Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Από τον Αννα στον Καϊάφα!

Ο εικονιζόμενος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος είναι ο άνθρωπος που:

(α) ενώ εκλέχθηκε Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης το 1974, εγκατέλειψε το ποίμνιό του στον ακριτικό αυτό νομό για να εγκατασταθεί στην πλουσιότερη και κεντρικότερη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης το 2004, ενώ ήταν ήδη 70 χρονών (γεννήθηκε το 1934 στη Σαλμώνη Πύργου Ηλείας) και για λόγος αξιοπρέπειας και μόνον θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί αφήνοντας τόπο στους νεότερους.
(β) η εκλογή του δημιούργησε προβλήματα με το Φανάρι και αμφισβητήθηκε έντονα και από πλευράς νομιμότητας, μέχρι να τον "δικαιώσει" το ΣτΕ κατά το γνωστό τρόπο που "λύθηκαν" όλα τα δικαστικά προβλήματα για τη ΝΔ!
(γ) δίχασε επανειλλημένα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, απειλώντας τα Σκόπια του 1 εκατομμυρίου κατοίκων ... ακόμη και με πόλεμο και δημιουργώντας ψεύτικες φοβίες για τον ... από Βορρά κίνδυνο!
(δ) δε δίστασε στη νεκρώσιμο ακολουθία του Χριστόδουλου να προσφωνήσει πρώτα τον τέως βασιλέα Κωνσταντίνο και μετά τους παριστάμενους πρώην Προέδρους Δημοκρατίας και τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δείχνοντας για μία ακόμη φορά την απέχθειά του προς το δημοκρατικό πολίτευμα της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία ωστόσο τρέφει και τον ίδιο και τη συνοδεία του με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών.

ΑΥΤΟΣ ο άνθρωπος ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για τη χηρεύουσα θέση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Στα 74 χρόνια του! Φαντάζεστε το μέγεθος του σκοταδισμού που θα ακολουθήσει την τυχόν εκλογή του ?

Θα το ανεχτούμε ?

Απαντες πλην ... λακεδαιμονίων!

Η είδηση δημοσιεύεται στα σημερινά "Νέα":

<<Εξαίρεσαν από την κλήση τον Καραμανλή: την Μπέτυ Παπαζώη, τον Θόδωρο Πάγκαλο, τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τη Φάνη Πάλλη-Πετραλιά καλεί σε ακρόαση για την υπόθεση Ζαχόπουλου η πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων την ερχόμενη Τρίτη, ενώ αφήνει για τις 12 Φεβρουαρίου τους διατελέσαντες υπουργούς Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη και Γιώργο Βουλγαράκη! Εμμένοντας στην άποψή της να καλέσει τους υπουργούς Πολιτισμού από το 1996 έως σήμερα, παρακάμπτοντας όμως τον Πρωθυπουργό, η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα ανακοίνωσε χθες την κλήση σε ακρόαση αγνοώντας πλήρως το αίτημα σύσσωμης της αντιπολιτεύσεως να κληθούν οι υπουργοί Πολιτισμού με σειρά από το 2007 και προς το 1996>>.

Ερώτηση: μα και να καλούσαν τον Καραμανλή ως διατελέσαντα Υπουργό Πολιτισμού επί ΝΔ, θα μάθαιναν τίποτε? Ο άνθρωπος προτιμούσε να παίζει με το playstation και να βλέπει dvd παρά να ασκεί διοίκηση. Πότε δούλεψε για να δουλέψει και στο Υπουργείο Πολιτισμού ?

Οντως Τεχεράνη...


Το Σύνταγμά μας αναγνωρίζει ως επικρατούσα θρησκεία αυτήν της Ανατολικής Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας (άρθρo 3). Από την άλλη, στο άρθρο 5 αναγνωρίζεται η απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας όλων όσων βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, γλώσσας, ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και πολιτικών πεποιθήσεων.

Ολα αυτά προφανώς ουδεμία σχέση έχουν με τη ... χομεϊνική κατάσταση που ζήσαμε την τελευταία εβδομάδα με το 4ήμερο πένθος! Εξ αρχής υποστήριξα ότι βεβαίως και πρέπει να συμπάσχουμε για το κακό που βρήκε τον Αρχιεπίσκοπο, είναι όμως υποκρισία να "ξεχνάμε" ότι ο άνθρωπος αυτός δίχασε τον κόσμο και ανακάτεψε κατά απαράδεκτο τρόπο την εκκλησία στα κοσμικά και πολιτικά πράγματα. Γι'αυτό και συνιστώ να διαβάστε το άρθρο του πολύ καλού Γ. Παπαχρήστου, στα "Νέα" σήμερα. Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

"Διότι δεν μπορεί να κηρύσσεται τετραήμερο εθνικό πένθος, να κατεβάζει ρολά το Δημόσιο, να κλείνουν τα σχολεία, να σταματάει η κυκλοφορία στην Αθήνα για μισή μέρα, επειδή ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο. Και τι δημοκρατία είναι αυτή, που αύριο, αν πεθάνει, λέμε τώρα, που μακάρι ο άνθρωπος που δεν τον ξέρω να ζήσει εκατόν πενήντα χρόνια, ο μουφτής της Ξάνθης, ούτε που θα το πάρουμε χαμπάρι; Κι εκείνος την ίδια δουλειά με τον Χριστόδουλο κάνει: αντιπρόσωπος του Θεού, του δικού του Θεού, επί της γης είναι. Κι εκείνος έχει ανησυχίες για τα εθνικά θέματα, κι εκείνος σκέφτεται τους πιστούς της Εκκλησίας του που ζουν στα όρια της φτώχειας, κι εκείνος το έχει ρίξει στις προσευχές για τη σωτηρία της ψυχής τους. Συμπέρασμα: όπως πάντα, μια ζωή στην υπερβολή είμαστε ... Ο Χριστόδουλος την είχε δει κάπως. Την είχε δει ηγέτης της Δεξιάς, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -επί ΠΑΣΟΚ-, αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων, πτέραρχος, ναύαρχος, υπουργός Εξωτερικών, διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, υπουργός Πρόνοιας, οτιδήποτε άλλο δηλαδή εκτός από αυτό για το οποίο είχε εκλεγεί πριν από δέκα χρόνια. Ήτοι Αρχιεπίσκοπος της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κάθε φορά μάς έδινε να καταλάβουμε ότι δεν του αρκεί ο τίτλος του, ότι ήθελε να κάνει κάτι άλλο στη ζωή αυτή, αλλά εκ παραδρομής ή γιατί η τύχη φάνηκε σκληρή μαζί του, του έλαχε να κάνει τον Αρχιεπίσκοπο!".