Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Τα επεισόδια...

Λίγο το ότι οι αστυνομικοί αυτή τη φορά δεν είχαν πολιτικό προϊστάμενο τον ... "στρατηγό άνεμο" και τις αρλουμπολογίες του Πολύδωρα, λίγο το ότι οι αντεξουσιαστές και οι λοιπές "διαμαρτυρόμενες" ομάδες κατάλαβαν ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι σοβαρός άνθρωπος και δεν αστειεύεται, στη χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου είχαμε λίγα επεισόδια. Αν σιγά-σιγά μάλιστα οι αστυνομικοί "μάθουν" να μη συλλαμβάνουν διερχόμενους πολίτες και επικεντρωθούν στη σύλληψη των αναρχικών και, επίσης, η δικαιοσύνη "θωρακίσει" την ποινική δίωξη και δεν αφήνονται ελεύθεροι οι συλληφθέντες που αποδεδειγμένα συμμετείχαν σε επεισόδια, τότε τα επεισόδια θα εκλείψουν.

Βέβαια, χρειάζεται και κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα και μέριμνα του κράτους προς τον πολίτη, ώστε και να σταματήσει η "θεωρητική" και "ψυχολογική" στήριξη των αναρχικών από μερίδα του αγανακτισμένου κόσμου.

Επί τη ευκαιρία, να ρωτήσω και κάτι: είναι τόσο δύσκολο ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να ζητήσει από την μητέρα του δολοφονημένου πέρυσι (από την αστυνομία του Παυλόπουλου, μην το ξεχνάμε!) Αλέξη, να προβεί σε μία δημόσια δήλωση που να αναφέρει π.χ. ότι η μνήμη του μικρού προσβάλλεται από τέτοια επεισόδια και να ζητήσει να μην προβούν οι "αυτόκλητοι" υπερασπιστές του σε καταστροφές κλπ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: