Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Κυρία Τζάκρη, μη "μασάτε"...

Σήμερα μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη, ο γνωστός μητροπολίτης Ανθιμος πήρε "από τα μούτρα" την νέα υφυπουργό της κυβέρνησης, την συντοπίτισσά μου Θ.Τζάκρη, για το θέμα της ... κατάργησης του ΥΜΑΘ! Από κοντά, έξω από το προαύλιο της εκκλησίας, άρχισαν τις δηλώσεις και οι "απερχόμενοι" Καλαφάτης και Ιωαννίδης και ένας τοπικός δημοσιογράφος που τον θυμάμαι από κάτι ανεκδιήγητης αισθητικής εκπομπές στα τοπικά κανάλια, νυν βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., δηλ. όλη η τοπική "διεθνής του φασισμού"!

Εγώ αν ήμουν στη θέση της Τζάκρη, με το πού θα τελείωνε ο μητροπολίτης τον "δεκάρικο" λόγο του, θα του ανταπαντούσα ευθέως μέσα στην εκκλησία και ... ο σώζων εαυτόν σωθήτω. 'Η, καλύτερα, θα δήλωνα ότι είμαι μεν χριστιανός ορθόδοξος, πλην όμως δεν ασπάζομαι το παπαδαριό, επομένως ουδεμία απολύτως υποχρέωση θα είχα να παρίσταμαι σε λειτουργίες, δοξολογίες κλπ.

Η Τζάκρη, με ύφος που τους ξέκοψε τα πολλά-πολλά, δήλωσε στις κάμερες, έξω από την εκκλησία, ότι το ΥΜΑΘ δεν καταργήθηκε, έγινε πλέον Γενική Γραμματεία ΥΜΑΘ, και ότι η Θεσσαλονίκη "προικοδοτήθηκε" με 2 ενεργά και παραγωγικά υφυπουργεία, για τα οποία ήδη οι τοπικοί οικονομικοί παράγοντες εξεδήλωσαν την ευαρέσκειά τους (βλ. εδώ).

Εγώ θα της προτείνω και κάτι άλλο: σε κάποια "ιδιωτική" συζήτησή της με τον Ανθιμο (ο οποίος, ως γνωστόν εγκατέλειψε το ποίμνιό του στην ακριτική Αλεξανδρούπολη για να μετακομίσει στην πλουσιότερη μητρόπολη Θεσσαλονίκης-να μην ξεχνιούνται αυτά!), ας του πετάξει ότι, αν δεν σταματήσει την αναχρονιστική πολεμική, είναι ... πολύ πιθανόν γεμίσουν οι εφημερίδες πανελληνίως με τα σκάνδαλα ιερωμένων που αφορούν τη σεξουαλική τους συμπεριφορά! Δεν νομίζω να συμφέρει τον Ανθιμο κάτι τέτοιο, ε? Αντε, γιατί κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι αρχιεπίσκοπος δεν είναι ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος! Ισως μάλιστα δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι ο κόσμος αλλάζει και ότι πρώην αντίπαλοι γίνονται τώρα συνομιλητές (βλ. εδώ)...

Μπράβο και στην υπουργό Υγείας...

Από το nooz.gr:
αν κάποιοι ήταν μαθημένοι στο μπάχαλο,
να το ... ξεσυνηθίσουν!

Αφού το λένε και οι "αντίπαλοι"...

Αν τα λέει αυτά ένα

ε, εμείς τί άλλο να πούμε?

Πάντα επιτυχίες!

Την παραγγείλαμε σε ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης και την κόψαμε σήμερα το μεσημέρι σε ένα ωραίο τραπέζι, στις Πέντε Βρύσες του Λαγκαδά! Στην παρέα, ο Στέλιος, ο Γιώργος, ο Πέτρος, η Γιώτα, η Βούλα, η Δήμητρα, η Ελένη, ο Ηλίας. Πάντα τέτοια!

