Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Αντιδρούν οι Ψωμιάδηδες, συμφωνεί όμως ο κόσμος!

Η δημοσκόπηση που βλεπετε είναι με μικρό μεν δείγμα, πλην όμως είναι χαρακτηριστική διότι προέρχεται από το site της εκπομπής της ΕΤ.3, "Ανιχνεύσεις" και αφορά στην πρώτη αντίδραση του κόσμου:

Σημειωτέον ότι είναι μία εκπομπή σε ΤΟΠΙΚΟ σταθμό, επομένως κατά κύριο λόγο την βλέπουν Θεσσαλονικείς και εν γένει Βορειοελλαδίτες και, σε δεύτερο επίπεδο, νεοδημοκράτες, αφού η ΕΤ.3 είναι ΚΡΑΤΙΚΟ κανάλι και μέχρι χθες, τουλάχιστον, απηχούσε τις απόψεις της ΝΔ. Λογικό, λοιπόν, στη δημοσκόπηση να ψήφισαν Θεσσαλονικείς και συντηρητικοί.

Κοιτάξτε, τώρα, τα αποτελέσματα: 53% κρίνουν ότι καλώς καταργήθηκε (ορθότερα: μετατράπηκε σε Γ.Γ.)! Και μάλιστα, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ προσθέσουμε στο 35% του "κακώς καταργήθηκε" το 9% του "έπρεπε να διατηρηθεί μέχρι να λυθεί το Σκοπιανό", και πάλι έχουμε ένα 44% αρνητικών και οιωνεί αρνητικών γνωμών, που ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ από τις ΘΕΤΙΚΕΣ εντυπώσεις!

Θα προχωρήσω και παραπέρα: από το χαμηλό 9% που συγκεντρώνει η απάντηση που συνδέει το ΥΜΑΘ με το Σκοπιανό, προκύπτει ότι οι Θεσσαλονικείς ΟΥΔΟΛΩΣ συνδέουν το όνομα μιας γραφειοκρατικής υπηρεσίας με την τύχη των εθνικών μας δικαίων!

Κύριοι Ψωμιάδη, Παπαγεωργόπουλε, Γκιουλέκα, Καλαφάτη μπορείτε πλέον να το βουλώσετε και να ασχοληθείτε με τα εσωκομματικά σας πριν διαλυθείτε (τον κ. Νικόλαο Μάρτη, πρώην υπουργό Βορείου Ελλάδος, τον εξαιρώ για λόγους σεβασμού ως προς την ηλικία του).

Το ευστοχότατο σχόλιο του Πάσχου Μανδραβέλη για την ... "καταστροφή" που μας βρήκε: "Πολλοί υποσχέθηκαν μικρότερο κράτος, αλλά δεν τόλμησαν -έστω, για ένα συμβολικό γινάτι!- να καταργήσουν δύο άδεια κελύφη διοικητικών μηχανισμών, κατ' ευφημισμόν «υπουργείων». Μιλάμε για τα «υπουργεία» Μακεδονίας - Θράκης και Αιγαίου. Αυτά δεν είχαν καμία αρμοδιότητα· χρησίμευαν μόνο να λένε κάποιοι πικραμένοι Βορειοελλαδίτες ή νησιώτες βουλευτές ότι έγιναν υπουργοί και χρησιμοποιούνταν μόνο σαν Ντίσνεϊλαντ για διαδηλώσεις: αντί να κάνουν την επανάσταση οι πικραμένοι της Βορείου Ελλάδος στην Αθήνα, εκτονώνονταν έξω από το ΥΜΑΘ και ξεμπερδεύαμε όλοι".

Εφαρμογή στην πράξη, Ανδρέα Λοβέρδο!

Καλή αρχή έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Εργασίας, που η ΝΔ το είχε μετατρέψει σε Απασχόλησης:

"Δεν θα παραπλανήσουμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ομιλώντας για απασχόληση. Θα μιλάμε ευθέως για εργασία. Θα λέμε την ακριβή αλήθεια σε ό,τι αφορά τους αριθμούς. Η κριτική σε ό,τι αφορά την «αλληλοκάλυψη» της εργασίας με την απασχόληση και αντιστρόφως, ήταν μια κριτική [...], που εγώ προσωπικά, αλλά και πολλοί συνάδελφοί μου, ασκούσαμε και στις δικές μας κυβερνήσεις πριν η λαϊκή κυριαρχία δώσει την εντολή στη Νέα Δημοκρατία το 2004".

Ο Συνήγορος για την κίνηση Παπανδρέου...


