Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Αυξάνονται οι δικαιούχοι του επιδόματος αλληλεγγύης...

Επειδή κάποιοι "καλοπροαίρετοι" έλεγαν ότι ο Παπανδρέου ... δεν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του (που και να γινόταν, αυτό θα οφείλετο στο διπλάσιο έλειμμα που άφησε η ΝΔ και στα μεγέθη που έκρυβε λίγο πριν τις εκλογές!), διαβάστε αυτό:

ΑΥΞΗΣΗ
των εισοδηματικών ορίων για την καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και διεύρυνση των δικαιούχων αποφάσισε η κυβέρνηση (σημείωση 1: μέσα σε ΑΥΤΕΣ τις συνθήκες, έχει σημασία!) μετά τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης του σχετικού νομοσχεδίου (σημείωση 2: πράγμα που σημαίνει ότι οι απόψεις μας ακούγονται έστω σε κάποιο βαθμό, έχει και αυτό σημασία!). Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης έκανε χθες γνωστό, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ότι στις κοινωνικές ομάδες προστίθενται οι μεταμοσχευμένοι νεφροπαθείς, οι άνεργοι που επιδοτούνται από το ΝΑΤ, καθώς και οι χαμηλοσυνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Επιπλέον, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε ότι το ίδιο επίδομα θα δοθεί και σε αλλοδαπούς εφόσον αυτοί πληρούν τις ανάλογες προϋποθέσεις. Όσον αφορά τα εισοδηματικά όρια, μετά τις αλλαγές το ανώτατο όριο οικογενειακού εισοδήματος για την καταβολή του επιδόματος αυξάνεται από 17.000 σε 22.000 ευρώ για οικογένειες με 3 παιδιά, από 18.500 σε 23.500 για οικογένειες με 4 παιδιά και από 20.000 σε 25.000 ευρώ για οικογένειες με 5 παιδιά.

Λεπτομέρειες, εδώ... Επειδή ΔΕΝ είμαστε όλοι ίδιοι...

Τα επεισόδια...

Λίγο το ότι οι αστυνομικοί αυτή τη φορά δεν είχαν πολιτικό προϊστάμενο τον ... "στρατηγό άνεμο" και τις αρλουμπολογίες του Πολύδωρα, λίγο το ότι οι αντεξουσιαστές και οι λοιπές "διαμαρτυρόμενες" ομάδες κατάλαβαν ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι σοβαρός άνθρωπος και δεν αστειεύεται, στη χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου είχαμε λίγα επεισόδια. Αν σιγά-σιγά μάλιστα οι αστυνομικοί "μάθουν" να μη συλλαμβάνουν διερχόμενους πολίτες και επικεντρωθούν στη σύλληψη των αναρχικών και, επίσης, η δικαιοσύνη "θωρακίσει" την ποινική δίωξη και δεν αφήνονται ελεύθεροι οι συλληφθέντες που αποδεδειγμένα συμμετείχαν σε επεισόδια, τότε τα επεισόδια θα εκλείψουν.

Βέβαια, χρειάζεται και κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα και μέριμνα του κράτους προς τον πολίτη, ώστε και να σταματήσει η "θεωρητική" και "ψυχολογική" στήριξη των αναρχικών από μερίδα του αγανακτισμένου κόσμου.

Επί τη ευκαιρία, να ρωτήσω και κάτι: είναι τόσο δύσκολο ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να ζητήσει από την μητέρα του δολοφονημένου πέρυσι (από την αστυνομία του Παυλόπουλου, μην το ξεχνάμε!) Αλέξη, να προβεί σε μία δημόσια δήλωση που να αναφέρει π.χ. ότι η μνήμη του μικρού προσβάλλεται από τέτοια επεισόδια και να ζητήσει να μην προβούν οι "αυτόκλητοι" υπερασπιστές του σε καταστροφές κλπ?