Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Εξάρχεια: αγώνας για το πάρκο!


Οι κάτοικοι των Εξαρχείων, της πολύ όμορφης αλλά και πολύ συκοφαντημένης γειτονιάς της Αθήνας, αυτο-οργανώνονται, θυμούνται την έννοια της παλιάς γειτονιάς και "δημιουργούν" από μόνοι τους ένα πάρκο, ενώ ο Δήμος το ήθελε ... πάρκινγκ!

Οπως αναφέρουν οι ίδιοι:

"Μετράμε ήδη δέκα μέρες (7 Μαρτίου 2009) από τη στιγμή που οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων και άλλοι πολίτες της Αθήνας αναλάβαμε την πρωτοβουλία να δώσουμε λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα. Μπήκαμε στο χώρο του πρώην πάρκινγκ, ιδιοκτησίας του ΤΕΕ στην συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη, Ναυαρίνου και Ζ. Πηγής και με προσωπική εργασία όλων των συμμετεχόντων το μετατρέψαμε στο πρώτο δημόσιο, συλλογικό, αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο της πόλης μας. Αντί να μπαζώσουμε άλλο ένα ρέμα, αντί να χτίσουμε άλλον έναν ακάλυπτο, αντί να μετατρέψουμε άλλο ένα δάσος σε αγροτεμάχια για μεζονέτες, αντί να ντιλάρουμε με την πολεοδομία, όπως κάνει όλος ο πολιτισμένος κόσμος, πιάσαμε κομπρεσέρ, αξίνες, λάστιχα και τάβλες και φτιάξαμε ένα πάρκο στη μέση της πόλης".

Διαβάστε εδώ για την όλη προσπάθεια...

Ο "αγαθιάρης" κ. Σουφλιάς...

Οι "Βιστωνέζοι" της Νέας Δημοκρατίας ...
από το μπλογκ του Γ. Ιωάννου

Διαβάστε στον Κρόγια (εδώ) την αποκάλυψη του Σ. Ξυνίδη (στέλεχος του Πασόκ Ξάνθης, από τους πρωταγωνιστές της μάχης να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της Βιστωνίδας) για το πώς ο Γ. Σουφλιάς "επαναλαμβάνει" την ίδια ιστορία: με συνοπτικές διαδικασίες (θυμάστε και το πώς δόθηκαν τα 3χίλιαρα στην Ηλεία, άρον-άρον!) κήρυξε ... πυρόπληκτο ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ χωριό του Δήμου Βιστωνίδας, προκειμένου να καταστεί δυνατόν να αποζημιωθεί ΕΝΑΣ (1) "ημέτερος"!

Η ιστορία έχει μεγάλο ενδιαφέρον διότι αφορά σε έναν πολιτικό που λίγο με το θέμα της προσωπικής του υγείας (πρόβλημα ακοής), λίγο με το "κεντρώο" προφίλ του, λίγο με τα λεφτά που μοιράζονται από το ΥΠΕΧΩΔΕ στους μεγαλοεκδότες για την κατασκευή των έργων, έχει κατορθώσει να δημιουργήσει μία εικόνα του "συμπαθητική" σε όλους τους χώρους. Πίσω από τις πλάτες των πολιτών, όμως, μας κοροϊδεύει όλους!

Εδώ, το σχετικό δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας"...