Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Κάποιοι ζηλεύουν ΠΟΛΥ!

Ο Γ. Παπανδρέου, ως επόμενος πρωθυπουργός και αυτός που θα κληθεί να σταματήσει τον κατήφορο της χώρας, είναι φυσικό να συναντά καθημερινά εκπροσώπους όλων των τάξεων, από αγρότες έως βιομήχανους και τραπεζίτες, πράγμα που ΒΑΡΙΕΤΑΙ να κάνει ο αρχι-άχρηστος ενώ έπρεπε!

Αυτό προκαλεί ζήλιες! Διαβάστε τα σχετικά στον Κρόγια (εδώ και εδώ).

Στο 5,5 η "ψαλίδα"...

Πάει και αυτό το ψυχολογικό όριο.
Πρόσω ολοταχώς!

Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν...

Με τη φράση “Δυστυχώς επτωχεύσαμεν“, την οποία ο Χαρίλαος Τρικούπης ανήγγειλε, στις 10 Δεκεμβρίου 1893, την αδυναμία της χώρας να πληρώσει τα χρέη της, φαίνεται ότι θα μας αποχαιρετίσει η κυβέρνηση του αρχι-άχρηστου Καραμναλή. Και ναι μεν ο Χαρίλαος Τρικούπης άφησε πίσω του έργο σεβαστό και ικανό, ο Καραμανλή όμως αφήνει αποκαϊδια, ύφεση και πλήθος νεόπτωχων:

Μαύρη τρύπα 14 εκατομμυρίων ευρώ δημιούργησαν οι σκιτζήδες της ΝΔ! Διαβάζω στο Flash.gr: "
Εξω έπεσε και επισήμως ο προϋπολογισμός του 2008 με την μαύρη τρύπα να φθάνει πλέον τα 14 δις ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας. Τα καθαρά έσοδα παρουσίασαν υστέρηση 4 δισ. ευρώ σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, το έλλειμμα εκτινάχθηκε κατά 5,6 δισ. ευρώ και το χρέος πέταξε στα 262 δισ. ευρώ , 12 δισ. ευρώ πάνω από τις αρχικές προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2008. Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν μόλις κατά 5,1% έναντι στόχου 10,1%. Οι συνολικές δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 9,3% έναντι στόχου 8,5%. Οι πρωτογενείς δαπάνες αυξήθηκαν κατά 10,9%, ενώ οι δαπάνες για τόκους αυξήθηκαν κατά 14,4%. Η υπέρβαση των πρωτογενών δαπανών οφείλεται κυρίως στη διάθεση αυξημένων κονδυλίων για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, όπως οι συντάξεις, στη χρηματοδότηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και στα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 13,9 δισ".

Ολο το δημοσίευμα, εδώ. Σε αντίθεση, το Κίνημα έχει ΣΧΕΔΙΟ εφικτό και εφαρμόσιμο (βλ. εδώ).

Την ίδια ώρα, η ποντικομαμή της κυβέρνησης δηλώνει ότι ... "η κυβέρνηση ΔΕΝ ανακοινώνει το σχέδιο που έχει ο Καραμανλής" πηγαίνοντας στις Βρυξέλλες, γιατί απλούστατα ... ΔΕΝ έχει (βλ. εδώ και εδώ)!


ΟΠΟΙΟΣ έχει αξιοπρέπεια και μνήμη, δεν μπορεί να ΜΗΝ θυμηθεί ότι στις εκλογές του Σεπτ.2007 ο αρχι-άχρηστος έσυρε τη χώρα σε εκλογές ακριβώς για να έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τα οικονομικά! Τα αντιμετώπισε με τον χειρότερο τρόπο ... Μας τα θυμίζει όλα αυτά ο Κρόγιας, εδώ.