Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Ενας μικρός Τιτανικός...

Αν και με τον Σωτ. Κούκιο έχω πολλές φορές διαφωνήσει, σήμερα δανείζομαι την ανάρτησή του από το μπλογκ του Tempel or Rebel, γιατί όλες αυτές τις μέρες ήθελα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά να πώ κι εγώ (δεν προσυπογράφω μόνον τα λόγια του για τον Ρουσσόπουλο, που εγώ εξ αρχής τον θεωρούσα παραφουσκωμένο μπαλόνι):

Μέχρι χθες θεωρούσα τον κύριο Ρουσόπουλο, έναν άνθρωπο ικανότατο, ευθυκρινή και το κυριότερο “ψύχραιμο” στα δύσκολα. Από χθες όχι πια :

Ο κύριος Ρουσσόπουλος έκανε πολλά λάθη τα οποία εδώ απαριθμώ :

1. Πήγε να μιμηθεί τον Αντρέα στην ομιλία του το 1989. Με μια διαφορά ότι δεν είναι πρωθυπουργός. Αλλά χθες μίλησε σαν πρωθυπουργός. Κι αυτό προσβάλλει όχι πια τον Καραμανλή αλλά το πολιτικό σύστημα συνολικά…Με αυτό τον τρόπο δικαιολόγησε συνολικά την κριτική για παράκεντρα εξουσίας στην χώρα.

2. Επιτέθηκε προσωπικά στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Εκεί έμεινα με το tv-κοντρόλ στο χέρι!!! Πέραν του ότι ξεπέρασε την κοινοβουλευτική πρακτική και ηθική. Πέραν της ουσίας των επιχειρημάτων του, κατηγορεί τον Γιώργο για “παραλίδικη” ζωή; Τον κατηγορεί ότι γεννήθηκε στην πορφύρα; Κι εσείς κύριε Ρουσσόπουλε, τα 5 σπίτια από την παραγωγική δουλειά σας; Ποιά ακριβώς ήταν αυτή; Η δημοσιογραφία επιπέδου που εχετε προσφέρει στην χώρα; Γιατί άλλοι συνάδελφοι σας δεν έχουν αυτά τα 5 σπίτια; Γιατί δεν ήταν αξιόλογοι δημοσιογράφοι; Ή μήπως δεν ήταν “έγκυροι” όταν έπρεπε;

3. Στο πρόσωπο του εκφράστηκε συνολικά το πρόβλημα της ΝΔ σήμερα. Πέφτοντας το πέπλο της σεμνότητας και ταπεινότητας, από κάτω υπάρχει το “σκληρό” πρόσωπο της εξουσίας. Αλαζονική, μοναχική και χωρίς νομιμοποίηση. Γιατί κύριε Ρουσσόπουλε, σας χαρίστηκε η βουλευτική σας έδρα. Δεν την κερδίσατε…..!!! Κατεβείτε, εκλεγείτε από τον κόσμο, απεξαρτηθείτε από τον πολιτικό σας προστάτη και μετά μιλήστε με ύφος πρωθυπουργού. Γιατί εσείς ο γιός του ταχυδρόμου, ενεδυθήκατε με την πορφύρα του αυτοκράτορα, με μεγαλύτερη ευκολία από τους υπόλοιπους. Αν έβαζα τίτλο : “Από την λαϊκή δεξιά, στην δεξιά της Εκάλης”.

Τέλος 2 παρατηρήσεις : Ρε σύντροφοι στο ΚΚΕ, συμφωνώ ότι σήμερα υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα και πολιτικά και ηθικά. Και ότι το Βατοπαίδι είναι μια ακόμη παθογένεια του αστικού συστήματος. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί να κάνουμε και την “παλαβή” όταν μας προκύπτει τέτοιο θέμα. Γιατί το 1989 δεν αντιδράσατε τόσο soft ; Τελικά τόσο μίσος για τους Παπανδρέου; Έλεος!!!

Και τέλος : Σήμερα 20 χρόνια μετά, σας φαίνεται εγκληματίας ο Τσοβόλας ας πούμε; Σας φαίνεται ότι ζούσε έκλυτη ζωή ο Αντρέας; Αλλά βέβαια ήταν ο μόνος που πριν πεθάνει δεν φρόντισε να κάνει την αγιογραφία του!!! Όσο για τον Καραμανλή τον νεότερο : Η μικροψυχία και υπεκφυγή δεν είναι ίδιον ηγετών. Αυτό είναι η όπερα της πεντάρας….


Σχόλιο δικό μου: κάποια στιγμή θα αξιωθώ να ψάξω στο αρχείο μου να βρω όλα τα πρωτοσέλιδα που έχω από το 1989 και όπου εμφανίζονται ένας-ένας οι γνήσιοι αγωνιστές και δημοκράτες του ΚΚΕ να μην αντέχουν την προδοτική πολιτική του κόμματός τους και να κάνουν όλοι δηλώσεις υποστήριξης στο Πασόκ. Αντε γιατί κάποιοι άρχισαν να ξεχνάνε!