Ειλικρινής ο κ. Καμίνης, είπε στο δελτίο του ΣΚΑΙ ότι η πρόσκληση του Πρωθυπουργού να μιλήσει ο ίδιος στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ήταν τιμή στο θεσμό της ανεξάρτητης αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη. Αυτά, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να διαλύσει τις Ανεξάρτητες Αρχές!

Βλ. και εδώ...

Επιτρέπεται?

Ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, που επί τόσες εβδομάδες άκουγε την ΝΔ να ισχυρίζεται ότι το έλλειμμα ήταν χαμηλότερο του πραγματικού 10%, δεν έχει ευθύνες που δεν παρενέβη να διορθώσει το ψέμα?

Ανάγκασαν τη Βασιλάκου να απορρίψει την πρόταση του Παπανδρέου...


Από τα λόγια της βουλευτίνας των Πράσινων στο τοπικό κοινοβούλιο της Βιέννης, Μ.Βασιλάκου, και τον τρόπο που μιλά για τον Γ.Παπανδρέου, διαφαίνεται ο θετικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την πρόταση του Γιώργου. 

Πλην, όμως, προσέκρουσε η γυναίκα στην άρνηση του κόμματός της και του ... Χρυσόγελου! Σταλινικές αντιλήψεις από ένα κόμμα που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των καιρών μας και να βοηθήσει έτσι στην ανασυγκρότηση της χώρας. Δεν πειράζει, θα μπορέσουμε και μόνοι μας!

Προς γνώση...

Τις τελευταίες ημέρες και κυρίως μετά τη σαρωτική νίκη με τις 10,5 μονάδες, διάφοροι ανοργασμικοί και ανοργασμικές, ντεμέκ bloggers αλλά στην ουσία "κυράτσες" σαν την φωτογραφία, γράφουν στις αναρτήσεις μας διάφορα σχόλια, που δείχνουν ολοφάνερα πόσο τους ΕΤΣΟΥΞΕ το γεγονός ότι σκεπτόμενοι πολίτες-ψηφοφόροι  από τα δικά τους κόμματα επέλεξαν τελικά τις προτάσεις του Πασόκ, που έδιναν ελπίδα, από τις γκρίνιες και τον αρνητισμό του ΚΚΕ και του ΣΥΝ (διότι ανοργασμικοί και ανοργασμικές μόνο σε αυτά τα 2 κόμματα υπάρχουν τελικά!).

Τους και τις πληροφορούμε ότι τα σχόλιά τους πηγαίνουν κατευθείαν στον κάλαθο των αχρήστων και δεν κάνουμε καν τον κόπο να τα διαβάσουμε, πόσο μάλλον να τα δημοσιεύσουμε. Αν δεν τους αρέσει, ας μην μας επισκέπτονται. Τόσο απλά και ... περαστικά τους!

"Δεινοσαυρικές" αντιδράσεις...

Το αλίευσα στη σημερινή "Μακεδονία", την συντηρητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης. Αμεσες, λέει, οι αντιδράσεις των Ψωμιάδη, Παπαγεωργόπουλου, Καλαφάτη και Μάρτη για την μετατροπή του ΥΜΑΘ σε Γενική Γραμματεία. Δηλ. αντιδράσεις ενός κλόουν-ζορρό, ενός δημαρχούλη που, αν η ΝΔ δε μείωνε το ποσοστό εκλογής των δημάρχων, δεν θα ξαναέβγαινε, του απερχόμενου ΥΜΑΘ (κρίμα κι είναι νέος άνθρωπος!) και του πάλαι ποτέ Υπουργού Βορείου Ελλάδος κατά το έτος ... 360 προ Χριστού! Μα για όνομα του Θεού, ζει ακόμη αυτός ο άνθρωπος? Παιδάκι ήμουν, με τα σοσονάκια, πήγαινα στο νηπιαγωγείο και άκουγα το όνομά του στην ΥΕΝΕΔ! Ολα τα ... νιάτα, λοιπόν, διαμαρτύρονται γιατί θα σταματήσουμε να πληρώνουμε από την τσέπη μας ένα αργόσχολο υπουργείο...

Ευτυχής συγκυρία...

Συμφωνώ με την ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ που στην ανάρτησή της, που βλέπετε παραπάνω, αναφέρει ότι είναι ευτυχής συγκυρία η σύμπτωση στα 3 αξιώματα ΠτΔ-Πρωθυπουργού-Αρχιεπισκόπου των Παπούλια-Παπανδρέου-Ιερώνυμου. Φαντάζεστε τί θα είχαμε να περάσουμε αν πχ στη θέση του Αρχιεπισκόπου ήταν ακόμη ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος με τον λαϊκισμό του? Δε τρέφω, βέβαια, και πολύ εμπιστοσύνη στον (δεξιό) κλήρο, αλλά ο Ιερώνυμος φαίνεται άνθρωπος συζητήσιμος. 