Σημείωση: το κεράκι με τον αριθμό "8" το έβαλα για να συμβολίζει τις (τουλάχιστον) 2 τετραετίες (8 χρόνια) που το Κϊνημα θα μείνει στην κυβέρνηση.

Είναι ευκαιρία για την πολιτική ηγεμονία του Κινήματος...

Οσο οι ρεμπεσκέδες της ΝΔ ασχολούνται με το αν θα εφαρμόσουν και στο δικό τους κόμμα τον επαναστατικό τρόπο εκλογής ηγεσίας που εισήγαγε στην πολιτική ζωή ο Γιώργος Παπανδρέου και το Πασόκ και όσο η ίδια η ΝΔ αναλίσκεται σε γελοιότητες τύπου ... "ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Π.Ψωμιάδη", είναι ευκαιρία για την κυβέρνηση και το Πασόκ να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις μίας μακροχρόνιας πολιτικής ηγεμονίας τους, με την θέσπιση φιλολαϊκών μέτρων, με την εγκαθίδρυση διαφάνεις, με την δυναμική εξωτερική πολιτική, με τους υπουργούς να εργάζονται σκληρά.

Κοιτάξτε, επί παραδείγματι, το γνωστό διαφημιστικό site, που πριν από τις εκλογές λύσσαξε με συκοφαντίες κατά του Πασόκ: ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ έχει στη main page 15 ειδήσεις που αφορούν τα εσωκομματικά της ΝΔ και μάλιστα με ερνητικό τρόπο (μέχρι και για διάλυση μιλάει!), ενώ 1 μόνον είδηση αφορά στο Πασόκ και αυτή είναι θετική: οι "χειρουργικές" κινήσεις Χρυσοχοϊδη που έπιασαν εξ απήνης τους γνωστούς-αγνώστους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: δεν υπάρχει αντιπολίτευση ούτε από τα δεξιά ούτε από τα αριστερά!

Ο "πρώτος φάκελος" θα δείξει...

Από τον Α. Παπαχελά, στην "Καθημερινή της Κυριακής"...

Η συνέχεια, εδώ...

Μπράβο και στον Π.Γερουλάνο!

















Μετά την εξαιρετικά απλή και χωρίς "σταριλίκια" εμφάνιση του Γιάννη Ραγκούση στο κέντρο της Αθήνας, που εξέπληξε ευχάριστα, ο "Βηματοδότης" αναφέρει κι ένα άλλο επίσης ευχάριστο περιστατικό, που δείχνει ότι τα μέλη της νέας κυβέρνησης είναι άνθρωποι απλοί, της διπλανής πόρτας, δεν έχουν έπαρση και, κυρίως, δεν κοιτάνε να εκμεταλλευτούν το υπουργικό αξίωμα προς ... ίδιον όφελος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Παύλος Γερουλάνος! Μπράβο του!

Υ.Γ.: όταν πλέον φτάσει το πλήρωμα του χρόνου και η κυβέρνηση του "κουρασμένου" περάσει στην αρμοδιότητα της ... Ιστορίας, θα σας αποκαλύψω ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα σε γνωστή ταβέρνα της Θεσσαλονίκης, όπου ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ και ΥΠΟΥΡΓΟΙ της ΝΔ δεν ντράπηκαν να "παζαρέψουν" την τιμή των φαγητών που περιδρόμιασαν και των ποτών που ήπιαν και στο τέλος, αφού ο καταστηματάρχης δεν τους έκανε μεγαλύτερη "έκπτωση", έκοψαν το τιμολόγιο στο όνομα της ...ΚΡΑΤΙΚΗΣ υπηρεσίας, στην οποία προϊσταντο, τάχα-δήθεν λόγω "επαγγελματικού δείπνου"! Οι άνθρωποι ήταν λιγούρια εν τέλει!

Το 83% έχει θετική ή μάλλον θετική άποψη για την κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου...


Θετική άποψη έχει και το 70% των νεοδημοκρατών:


Από το blog  GoReport...