Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Οι "ηθικοί αυτουργοί" της φωτιάς στη Ρόδο...

Τα αποτελέσματα της καταστραμμένης κρατικής μηχανής τα διαπιστώνουμε ΕΚ ΝΕΟΥ με την τραγική οικολογική καταστροφή στη Ρόδο.

Επειδή σήμερα με έπιασε η ... κακία μου, μήπως πρέπει επιτέλους να κατονομάσει κάποιος και τους "ηθικούς αυτουργούς" της κατάστασης αυτής?

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών του 2007 (βλ. εδώ), στη νήσο Ρόδο, ΨΗΦΙΣΑΝ την ΝΔ 50.247 πολίτες! Και την ψήφισαν ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ (από την περυσινή περίπτωση της Ηλείας) ότι με τη ψήφο τους επιβράβευαν την ανικανότητα, την τεμπελιά, την ωμή εξαγορά της ψήφου που επιχειρήθηκε με το τριχίλιαρο!

ΑΥΤΟΙ ΟΙ 50.247 ψηφοφόροι της ΝΔ είναι οι ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ της πυρκαγιάς που κατακαίει ακόμη το νησί. Τώρα ξέρετε...

Αλλά τι λέω? ΟΥΤΕ ψάρια υπάρχουν!

Δείτε τώρα τί διάβασα στο μπλογκ του Στέφανου Μπογιατζόγλου, την οποία είδηση ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σε όσους πολίτες της επαρχίας Λαγκαδά του Νομού Θεσσαλονίκης ψήφισαν ΝΔ στις περασμένες εκλογές και τον Ψωμιάδη ως Νομάρχη:

"Στη Νομαρχία θεσσαλονίκης επιρρίπτει ευθύνες η Κομισιόν για τη μηδενική απορρόφηση του έργου αποκατάστασης της λίμνης Κορώνειας (κοινοτικά κονδύλια ύψους 20,2 εκατομμυρίων ευρώ) σύμφωνα με ανακοίνωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη. Η αρμόδια επίτροπος Ντανούτα Χούμπνερ σε απάντηση της στον ευρωβουλευτή, επιρρίπτει ευθύνες για τη μηδενική απορρόφηση του έργου αποκατάστασης της λίμνης από το Ταμείο Συνοχής στη νομαρχία Θεσσαλονίκης. Στην απάντησή της στον κ. Παπαδημούλη, η ευρωπαία επίτροπος επισημαίνει ότι το Δεκέμβριο του 2005 η Κομισιόν ενέκρινε σχέδιο που καταρτίστηκε το 2004 από την νομαρχία Θεσσαλονίκης, για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της λίμνης. Η επίτροπος υπογραμμίζει ότι 'μέχρι σήμερα ο ρυθμός απορρόφησης βάσει του σχεδίου του Ταμείου Συνοχής είναι μηδενικός' και προσθέτει ότι 'αρμόδιος για την υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου από το Ταμείο Συνοχής σχεδίου είναι η Νομαρχία'. Καταλήγοντας, τονίζει ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με οποιαδήποτε απτή πρόοδο σε επιτόπιο επίπεδο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007 ή για ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί και χρηματοδοτηθεί από εθνικές πιστώσεις".

Αλλά γιατί να περιμένουμε κάτι άλλο? Πρόκαμε να ασχοληθεί ο ανεκδιήγητος νομάρχης με τη λίμνη? Εχει να επισκεφτεί πανηγύρια, χορούς, γάμους, βαπτίσεις, καρναβάλια!

Προς ψηφοφόρους της ΝΔ: φάτε μάτια ψάρια!


ΔΗΛΩΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


"Η χώρα δοκιμάζεται. Ο πολίτης δοκιμάζεται. Δοκιμάζονται από τη σημερινή κρίση στην οικονομία μας. Αυτή είναι κοινή διαπίστωση όλων.

Μας λέει και πάλι η κυβέρνηση, ότι αυτή δεν έχει καμιά ευθύνη. Παλαιότερα, μας έλεγε ότι, «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ». Σήμερα, μας λέει ότι, φταίει η διεθνής οικονομική κρίση.