Η Ντόρα μέσα στα χαμόγελα, ο Παπανδρέου αυστηρός!

Στη σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΕΞ, η Ντόρα άρχισε με χαμόγελο να αραδιάζει τα ντεμέκ "κατορθώματα" της κυβέρνησης του "κουρασμένου" και τα δικά της. Μόλις τελείωσε, ο Παπανδρέου χαιρέτησε τους παλιούς γνώριμούς του,  της είπε και ένα "ευχαριστώ" και την άφησε σύξυλη! Η καϋμένη η Ντόρα περίμενε να της πει ο Παπανδρέου "ναι, θα συνεχίσουμε το δικό σας έργο κλπ" αλλά τζίφος! Ηταν σαν να της έλεγε "θα τα ελέγξω όλα, ετοιμάσου!".

"Ταράζει" τα νερά!

Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει ΤΩΡΑ ότι ο Συνήγορος του Πολίτη (Γ.Καμίνης) έχει κληθεί μετά τη συνεδρίαση του 1ου υπουργικού συμβουλίου να δώσει τα φώτα τους στους νέους υπουργούς! Κάτι αλλάζει την ώρα που οι "κουρασμένοι" τσακώνονται μεταξύ τους! Μπράβο Γιώργο!

Η άλλη νίκη ...

Από το μπλογκ του Πάσχου Μανδραβέλη: πέστα χρυσόστομε!

Το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έδωσε τόσο ευρεία νίκη στο ΠΑΣΟΚ δεν τιμώρησε μόνο τη Νέα Δημοκρατία. Εφτυσε το σύστημα ενημέρωσης της χώρας.


Ηταν μια εποχή που ό, τι και αν έκανε ο κ. Καραμανλής φαινόταν μεγαλειώδες. Αργούσε να πάρει αποφάσεις; «Ηταν άνθρωπος που δεν έπαιρνε αποφάσεις εν θερμώ». Δεν προχωρούσε τις μεταρρυθμίσεις; «Ηταν πρωθυπουργός που ζύγιζε καλά τις καταστάσεις». Επαναλάμβανε το 2007 στις προεκλογικές ομιλίες του όσα είχε πει και το 2004; «Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν πρόγραμμα οκταετίας».

Από ένα σημείο και μετά οι ίδιες χειρονομίες του κ. Καραμανλή, που κάποτε έκαναν τον λόγο του μεγαλειώδη, άρχισαν να μοιάζουν κουραστικές. Το πολιτικό του αισθητήριο, που κάποτε δημιουργούσε την κεντροδεξιά κυριαρχία, άρχισε να δουλεύει. Οι ελπίδες ότι όπου να 'ναι θα κάνει το μεγάλο κόλπο για να ανατρέψει την κατάσταση υπήρχαν μέχρι την τελευταία στιγμή...

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Καραμανλής δεν άλλαξε. Μπορεί τον τελευταίο καιρό να ήταν εμφανές το άγχος του και το ύφος του να μην έδειχνε τόσο μεγαλειώδες, αλλά ουδείς περίμενε ότι η Νέα Δημοκρατία θα συντριβεί. Ακόμη και την τελευταία στιγμή πολλοί έφτιαχναν σενάρια μη αυτοδυναμίας.

Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό. Πώς η «πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας» εξαφανίστηκε σε ένα μόλις χρόνο και το κόμμα συνετρίβη εν μια νυκτί; Η αλήθεια είναι ότι πολιτική κυριαρχία ποτέ δεν υπήρξε. Ηταν εμφανές σε όλες τις συζητήσεις με στελέχη του χώρου. Η πολιτική κυριαρχία χρειάζεται κατ' αρχήν έναν πολιτικό στόχο και κατά δεύτερον τη συμφωνία του λαού με αυτόν τον στόχο. Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε το πρώτο, με αποτέλεσμα να χάσει ξαφνικά και το δεύτερο. Αυτό που είχε η Ν. Δ. ήταν η επικοινωνιακή κυριαρχία, κάτι που προσέθετε ένα θετικό πρόσημο σε κάθε κίνηση του κ. Καραμανλή. Αυτό όμως ήταν και η αχίλλειος πτέρνα της. Επειδή τα προβλήματα διογκώνοννταν εκθετικά, με τον ίδιο ρυθμό προσετίθεντο τα επικοινωνιακά φτιασίδια. Από ένα σημείο και μετά το επικοινωνιακό μέικ απ κατέρρευσε. Η πραγματικότητα -όπως το συνηθίζει- εκδικήθηκε. Οχι όμως τόσο πολύ τον κ. Καραμανλή. Αυτός κέρδισε δύο φορές εκλογές και αποσύρεται. Περισσότερο θα το πληρώσει το σύστημα ενημέρωσης της χώρας που συντήρησε, ως μη όφειλε, αυτόν τον επικοινωνιακό αντικατοπτρισμό.

