Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Χα χα!

Μ'αρέσει που ο Χριστόδουλος, ο Ανθιμος και οι συν αυτοίς έχουν το θράσσος και αποκαλούν "κίναιδους" τους ομοφυλόφιλους και "κουσούρι" την ομοφυλοφιλία. Δεν βλέπουν γύρω τους τί γίνεται με τις ...Σαλώμες του κόμματος που υποστηρίζουν? (η "δεξιά του Κυρίου" κλπ κλπ κλπ).

Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται...

Οταν βγαίνει ο Τράγκας στο δελτίο ειδήσεων του Αλτερ, σήμερα το βράδυ, και "μυξοκλαίει" λέγοντας ότι τάχα "ο κόσμος νιάζεται για άλλα πράγματα" και όχι "για το τί έκανε στα νιάτα του στη Θεσσαλονίκη ο Καραμανλής" (σ.σ.: ΤΙ έκανε δηλαδή?), τί χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων ότι στα επίμαχα "ροζ" dvd περιέχονται και συνταρακτικές "λεπτομέρειες" για τον αρχηγό της ΝΔ και τις οποίες, όταν ο Καρατζαφέρης τις υπαινίχθηκε καταφερόμενος κατά του νεόκοπου τότε "φίλου" του Καραμανλή, Αρη Σπηλιοτόπουλου, διεγράφη από τη ΝΔ? Βοά ο κόσμος πια...

Και βεβαίως ΔΕΝ μας ενδιαφέρει τί κάνει ο οποιοσδήποτε, επώνυμος ή ανώνυμος, στο κρεβάτι του! Μας ενδιαφέρει όμως, αυτός που επιλέγει έναν "άλφα" τρόπο ζωής, να ΜΗΝ παραμυθιάζει το εκλογικό σώμα, πλασαριζόμενος σαν δήθεν "καλός οικογενειάρχης" που περιοδεύει με τη σύζυγο και τα 2 παιδάκια του, τα οποία επιδεικνύει με κάθε ευκαιρία, προκειμένου να εμφανισθεί ως "καλός δεξιός" και να μαζέψει ψήφους από το "χριστεπώνυμο" πλήθος. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ...

Κάποια στιγμή, ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία τιμωρούνται κ. "καταλληλότερε".

Υ.Γ.: η φωτογραφία με το γνωστό "macho" συγκλότημα της ντίσκο, Village People, ΔΕΝ είναι καθόλου συμπτωματική...

Ο "δημαρχούλης" της Θεσσαλονίκης (Ι)...


Με αφορμή τα όσα επαναλαμβάνει ο Παναγιώτης Παπαχατζής στο "Πρόχειρο Τετράδιο" περί της ακατάσχετης "μπαρουφολογίας" του "Καθιστού Βούδα" για την δήθεν "ψηφιακή Ελλάδα" (ο ιστοχώρος της οποίας ακόμη υλοποιείται και δεν έχει τίποτα να προσφέρει από σημαντική πληροφόρηση!), καταθέτω μία προσωπική εμπειρία που αποδεικνύει πόσο η Δεξιά διακυβέρνηση γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τον εκσυγχρονισμό και την ορθή άσκηση της εξουσίας προς όφελος των πολιτών:

Οσοι φίλοι έχουν μεταβιβάσει ακίνητο, θα γνωρίζουν ότι, μέσα στα έγγραφα που τους ζητήθηκε να προσκομίσουν στο συμβολαιογράφο για τη σύνταξη του σχετικού μεταβιβαστικού της κυριότητας συμβολαίου, είναι και η βεβαίωση ΤΑΠ από τον Δήμο όπου κείται το ακίνητο. Το έγγραφο αυτό βεβαιώνει ότι έχει καταβληθεί το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, που είναι έμμεσος φόρος και τον πληρώνουμε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει (πλην των "φωστήρων" του Δήμου Θεσσαλονίκης), το έγγραφο αυτό δεν περιλαμβάνει κάποια προσωπική πληροφορία ή απόρρητο, ώστε να απαιτείται εξουσιοδότηση αν παρουσιαστεί να το ζητήσει από τον ΟΤΑ κάποιος τρίτος (πχ δικηγόρος) και όχι ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και ιδιοκτήτης του ακινήτου. Γι'αυτό και όποιον Δήμο του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης κι αν επισκεφτείς, ως δικηγόρος του ιδιοκτήτη, αν ο Δήμος αυτός σέβεται το ρόλο του ως φορέα αποκεντρωμένης εξουσίας που έχει θεσπιστεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών του, σου δίνει αμέσως τη βεβαίωση ΤΑΠ, αρκεί να έχεις μαζί σου μία φωτοτυπία του συμβολαίου (για να προκύπτουν τα μέτρα του διαμερίσματος), μία απόδειξη ΔΕΗ (για να προκύπτει η σύνδεση του ρεύματος) και φυσικά την ταυτότητα του δικηγόρου (για να αποδείξεις την ιδιότητά σου). Αυτό πράττουν π.χ. οι Δήμοι Νεάπολης, Συκεών και Καλαμαριάς, οι οποίοι έχουν "πράσινους" δημάρχους που επανεκλέγονται συνεχώς και με συντριπτική πλειοψηφία, προφανώς διότι υπηρετούν ορθώς τους συμπολίτες τους. Σημειωτέον ότι ο Δήμος Νεάπολης είναι ο μοναδικός ΟΤΑ, αν δεν κάνω λάθος, που οι υπηρεσίες του είναι πιστοποιημένες από τον ΕΛΟΤ κατά ISO 9001:2000 (τ'ακούτε κε "δημαρχούλη" Θεσσαλονίκης?).

