Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Υπεύθυνες ενέργειες αντί ... κουμπαριών και χειροφιλημάτων!

Οταν από τη μιά ο "πρωθυπουργεύων" που μας κυβερνά πολιτεύεται έναντι των ευρωπαίων ηγετών με άχρηστες κουμπαριές (τύπου Ερντογάν), χειροφιλήματα και "γλυψίματα" που θυμίζουν βλαχοδήμαρχο της ελληνικής επαρχίας των αρχών του αιώνα (θυμάστε και τον θείο του με τον Ζισκάρ Ντ'Εσταίν, που δεχόταν τα διαμάντια από τον δικτάτορα της αφρικανικής χώρας?) και από την άλλη ο cool Alexis ... παινεύεται για τη γνωριμία του με "ηγέτες" τύπου Ούγκο Τσάβες, οι πραγματικά υπεύθυνοι ηγέτες, που συνδιαλέγονται με αρχηγούς κρατών και διεθνείς προσωπικότητες, εκφράζονται μέσα από θέσεις, προτάσεις και ιδεολογίες.

Τέτοια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας Ν. Sarkozy, έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Γαλλία. Ο Παπανδρέου προτείνει την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της Βαλκανικής χερσονήσου, ενώ για το θέμα των Σκοπίων υπογραμμίζει ότι «αποτελεί βασική ευθύνη και υποχρέωση, των κρατών - μελών της Ένωσης, η συνεπής υποστήριξη των αρχών και αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου». Σημειώνει ότι πρέπει να παραμείνουμε σταθερή στον στόχο για την τελική ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε, αλλά και να πιέζουμε καθημερινά την γείτονα για εκδημοκρατισμό και σεβασμό των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων». Και επισημαίνει τις μεγάλες ευθύνες και υποχρεώσεις της Άγκυρας στο Κυπριακό.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την επιστολή, εδώ.

Αυτό ΔΕΝ θα το ακούσετε από τα ΜΜΕ, γιατί δε συμφέρει...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πασόκ, που δημοσιεύεται εδώ:

"Oι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Μορφωτικών και Οικονομικών Υποθέσεων -και μόνον αυτοί- κλήθηκαν από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την περασμένη εβδομάδα, να δηλώσουν συμμετοχή για τις ειδικές πτήσεις τσάρτερς που προγραμματίζονται, προκειμένου να μεταβούν όσοι θέλουν στην Αυστρία, για τα παιχνίδια της Εθνικής μας Ομάδας Ποδοσφαίρου στο EURO 2008.

Η σχετική δαπάνη, είτε προέρχεται από κονδύλια του Υπουργείου Πολιτισμού, είτε από άλλες πηγές, είναι λάθος, ειδικά σε μια εποχή όπου η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών μαστίζεται από την ακρίβεια, την εξανέμιση του εισοδήματός του και τόσα άλλα προβλήματα.

Από την πρώτη στιγμή που το πληροφορήθηκε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, επισήμανε στους συναδέλφους - εισηγητές των δύο ΚΤΕ, ότι είναι πρόκληση.

Κανείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχει στον προγραμματισμό αυτό του αρμόδιου υφυπουργού.

Όποιος από τους βουλευτές του Κινήματος θελήσει να μεταβεί στην Αυστρία, θα το πράξει με δικά του έξοδα".

ΦΥΣΙΚΑ, αυτό το παράδειγμα σεβασμού του δημοσίου χρήματος, ΔΕ ΘΑ το μεταδώσει κανένα ΜΜΕ...

Γιατί, άλλωστε να το πράξει? Οταν υπάρχει η Καλομοίρα, το Euro, τα δίδυμα του Καραμανλή, η "κουπ" της Νατάσας...