Η μεγαλύτερη νίκη του κ. Παπανδρέου και του επιτελείου του -μεγαλύτερη ακόμη και από τις δέκα μονάδες διαφορά που πέτυχε- ήταν ότι κατήγαγε θρίαμβο απέναντι στους βαρόνους και στα ΜΜΕ του δικού του χώρου. Κατάφερε να κερδίσει και τις εσωκομματικές μάχες και τις εθνικές εκλογές, χλευαζόμενος για τα ελληνικά του, για τη γυμναστική, για το ποδήλατό του, ακόμη και για τις διεθνείς επαφές του.

Το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έδωσε τόσο ευρεία νίκη στο ΠΑΣΟΚ δεν τιμώρησε μόνο τη Νέα Δημοκρατία. Εφτυσε το σύστημα ενημέρωσης της χώρας. Επομένως, είναι χρήσιμο να κάνει ένα συνέδριο ανασυγκρότησης η Ν. Δ. Για το καλό της χώρας όμως, συνέδριο ανασυγκρότησης χρειάζεται και ο χώρος των ΜΜΕ. Κυρίως επειδή συνιστά το νευρικό σύστημα της χώρας.

Οι "απερχόμενοι"...


Οταν εμείς ξεκινάμε τη δουλειά,
κάποιοι ασχολούνται με μ...κίες!

Εντυπωσιασμένος και ο "εχθρικός" Τύπος...







Οταν οι οικονομικές
αλλά και οι ίδιες οι "εχθρικές" εφημερίδες,
δείχνουν τόσο εντυπωσιασμένες,
εμείς ΤΙ να πούμε?

Λίγη ντροπή ρε Κουρή!

Αρχίσατε πάλι το γλύψιμο? Ημαρτον ρε απατεώνες! Σε λίγες μέρες, όταν θα διαπιστώσετε ότι τέλειωσαν τα "θαλασσοδάνεια", θα αρχίσετε πάλι τους εκβιασμούς. ΟΥΣΤ ΡΕ!

Ο Παπανδρέου δεν ξεχνά τόσο εύκολα, κύριοι!

Και ΑΝ ξεχάσει, είμαστε εμείς εδώ να του το υπενθυμίσουμε!

Στο καλό και να μας γράφεις!

Από δω κύριε Καραμανλή,
κι άλλη φορά να ειδοποιείτε
και να μην έρχεστε ακάλεστος!

Θετικές οι εντυπώσεις...

Δεν ξέρω τί λένε διάφοροι, είτε δικοί μας είτε αντίπαλοι (κι είναι φυσικό όλοι να μην αρέσουν σε όλους!), εγώ πάντως μίλησα από το πρωί με φίλους που είναι είτε του Συνασπισμού είτε δεξιοί είτε απογοητευμένοι από όλους: από παντού συνάντησα θετικότατες κρίσεις για το νέο σχήμα, κανείς ΔΕΝ αντέδρασε για το αργόσχολο ΥΜΑΘ που μετατράπηκε σε Γενική Γραμματεία, κι ας είμαστε όλοι Θεσσαλονικείς, και βλέπω γενικά μιά αισιοδοξία! Υπάρχουν επιμέρους παρατηρήσεις αλλά κι αυτές στα όρια του "να έχουμε να λέμε". Είναι ένα πρώτο βήμα κι είναι καλό βήμα!

Και κάτι άλλο: προσέξατε ότι οι αρμοδιότητες στους υφυπουργούς δόθηκαν κατευθείαν από τον Πρωθυπουργό και δεν επέτρεψε στους υπουργούς να αποφασίσουν οι ίδιοι? Αυτό έγινε για να μην αρχίσουν τα ... πείσματα από ορισμένους: σου δίνω αυτό, κρατώ το άλλο! ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΚΑΛΑ :)

Η άποψη του Πάσχου Μανδραβέλη, εδώ.