Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Αποκλειστικό! (update)

Οι εφημερίδες λένε ότι κάποιοι από το Πασόκ ετοιμάζουν ... υπουργικά κοστούμια (αφήστε τις να λένε, ο Γιώργος θα κόψει κεφάλια).

Εγώ, όμως, σήμερα, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, σας έχω φωτογραφία του φορέματος που θα βάλει η καλή blogger και συναγωνίστρια divaynne τη νύχτα που θα κερδίσει το Κίνημα: ολοπράσινος ταφτάς! Ντίνα, ετοιμάσου :)

Υ.Γ.: Η divaynne με τα τρομερά αντανακλαστικά βρήκε αμέσως και το τί θα φορέσω εγώ, εδώ!

Ο Λαμπράκης και το Johnie Walker...


Φαίνεται ότι το αφεντικό της Χρ.Λαδά δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι, όπως στη διαφήμιση του Johnie Walker, η μέρα φεύγει και το φερώνυμο ουϊσκυ έρχεται, έτσι και στην πολιτική σκηνή της χώρας, ο προστατευόμενός του Καραμανλής ΦΕΥΓΕΙ και το Κίνημα (επαν)ΕΡΧΕΤΑΙ (βλ. εδώ)...

Γιατί το λέω αυτό? Διότι μάλλον κάποιοι δεν έπιασαν το προηγούμενο υπονοούμενό μου (βλ. εδώ). Τους το κάνω πιο "λιανά", λοιπόν: ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ μπορούμε να κάνουμε το "Βήμα" να κατρακυλήσει κυκλοφοριακά και να χάσει το μπούσουλα, κατά το κοινώς λεγόμενον, όπως κάναμε τον περασμένο Νοέμβρη, με την εκλογή Προέδρου, τα "Νέα", την "Ελευθεροτυπία" και το "Εθνος" να αλλάξουν γραμμή πάραυτα και να συνταχθούν με την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που επέλεξαν τον Γ. Παπανδρέου. Θυμίζω επίσης τον κυκλοφοριακό ΟΛΕΘΡΟ του "Εθνους" το 1989, όταν πρόδωσε τον Ανδρέα: αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη και φιλοξενούσε συνέντευξη-"σαλόνι" του αείμνηστου ηγέτη επί 3 συνεχόμενες μέρες, προκειμένου να "ρεφάρει" τη ζημιά!

Ετσι, αντί το "Βήμα" να ασχοληθεί με τα ΜΑΥΡΑ χάλια της κυβέρνησης της ΝΔ και το σούργελο της οικονομικής της πολιτικής, ανακαλύπτει σήμερα (βλ. εδώ), διά χειρός της συντάκτριάς του Δήμητρας Κρουστάλλη (ποιά είναι αυτή, αλήθεια?), ότι ... υπάρχει "μετέωρο βήμα του Πασόκ στην Οικονομία" και ότι ... "παράγοντες της αγοράς αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις προτάσεις του ΠαΣοΚ, αλλά και την ανάλυση για τις πηγές που θα χρηματοδοτήσουν αυτή τη διαφορετική πολιτική, αν και κατανοούν την πολιτική στόχευση του κ. Παπανδρέου. Θεωρούν αθεμελίωτες τις προβλέψεις π.χ. για τα 500 ή για τα 200 εκατ. ευρώ ... Από πού θα βρεθούν τα χρήματα αυτά, τη στιγμή που δεν προτείνουν νέες πηγές εσόδων, ρωτάει παράγοντας με γνώση των δημοσίων οικονομικών»
.

Να εξηγήσουμε κάτι στην πολυπράγμονα αυτή κυρία και στον εργοδότη της: ΟΥΔΟΛΩΣ μας ενδιαφέρει τί λένε και τί δεν λένε οι διάφοροι "ανώνυμοι" ... παράγοντες της αγοράς! Εμάς μας ενδιαφέρει τί λέει ο απλός πολίτης που πεινάει, που έχει οικονομική δυσκολία να βγάλει το μήνα, που δεν έχει ποιότητα ζωής. Γι'αυτό και ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έκανε μόλις χθες στα "ΝΕΑ" μία αξιόπιστη και επαναστατική πρόταση (βλ. εδώ) για τη σύναψη μιας «νέας κοινωνικής συμμαχίας» (ενός ελληνικού Νιου Ντιλ), στην οποία θα συμπράξουν εργαζόμενοι, κράτος και η υγιής επιχειρηματικότητα, ως τη μόνη λύση για διέξοδο από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. Και εξήγγειλε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, που θα χρηματοδοτηθεί από το κράτος με ζεστό χρήμα για την ενίσχυση της «πραγματικής οικονομίας», δηλ. του ΑΠΛΟΥ πολίτη!

ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ! Ασχοληθείτε, κυρία μου, με τον βόρβορο που έχει κατακλύσει τη χώρα κι αφήστε το ρόλο του ντετέκτιβ σε άλλους!

Εχετε ακούσει ποτέ για Κέϊνς κλπ? 'Η όχι?

Κτήρια της Θεσσαλονίκης, Μουσεία και Φυτά του Κόσμου...

Ο φίλος μου ο Γιώργος ή Ραδάμανθυς, που όλο παραπονιέται ότι δε συναντιόμαστε για καφέ, έφτιαξε στο Fotki μία πολύ ωραία σελίδα (βλ. εδώ) με φωτογραφίες (πάρα πολλές, χαρά στην υπομονή του!) από τα παλιά κτίρια της Θεσσαλονίκης, από έργα τέχνης σε διάφορα μουσεία αλλά και από παράξενα φυτά, γιατί ο ίδιος αγαπάει την κηπουρική κι έχει ένα σωρό τροπικά φυτά στο μπαλκόνι του. Το καλό είναι ότι συνοδεύει την κάθε φωτογραφία με ένα εμπεριστατωμένο ενημερωτικό σημείωμα, ώστε να ξέρουμε τί βλέπουμε.

Υ.Γ.: Γιώργο, το μαγνητάκι μου!