Η δημοσκόπηση που βλεπετε είναι με μικρό μεν δείγμα, πλην όμως είναι χαρακτηριστική διότι προέρχεται από το site της εκπομπής της ΕΤ.3, "Ανιχνεύσεις" και αφορά στην πρώτη αντίδραση του κόσμου:
Σημειωτέον ότι είναι μία εκπομπή σε ΤΟΠΙΚΟ σταθμό, επομένως κατά κύριο λόγο την βλέπουν Θεσσαλονικείς και εν γένει Βορειοελλαδίτες και, σε δεύτερο επίπεδο, νεοδημοκράτες, αφού η ΕΤ.3 είναι ΚΡΑΤΙΚΟ κανάλι και μέχρι χθες, τουλάχιστον, απηχούσε τις απόψεις της ΝΔ. Λογικό, λοιπόν, στη δημοσκόπηση να ψήφισαν Θεσσαλονικείς και συντηρητικοί.
Κοιτάξτε, τώρα, τα αποτελέσματα: 53% κρίνουν ότι καλώς καταργήθηκε (ορθότερα: μετατράπηκε σε Γ.Γ.)! Και μάλιστα, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ προσθέσουμε στο 35% του "κακώς καταργήθηκε" το 9% του "έπρεπε να διατηρηθεί μέχρι να λυθεί το Σκοπιανό", και πάλι έχουμε ένα 44% αρνητικών και οιωνεί αρνητικών γνωμών, που ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ από τις ΘΕΤΙΚΕΣ εντυπώσεις!
Θα προχωρήσω και παραπέρα: από το χαμηλό 9% που συγκεντρώνει η απάντηση που συνδέει το ΥΜΑΘ με το Σκοπιανό, προκύπτει ότι οι Θεσσαλονικείς ΟΥΔΟΛΩΣ συνδέουν το όνομα μιας γραφειοκρατικής υπηρεσίας με την τύχη των εθνικών μας δικαίων!
Κύριοι Ψωμιάδη, Παπαγεωργόπουλε, Γκιουλέκα, Καλαφάτη μπορείτε πλέον να το βουλώσετε και να ασχοληθείτε με τα εσωκομματικά σας πριν διαλυθείτε (τον κ. Νικόλαο Μάρτη, πρώην υπουργό Βορείου Ελλάδος, τον εξαιρώ για λόγους σεβασμού ως προς την ηλικία του).
Το ευστοχότατο σχόλιο του Πάσχου Μανδραβέλη για την ... "καταστροφή" που μας βρήκε: "Πολλοί υποσχέθηκαν μικρότερο κράτος, αλλά δεν τόλμησαν -έστω, για ένα συμβολικό γινάτι!- να καταργήσουν δύο άδεια κελύφη διοικητικών μηχανισμών, κατ' ευφημισμόν «υπουργείων». Μιλάμε για τα «υπουργεία» Μακεδονίας - Θράκης και Αιγαίου. Αυτά δεν είχαν καμία αρμοδιότητα· χρησίμευαν μόνο να λένε κάποιοι πικραμένοι Βορειοελλαδίτες ή νησιώτες βουλευτές ότι έγιναν υπουργοί και χρησιμοποιούνταν μόνο σαν Ντίσνεϊλαντ για διαδηλώσεις: αντί να κάνουν την επανάσταση οι πικραμένοι της Βορείου Ελλάδος στην Αθήνα, εκτονώνονταν έξω από το ΥΜΑΘ και ξεμπερδεύαμε όλοι".