Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008

Υπεύθυνες ενέργειες αντί ... κουμπαριών και χειροφιλημάτων!

Οταν από τη μιά ο "πρωθυπουργεύων" που μας κυβερνά πολιτεύεται έναντι των ευρωπαίων ηγετών με άχρηστες κουμπαριές (τύπου Ερντογάν), χειροφιλήματα και "γλυψίματα" που θυμίζουν βλαχοδήμαρχο της ελληνικής επαρχίας των αρχών του αιώνα (θυμάστε και τον θείο του με τον Ζισκάρ Ντ'Εσταίν, που δεχόταν τα διαμάντια από τον δικτάτορα της αφρικανικής χώρας?) και από την άλλη ο cool Alexis ... παινεύεται για τη γνωριμία του με "ηγέτες" τύπου Ούγκο Τσάβες, οι πραγματικά υπεύθυνοι ηγέτες, που συνδιαλέγονται με αρχηγούς κρατών και διεθνείς προσωπικότητες, εκφράζονται μέσα από θέσεις, προτάσεις και ιδεολογίες.

Τέτοια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας Ν. Sarkozy, έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Γαλλία. Ο Παπανδρέου προτείνει την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της Βαλκανικής χερσονήσου, ενώ για το θέμα των Σκοπίων υπογραμμίζει ότι «αποτελεί βασική ευθύνη και υποχρέωση, των κρατών - μελών της Ένωσης, η συνεπής υποστήριξη των αρχών και αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου». Σημειώνει ότι πρέπει να παραμείνουμε σταθερή στον στόχο για την τελική ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε, αλλά και να πιέζουμε καθημερινά την γείτονα για εκδημοκρατισμό και σεβασμό των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων». Και επισημαίνει τις μεγάλες ευθύνες και υποχρεώσεις της Άγκυρας στο Κυπριακό.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την επιστολή, εδώ.

3 σχόλια:

phlou...flis είπε...

Σωστά τα λες, αλλά τόσο ηλίθιοι είμαστε και δε ξεκολλάμε από τη ΝΔ. Μήπως φταίει και κάτι άλλο, το κακό μας το κεφάλι ας πούμε;

Lily είπε...

Καλημέρεςςςςςς! Που είσαι εσύ? Χάθηκες!!!

Lily είπε...

Sorry που δεν σχολιάζω το θέμα, αλλά απλά ήθελα να σου πω καλημέρα!!!