Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

"Πληρωμένη" απάντηση...

Από τον Σωτήρη Κούκιο (απάντηση στους ... ανησυχούντες!):

Πριν από μερικά χρόνια άκουσα πρώτη φορά τον σύντροφο με το πλούσιο βιογραφικό. Και από ότι θυμάμαι με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχε μπει σε μη εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Και όταν αποχώρησαν πολλοί συνάδελφοι του για να κατέλθουν στις ευρωεκλογές, τότε ήρθε και η σειρά του να γίνει ευρωβουλευτής.

Στις 16/09/2007 όπως θα θυμάστε όλοι ο Πρόεδρος τότε του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε μετά την εκλογική του ήττα να ανοίξει μια διαδικασία δημοκρατικής επανεκλογής του. Ο αγαπητός τότε σύντροφος αποφάσισε σε λίγα λεπτά να στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με παρησσία και κόντρα θεωρητικά και στον Πρόεδρο που τον “ευεργέτησε” . Και έδωσε την μάχη υπέρ του αρχηγού που ήθελε να δει ως προέδρο στο κόμμα, επάξια και ανοιχτά και χωρίς κανέναν υπολογισμό.

Και αφού διεδραμάτισε έναν ρόλο στην Ευρωβουλή όπως όλοι ξέρουμε στα 2 αυτά χρόνια και όπως όλοι είδαμε εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, ήρθε και η ώρα του σύμφωνα με την ηγεσία του κόμματος να βοηθήσει και σε εθνικό επίπεδο. Με άλλα λόγια να κατέλθει σε οποιαδήποτε περιφέρεια της αρεσκείας του, εκεί δηλαδή που πιστεύει ότι θα στηρίξει και το κόμμα με την ισχυρή του πολιτική παρουσία, αλλά και την δική ατομική πολιτική σταδιοδρομία.

Και με έκπληξη διάβασα σε μια συνέντευξη ότι αυτό δεν άρεσε στον σύντροφο. Και ότι η αποχώρησή του από την Ευρωβουλή, ανοίγει παλιές πληγές. και ότι γυρνάμε στις 11 Νοέμβρη. Και πραγματικά έμεινα άναυδος. Και θέλω λοιπόν να στείλω έναν αγωνιστικό αποχαιρετισμό στον σύντροφο Μποτόπουλο και να του υπενθυμίσω :

  • Σε ένα δημοκρατικό κόμμα είμαστε όλοι ίσοι και έχουμε εκλέξει δημοκρατικά μια ηγεσία. Της δώσαμε λοιπόν και την ευχέρεια να κάνει τις πολιτικές της επιλογές, που τις κρίνουμε όλοι. Αν διαφωνεί κάποιος με αυτές ή θέτει θέμα ηγεσίας ωραία και αντρίκια ή αποχωρεί.
  • Δεν νομίζω ότι η παρουσία του σύντροφου Μποτόπουλου στην Ευρωβουλή είναι τόσο κρίσιμη ως πολιτική απώλεια. Αντίθετα υπάρχουν και άλλα άξια στελέχη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το ίδιο και εκεί και θα έπρεπε να δοκιμαστούν
  • Σύντροφε Μποτόπουλε σε περιμένουμε με αγωνία να βοηθήσεις και στις εθνικές εκλογές με την μάχιμη παρουσία σου και την δυναμική που έχεις αποκτήσει στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα θα σου πρότεινα να επιλέξεις και μια από τις μονοεδρικές περιφέρειες και να δώσεις την μάχη εκεί. Αυτό θα έδειχνε την διάθεσή σου για προσφορά και θα ήταν σημαντικό βήμα στο πολιτικό σου μέλλον.
  • Η ιδιοκτησιακή σχέση με αξιώματα δεν αρμόζει σε έναν σοσιαλιστή σύντροφο. Αυτός πρέπει πάντα να διακρίνεται από την αυτοθυσία για το κόμμα του και τους συντρόφους του. Και να υπηρετεί πρωτίστως το κοινό καλό. Κανείς δεν “δικαιούται” μια θέση. Αυτή είναι μια δεξιά άποψη για την πολιτική. Αντίθετα κάποιος “υπηρετεί” μια θέση και ένα αξίωμα, όπως το επιτάσσει το κόμμα στο οποίο ανήκει. Γιατί αυτή η εμμονή σε μια εκλογική διαδικασία που το κόμμα αποφασίζει κυριαρχικά; Και γιατί τέτοια άρνηση στο να αξιοποιηθεί η δυναμική σου σε μια περιφέρεια που εσύ πιστεύεις ότι έχεις την δυναμική;

Τι το κακό έχουν οι εκλογές “σύντροφε”; Και τι το υποτιμητικό για σένα;

Σας το είπαν αυτό τα κανάλια?

Για μια ακόμα φορά ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει πιστός στην πρακτική που εγκαινίασε στις αρχές του 2004, όταν αποκεφάλισε επτά βουλευτές, σε προεκλογική περίοδο, το όνομα των οποίων είχε εμπλακεί στην υπόθεση του Πόρτο-Καράς.

Κάτι ανάλογο κάνει και τώρα. Όπως όλα δείχνουν, ο ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος, δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος. Το «ρεύμα» Βενιζέλου διοχέτευσε, σε φιλικούς, προς αυτό, δημοσιογράφους, ότι ο αποκλεισμός του έχει σχέση με τη στήριξη του Βαγγέλη Βενιζέλου στις εσωκομματικές εκλογές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αποκλεισμός του Μποτόπουλου οφείλεται σε άλλους λόγους και ειδικότερα στο γεγονός ότι ήταν συνήγορος του Τάσου Μαντέλη, του φερόμενου ως Ρόκου στο σκάνδαλο της Siemens, ο οποίος έχει ήδη διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ.

Ερώτημα: μήπως είναι πολύ αυστηρή η απόφαση Παπανδρέου;
Απάντηση: Ο Γιώργος θέλει να υπενθυμίσει σε όλους πως θα συμπεριφερθεί ως πρωθυπουργός. Δεν πρόκειται να ανεχτεί τίποτα. Και το υπενθυμίζει σε μια περίοδο που κυριαρχείται από σκάνδαλα.

Επιπλέον, έχει απέναντί του όλο τον τύπο και τα ΜΜΕ, που διϋλίζουν τον κώνωπα του ΠΑΣΟΚ (διότι περί κώνωπος πρόκειται) και καταπίνουν την κάμηλο της ΝΔ. Τα αγορασμένα από την κυβέρνηση ΜΜΕ και εφημερίδες θα ήταν ικανά, αν είχε τον Μποτόπουλο, να δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα, με τα μονοθεματικά δελτία, με στόχο το κλείσιμο της ψαλίδας κι αν μπορούσαν να ξαναδώσουν τις εκλογές στη ΝΔ.

Από το μπλογκ Ι-REPORTER ... Βλ. σχετικά και εδώ.