Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Κι η μυλωνού τον άντρα της...

ΑΝΙΚΑΝΟΣ !

Και για να μιλάμε ξεκάθαρα: μπορεί μία πυρκαγιά να οφείλεται σε εμπρησμό κλπ κλπ! Αυτό είναι μέσα στα ενδεχόμενα και συζητείται. Η επέκταση, όμως, μίας πυρκαγιάς σε έναν ολόκληρο νομό, η μη αντιμετώπισή της, η μη ύπαρξη σχεδίου διάσωσης των κατοίκων, όλα αυτά οφείλονται στην ανικανότητα των κυβερνώντων! Αυτό, γιατί κάποιοι άρχισαν να μιλάνε πάλι για "ασύμμετρες απειλές"...

Κοιμάται ΟΡΘΙΟΣ!

Την ώρα που η Αττική καίγεται 

για 2η φορά αβοήθητη επί των ημερών του...

...ο αρχι-άχρηστος ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ!

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: για ακόμη περισσότερες φωτιές!


Θυμήσου τον Αύγουστο του 2007!

Αγωγός μεταφοράς καυσίμων στην καρδιά του Θερμαϊκού...




Επειδή οι γονείς μου, αλλά και εγώ ως παιδί, χρόνια παραθερίζουμε στην περιοχή, αναδημοσιεύω την καταγγελία των συλλόγων των κατοίκων της περιοχής της παραλίας της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής (παραλιακή ζώνη από Σωζόπολη έως Σέρβικο Μετόχι και παραπέρα έως τα Νέα Πλάγια) γιατί το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και οι άνθρωποι παλεύουν για το αυτονόητο: να κρατήσουν την περιοχή όπου μένουν και παραθερίζουν καθαρή, ασφαλή και αμόλυντη...

"Εταιρεία διανομής καυσίμων στην περιοχή της Χαλκιδικής ζήτησε την περασμένη άνοιξη την άδεια να κατασκευάσει υποθαλάσσιο-υπόγειο αγωγό στην περιοχή της παραλίας Ν. Τρίγλιας Χαλκιδικής με σκοπό τη μεταφορά καυσίμων και την αποθήκευσή τους σε δεξαμενές ιδιοκτησίας της. Οι κάτοικοι μέσω των συλλόγων που έχουμε δημιουργήσει εδώ και χρόνια αντιδράσαμε με παραστάσεις στις σχετικές αρχές, κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, συγκέντρωση υπογραφών και ενημέρωση όλων των σχετικών φορέων. Σύμφωνα με το κείμενο που αποστείλαμε στις ενδιαφερόμενες υπηρεσίες υπογραμμίζουμε ότι:
Η ενδιαφερόμενη εταιρεία στο από 28.5.09 ανυπόγραφο έγγραφό της προς τη Διεύθυνση Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας εμφανίζει την περιοχή εγκατάστασης του αγωγού ως "κρανίου τόπο" αναφέροντας αναληθώς ότι δεν υπάρχουν οργανωμένες ακτές για κολυμβητές ούτε οργανωμένα συγκροτήματα για τη φιλοξενία παραθαριστών.
Ερημη περιοχή ήταν πριν 30-40 χρόνια όταν εγκαταστάθηκαν εδώ οι παλαιότεροι κάτοικοι κτίζοντας μόνιμες ή παραθεριστικές κατοικίες.
Στην παρούσα φάση όλη η παραλιακή ζώνη υπάγεται Διοικητικά στα δημοτικά διαμερίσματα Ν. Τρίγλιας και Ν. Πλαγίων, είναι μία οργανωμένη πολιτεία με 1500 τουλάχιστων σπίτια, οργανωμένα συγκροτήματα για φιλοξενία παραθεριστών (ξενοδοχείο ΝΑΥΤΙΛΟΣ), συγκροτήματα ενοικιαζομένων δωματίων, επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, οργανωμένη παραλία για κολυμβητές με ναυαγοσώστες, όμορφα πάρκα, παιδικές χαρές, χώρους αθλοπαιδιών και εκκλησίες, για τη δημιουργία των οποίων, τόσο οι κάτοικοι μόνιμοι και παραθεριστές, μέσω των συλλόγων τους, όσο και η Πολιτεία (Δήμος, Νομαρχία, Περιφέρεια) έχουν δαπανήσει μεγάλα χρηματικά κονδύλια, καθιστώντας την μια από τις ομορφότερες περιοχές της Β. Ελλάδας. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια έλκει και πολλούς κατοίκους του εξωτερικού (Ελληνες και αλλοδαπούς) οι οποίοι επενδύουν στην περιοχή.
 Οι παρακάτω φωτογραφίες αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς μας και καταρρίπτουν το επιχείρημα της εταιρείας Δ. Τουλιάς ΑΕ (σε σχετικό έγγραφο προς το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης) ότι "στην περιοχή δεν υπάρχουν οργανωμένες ακτές για κολυμβητές ούτε οργανωμένα συγκροτήματα για τη φιλοξενία παραθεριστών".