Λέει ψέματα. Και όπως πάντα, δεν τολμά να αναλάβει τις ευθύνες της.

Οι τιμές στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Δεν φταίει η διεθνής κρίση γι' αυτό.

Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας καταρρέει. Δεν φταίει και γι'αυτό η διεθνής οικονομική κρίση.

Η διαφθορά και η αδιαφάνεια έχουν σπάσει ρεκόρ. Δεν μας φταίει η διεθνής κρίση γι' αυτό.

Η κυβέρνηση στερεί τις επιστροφές φόρων από τους αγρότες. Δεν μας φταίει η διεθνής κρίση γι' αυτό.

Τα νοσοκομεία δεν έχουν το απαραίτητο, στοιχειώδες προσωπικό για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Δεν μας φταίει η διεθνής κρίση γι' αυτό.

Η δημόσια παιδεία καθημερινά υποβαθμίζεται. Και πάλι, δεν μας φταίει η διεθνής κρίση γι' αυτό.

Σοβαρά μέτρα πυροπροστασίας δεν πήρε η κυβέρνηση, παρά την περσινή εμπειρία. Και πάλι, δεν μας φταίει η διεθνής κρίση γι' αυτό.

Φταίει η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, μια πολιτική που μας οδηγεί σε συλλογική χρεοκοπία.

Χρειάζεται αλλαγή πορείας και άμεσα. Ο τόπος χρειάζεται διαφορετική οικονομική πολιτική, με ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, μια νέα αντίληψη ανάπτυξης, που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά μας και που θα μας βγάλει από τα σημερινά αδιέξοδα, αδιέξοδα τα οποία έχει δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία.

Στροφή στην «πράσινη οικονομία» που αξιοποιεί το περιβάλλον μας. Κράτος δικαίου, κράτος πρόνοιας, που εγγυάται σιγουριά για τον πολίτη.

Επένδυση στον άνθρωπο, επένδυση στην ποιότητα, στην παιδεία, την έρευνα, την καινοτομία, που εγγυάται αξία και ποιότητα για το ελληνικό προϊόν.

Χρειάζονται, όμως, και άμεσα μέτρα για τον πολίτη. Και το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Θυμίζω ότι εμείς, το ΠΑΣΟΚ, έχουμε προτείνει μέτρα. Μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, την μείωση των τιμολογίων των δημοσίων επιχειρήσεων, των ΔΕΚΟ και, την ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών της Πολιτείας, για να χτυπηθεί η ασυδοσία και να πέσουν επιτέλους οι τιμές.

Έχουμε προτείνει μέτρα για την ανακούφιση των νοικοκυριών από την υπερχρέωση, από τα δάνεια, που υποκριτικά πάλι φαίνεται πως σήμερα θυμήθηκε η κυβέρνηση, όταν μόλις πριν από μία εβδομάδα απέρριψε την πρότασή μας.

Έχουμε προτείνει μέτρα για τη στήριξη και ανάπτυξη των φθινουσών περιοχών, όπως - και ιδίως - της Βόρειας Ελλάδας που πλήττεται από την αποβιομηχάνηση.

Έχουμε προτείνει μέτρα για την ανασυγκρότηση και πρότυπη ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών.

Σήμερα, καταθέτουμε και μια νέα πρόταση, που ομόφωνα αποφασίσαμε στο Εθνικό μας Συμβούλιο. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την άμεση χορήγηση ενός έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης. Ως κόμμα ευθύνης, έχουμε με σαφή τρόπο προσδιορίσει και τις πηγές από τις οποίες θα προέλθει η χρηματοδότηση αυτού του έκτακτου επιδόματος.

Έτσι, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο της υπεύθυνης και δημιουργικής αντιπολίτευσης, μέχρι να απαλλαγεί η χώρα από την σημερινή κυβέρνηση και να αντικατασταθεί από μια κυβέρνηση που σέβεται και νοιάζεται για τον πολίτη.

Ευχαριστώ".