Οπως καταλαβαίνετε, μίλησα ήδη για Δήμους που "σέβονται τους πολίτες τους". Αυτό, σχεδόν αυτομάτως, αποκλείει το ... Δήμο Θεσσαλονίκης, που η επί έτη διαχείρισή του από εκπροσώπους της "σκληρής" Δεξιάς τον έχουν καταστήσει ένα "βιλαέτι" ρουσφετιών και εξυπηρετήσεων προς την ΟΝΝΕΔ, την ΔΑΠ και τα λογής γαλάζια "φυντάνια" (βλ τις ζημιογόνες επιχειρήσεις FM 100 και TV 100 κλπ), κατά τρόπον που να παρέλκει η εξυπηρέτηση των πολιτών που χρειάζονται τις υπηρεσίες του. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δυστύχησε από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 να έχει τους πιο απαράδεκτους και μικρόψυχους δεξιούς δημάρχους: από τον τραμπουκισμό του Κούβελα, που έκαιγε τα "αντεθνικά" βιβλία, στην ανυπαρξία του Κοσμόπουλου, κι από κει στον "βοναπαρτισμό" του "δημαρχούλη" μας, του Παπαγεωργόπουλου. Ας όψεται το ΚΚΕ που έδωσε τότε "γραμμή" για καταψήφιση του Θεοχάρη Μαναβή και του Δημήτρη Μπέη (προκειμένου να ... εκδικηθεί το "κακό" Πασόκ, ενώ στην ουσία εκδικήθηκε τους πολίτες!) κι έτσι μας προέκυψαν οι δεξιές "δημαρχάρες"! Συνυπολογίστε τώρα και την ύπαρξη ενός απαράδεκτου νομάρχη και θα έχετε το τελικό άθροισμα της απελπισίας.

Ετσι, λοιπόν, αν πας στο Δήμο Θεσσαλονίκης και ζητήσεις βεβαίωση ΤΑΠ, πέραν των άλλων (αναμενόμενων) δικαιολογητικών, σου ζητούν και (βλ. φωτογραφία της ανακοίνωσης έξω από το σχετικό γραφείο στο Δημαρχείο): επικυρωμένη ταυτότητα του ιδιοκτήτη του ακινήτου και εξουσιοδότησή του επικυρωμένη από τα ΚΕΠ (σ.σ.: παρελκυστικώς, η ιστοσελίδα του Δήμου ΔΕΝ αναφέρει τα δικαιολογητικά αυτά, οπότε η ταλαιπωρία σου είναι διπλή!). Μάταια, εξηγείς στους δημοτικούς υπαλλήλους ότι και μόνον η σφραγίδα σου στην αίτηση τεκμαίρει την ιδιότητά σου ως δικηγόρου και την εντολή του πελάτη σου προς εσένα, διότι άλλως έχεις ευθύνες. Μάταια επίσης τους εξηγείς ότι, ακόμη και στην Εισαγγελία, προκειμένου να πάρεις μία ποινική δικογραφία (η οποία ΟΝΤΩΣ και εξ αντικειμένου περιέχει έγγραφα με προσωπικά δεδομένα!), αρκεί να επιδείξεις το κλητήριο θέσπισμα και τη δικηγορική ταυτότητα. Τους ρωτάς, επομένως, ποιος δικαιολογητικός λόγος επιβάλλει μία τέτοια...αυστηρότητα στη χορήγηση βεβαίωσης ΤΑΠ, αφού αυτή δεν άπτεται των προσωπικών δεδομένων?

Εκεί πλέον αντιμετωπίζεις τη γνωστή στάση του δεξιού δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος προφανώς έχει καταλάβει τη θέση αυτή λόγω ρουσφετιού ή παράνομου διορισμού από την δεξιά διοίκηση του Δήμου, και ο οποίος σε αντιμετωπίζει με το ίδιο ύφος που έχει και ο "δημαρχούλης" που τον διόρισε: με το ύφος χιλίων πιθήκων!