζος (φωτογραφίες) Η πρώτη μέρα του Μάρτη και της Ανοιξης, βρήκε τον Θοδωρή Τενέζο να συνεχίζει...
  4. Θεόδωρος Τενέζος: Ολη η αλήθεια για τη Σιδενόρ και το καρτέλ με νέα στοιχεία Δελτίο τύπου με λεπτομέρειες για τον τρόπο που κατέστρεψαν τον επιχειρηματία Θεόδωρο Τενέζο και...
  5. Το συγκλονιστικό ξέσπασμα μιας 16χρονης για την απεργία του Θεόδωρου Τενέζου …Ομολογώ πως έχω συγκλονιστεί. Είμαι δεκαέξι χρονών και βρίσκομαι αντιμέτωπη με έναν κόσμο ο οποίος...
Διαβάστε και εδώ...