Ακόμη και αν ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, κανείς δεν μπορεί να μας διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ ατύχημα ή να σημειωθεί διαρροή με φυσικό επακόλουθο της αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος και τον υπαρκτό κίνδυνο ρύπανσης τόσο της θάλασσας (σε επιφάνεια και βυθό) όσο και την μόλυνσης του εδάφους που θα εγκατασταθεί ο αγωγός.
Τα ανωτέρω δεν είναι φανταστικά σενάρια αλλά πραγματικότητα, η οποία ερεθίζει τις οικολογικές μας ευαισθησίες για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Σημειωτέον ότι ο Θερμαϊκός είναι μορφολογικά κλειστός κόλπος και θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα για την απαλλαγή του από υπολείμματα υγρών καυσίμων σε μια ενδεχόμενη ρύπανσή του.
ΖΗΤΟΥΜΕ επομένως με βάση τα παραπάνω και σας δηλώνουμε ότι:
1. Πεποίθησή μας είναι ότι κάθε εμπλεκόμενος από το άρθρο 14 του Ν. 2971/2001 (ΦΕΚ 265/19.12.2001) κρατικός φορέας πριν γνωμοδοτήσει θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του τα όσα εκθέτουμε, τις αντιρρήσεις μας για την εγκατάσταση του έργου και αν από όλα τα ανωτέρω δεν πείθεται δεν έχει παρά να επισκεφθεί την περιοχή.
2. Να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες και να μας τις γνωστοποιείτε, προκειμένου να απαγορευθεί στην εταιρεία να προβεί στην κατασκευή του προτιθέμενενου από αυτήν έργου, ενέργειες στις οποίες θα μας βρείτε αρωγούς.
ΑΛΛΩΣ, σας δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να αποτρέψουμε μια κατασκευή που θα απειλείσει την ζωή, την υγεία καθώς και την περιουσία των χιλιάδων μελών μας". 
Το κείμενο υπογράφουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων NAYTΙΛΟΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΙΩΝ-ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΟΡΑΛΛΙ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΚΤΗ.

Στην αρχή της ανάρτησης βλέπετε κάποιες από τις φωτογραφίες που επικαλούνται οι κάτοικοι και τις οποίες η καταγγελόμενη εταιρία "αγνοεί" ως διά μαγείας προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς της.

Το μπλογκ των κατοίκων της περιοχής είναι εδώ...

Αννα, να ένα μήλο...




To εξαιρετικής καλαισθησίας στη διακόσμηση και στα όσα προσφέρει παραδοσιακό καφενείο "Αννα να ένα μήλο", στις Μηλιές Πηλίου, λειτουργεί πλέον υπό νέα ιδιοκτησία: καφέδες, τσάγια, γλυκά του κουταλιού και άλλες λιχουδιές. Βέβαια, το καλύτερο σκηνικό είναι να το επισκεφτεί κανείς χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι αποτελεί μία στάση "must". Ειδικά, αν έχεις πάρει το τρενάκι από τα Λεχώνια, σταματήσεις στις Μηλιές για καφέ και γλυκό και ξαναγυρίσεις το απόγευμα πίσω στα Λεχώνια απολαμβάνοντας τη διαδρομή μέσα  από τα ορεινά περιβόλια, καθισμένος στο παραδοσιακό βαγόνι.

Αφήνουν ξανά τις πυρκαγιές να φουντώσουν για να "κάνουν παιχνίδι" με τις εκλογές!

Το ρεπορτάζ από την "Ελευθεροτυπία", εδώ...



Το ρεπορτάζ από τα ΝΕΑ, εδώ...

ΔΕΝ είναι παράξενο το γεγονός ότι  κάθε φορά που η ΝΔ θέλει να κάνει  ξαφνικά εκλογές και να "αναβαπτισθεί", καίγεται όλη η χώρα για να δημιουργηθεί σκηνικό "ασύμμετρης απειλής"?

Και για να μην λέτε ότι είμαι υπερβολικός, διαβάστε και το Κουρδιστό Πορτοκάλι...