Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Τα "φυντάνια" της ... νέας κυβέρνησης!

Προσέξτε: μετά τον νέο Υπουργών Οικονομικών, που έχει ... πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού (!) και κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Εμπορίου οι τιμές στην αγορά έφτασαν στο ύψος του όρους Αραράτ, μετά το νέο Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης, που ήταν εισαγγελέας επί Χούντας, καμαρώστε και το νέο "φυντάνι" του νεοδημοκρατικού τσίρκου:

Αθανάσιος Μπούρας, νέος Υφυπουργός Οικονομικών, επίσης με πτυχίο άσχετο με τα οικονομικά (βλ. εδώ, καθηγητής φυσικής!), αλλά πρωταγωνιστής ... micro-σκανδάλου με αποχαρακτηρισμό δασών! Το θέμα επαναφέρουν στο προσκήνιο οι politikoblogies εδώ.

Κατά τα άλλα, το νέο σχήμα "ικανοποίησε" τον κόσμο, πράγμα που οδήγησε στην ... μείωση της ψαλίδας Πασόκ-ΝΔ!!!

Τα φαινόμενα...απατούν!



Δείτε το βιντεάκι αυτό, μου το έστειλε ένας φίλος. Φαντάζομαι κυκλοφορεί παντού. Είναι χιουμοριστικό αλλά κατά βάθος μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα φαινόμενα όντως ... απατούν, αφού άλλο φαίνεται να σκιτσάρει αρχικά ο σχεδιαστής και άλλο προκύπτει στο τέλος...

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι...

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τις κινήσεις του επιτίμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κων. Μητσοτάκη, για τον πλειστηριασμό της οικίας του Κώστα Λαλιώτη και την υπόθεση Mayo, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ουσία της υπόθεσης Mayo, είναι ότι:

1. Σύμφωνα με τα παραστατικά στοιχεία της Royal Bank of Scotland και της Εθνικής Τράπεζας, μόνον για λίγους μήνες του 1989, με εντολή της Λιβεριανής off shore εταιρείας Mayo, είχαν σταλεί 2,5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία είχαν εισρεύσει στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας και είχαν εγγραφεί στα οικονομικά βιβλία του κόμματος.

2. Υπήρξε συνεχής ροή χρημάτων από τον τροφοδότη λογαριασμό της Mayo στον ειδικό λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας στην Εθνική Τράπεζα.

3. Η σχέση της Λιβεριανής Off Shore εταιρεία Mayo με την Νέα Δημοκρατία είναι διαχρονική.


Αυτήν την πραγματικότητα, παρά το ότι την είχαν αρνηθεί και την απέκρυπταν επί πολλά χρόνια, αναγκάστηκαν να ομολογήσουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και με ένορκες καταθέσεις τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη και με δημόσιες δηλώσεις τους, ύστερα από τις δημόσιες καταγγελίες του Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος ενεργούσε υπό την θεσμική του ιδιότητα ως Γραμματέας και στο πλαίσιο της πολιτικής του Κινήματος για τα θέματα διαφάνειας και ήθους στη δημόσια ζωή.

Και αυτή η πραγματικότητα αναδεικνύει την αλαζονεία, την υποκρισία και τον κυνισμό της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία την ίδια στιγμή που έβαζε στα ταμεία του κόμματος χρήματα από μια Λιβεριανή off shore εταιρεία, έστελνε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για τα νοσήλιά του.

Ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον ότι, δυστυχώς η έρευνα της Δικαιοσύνης έμεινε στη μέση, με αποτέλεσμα να μην κινηθεί η διαδικασία δικαστικής συνδρομής και να μην ανοίξουν οι τροφοδότες λογαριασμοί της Mayo, ώστε να έρθει όλη η αλήθεια στο φως.

Και τέλος γνωρίζει ότι, με νεότερα δημοσιεύματα, μόλις τον Νοέμβριο του 2008 (Ελευθεροτυπία), συνδέεται και πάλι μετά από πολλά χρόνια, η Νέα Δημοκρατία με την Mayo, αυτή τη φορά για την υπόθεση Siemens.

Κατόπιν όλων αυτών, γίνεται φανερό ότι, δεν υπάρχει καμία προσωπική σύγκρουση Λαλιώτη - Μητσοτάκη, αλλά πολιτική αντιπαράθεση για την αλήθεια, τη διαφάνεια, και το ήθος στη δημόσια ζωή.

Είναι επίσης προφανές ότι η αλληλεγγύη του ΠΑΣΟΚ προς τον Κώστα Λαλιώτη είναι δεδομένη και διαρκής και στηρίζεται σε αρχές και αξίες.

Όσο για τα χρήματα, προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού, αυτά θα τα λάβει από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με την διαβεβαίωση ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι στην πολιτική ζωή.

Τέλος, παραμένει προφανής η ανάγκη να ερευνηθούν διαχρονικά και πλήρως όλες οι κινήσεις των λογαριασμών της Λιβεριανής off shore εταιρείας Mayo, η οποία δημιουργήθηκε για την οικονομική ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας.


Σχόλιο: αντί να κάνει με την ξένη περιουσία "ελεημοσύνες" ο Επίτιμος, δε λέει καλύτερα στον αρχι-άχρηστο πρωθυπουργό του κόμματός του να δώσει στους πυρόπληκτους αυτά που απατηλώς τους υποσχέθηκε το 2007 για να υφαρπάσει τη ψήφο τους?