Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

"Εκπομπή-ξέπλυμα" από τον Πρετεντεράκο... (update)

Πρετεντεράκο, η σημερινή "Ανατροπή" στο Μέγκα ΔΕΝ είναι εκπομπή! Είναι προσπάθεια μονόλογου των χαμένων, προκειμένου να ακουστεί ΜΟΝΟΝ η δικιά τους άποψη για την συντριβή, μία εκπομπή "πλυντήριο"! Είναι δυνατόν να συμμετέχουν αποκλειστικά βουλευτές της ΝΔ και ένας καρα-δεξιός εκδότης? Βαυκαλίζονται μόνοι τους και δεν υπάρχει κανείς να αντιλέξει!

Ασε που όλο αυτό μοιάζει σαν μνημόσυνο με τους βουλευτές της ΝΔ στο ρόλο συγγενών που τρώγονται σαν τα σκυλιά... Η Πιπιλή ήδη ξεφώνισε την Παπακώστα!

Update: δεν το περίμενα να ... ανακαλέσω ποτέ σχόλιο για τον Πρετεντεράκο, αλλά θα το κάνω! Ηταν απίθανη ιδέα να καλέσει τελικά ΜΟΝΟΝ νεοδημοκράτες: ΤΟ ΤΙ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ έπεσε ανάμεσα σε Πιπιλή-Κεδίκογλου από τη μια και Τσιτουρίδη-Πατριανάκου-Παπακώστα και Ρίζο από την άλλη, ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ! Μνημείο η εκπομπή (βλ. και εδώ).

Οι Καραμανλήδες πάντα φεύγουν σαν κυνηγημένοι!

Το πρωτοσέλιδο της Μεσημβρινής

για την αναχώρηση του Κ.Καραμανλή 

Το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ για τη νίκη της ΕΚ

Στις 22/5/63 δολοφονήθηκε από το παρακράτος της δεξιάς (τότε ΕΡΕ) ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης, στη Θεσσαλονίκη. Ο γέρος  Κωνσταντίνος Καραμανλής, θείος του "απερχόμενου", υπό το βάρος των γεγονότων που απεδείκνυαν συμμετοχή τραμπούκων της ΕΡΕ στη δολοφονία, παραιτείται στις 11/6/63 και αναχωρεί για το Παρίσι στις 17 Ιουνίου, με το ψευδώνυμο "Τριανταφυλλίδης". Τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους κερδίζει τις εκλογές η Ενωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, παππού του Γιώργου.

Σας θυμίζει τίποτε η ιστορία αυτή? Γιατί κάτι ακούγεται ότι και ο ανηψιός Καραμανλής ετοιμάζεται να παραιτηθεί και να φύγει για το εξωτερικό.

Ξεχνάνε όμως ότι όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται, τότε γίνεται φάρσα!

Πρωτοτυπία νο.1...

Η πρώτη αλλαγή που επιφέρει ο Γιώργος θα είναι η αυριανή: ορκίζεται μόνος του στις 11 πμ ως πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του θα ανακοινωθεί το απόγευμα και θα ορκιστεί αύριο. Τους λόγους τους διαβάζετε παραπάνω. ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ? Για λίγες ώρες θα έχουμε πρωθυπουργό Παπανδρέου με υπουργούς από την απερχόμενη ΝΔ!

Αν μη τί άλλο, αρχίζουμε με πρωτότυπο τρόπο! Μ'αρέσει η εισαγωγή νέων θεσμών και πρακτικών που "ανακατεύουν" την τράπουλα!

Υ.Γ.: ελπίζω, παρά το "κενό" που περιγράφω ανωτέρω, να έχουν προωθηθεί ήδη στις υπεύθυνες θέσεις άνθρωποι της εμπιστοσύνης του Γιώργου, ώστε να ελεγχθεί τυχόν προβοκάτσια της τελευταίας στιγμής είτε από τους αποχωρούντες νεοδημοκράτες (δεν μπορώ να αποκλείσω μέχρι και σαμποτάζ όπως έκαναν οι αποχωρούντες Ναζί κατά την απελευθέρωση!) είτε από γείτονες όπως οι Τούρκοι ή οι Σκοπιανοί!

Οι πλούσιοι ψήφισαν την ΝΔ...

Να ποιοί ψήφισαν  τον "κουρασμένο"!

ΤΩΡΑ ξέρεις! 

Λίγα λόγια να εξηγούμαστε!

Καλά τα λέει ο φίλος Tzonakos: Αλλαγή κυβέρνησης επιτέλους!

Το ζήτημα από δω και πέρα είναι ΤΙ θα κάνει ο Γιώργος. ΠΩΣ θα ενεργεί η κυβέρνησή του. Σίγουρα κατ'αρχήν θα ακουστούν διάφορες γνώμες, άμα τη εξαγγελία της. Ο ένας θα λέει "καλός ο τάδε εκεί", ο άλλος θα λέει "κακώς τον έβαλε"! Ετσι είναι, στην Ελλάδα είμαστε. 

Δεν είμαι σε θέση τώρα να κάνω βαθυστόχαστες αναλύσεις, γιατί βαρέθηκα τα λόγια: θέλω πράξεις, θέλω να νιώσω ενεργός πολίτης, θέλω να με ρωτάνε με δημοψηφίσματα, θέλω αστυνομικούς να με προστατεύει και όχι να κάνουν άσκοπες εξακριβώσεις ταυτοτήτων στο δρόμο γιατί ... δεν τους άρεσε η φάτσα μου, θέλω να περιοριστούν τα ΜΜΕ στο ρόλο τους και να ξεπροστιαστούν οι Λάκηδες και οι Μάκηδες: κι αν κάποιο στέλεχος μας ντροπιάσει και υπάρχουν αποδείξεις, τότε να καρατομείται άμεσα ώστε να μην πέφτουμε θύματα εκβιασμού κάθε μ....κα στα κανάλια.

Να ξεκαθαρίσω από τώρα ότι προσωπικά ούτε επεδίωξα ούτε θα επεδιώξω να "βολευτώ" κάπου! Το περιμένω να γίνει από κάποιους, ακόμη και bloggers, που μας στήριξαν και θα θελήσουν να ... εξαργυρώσουν τη στήριξη αυτή. Πιστεύω ότι ο Παπανδρέου δεν θα το επιτρέψει. Υπάρχουν όμως και βουλευτές που δεν μπορείς να τους ελέγχεις επί 24ωρο: η υπευθυνότητα κάποιων εξ αυτών μπορεί να μην είναι αυτή που επαγγελθήκαμε και να διορίσουν γνωστούς και φίλους και υποστηρικτές τους. Ας είναι, θα το ελέγξουμε! Με ενδιαφέρει να μην διοριστούν κόλακες, γλύφτες και σγφουγγοκολάριοι. Προσωπικώς, θα ΞΕΣΗΚΩΣΩ την Ιπποκράτους για ό,τι πέσει στην αντίληψή μου!

Επίσης, μία κουβέντα στους βουλευτές μας: η νέα κυβέρνηση θα είναι ολιγομελής. ΔΕΝ ΧΩΡΑΤΕ ΟΛΟΙ σε αυτήν! Οποιος δημιουργήσει θέμα και αρχίσει τις γκρίνιες μετά την ανακοίνωσή της, θα τον βγάλουμε, κι εγώ και άλλοι φίλοι bloggers, στον "τάκο"!  ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ! Δεν έγραφα εγώ αναρτήσεις και σχόλια τόσα χρόνια για να σας βλέπω να μαλώνετε για τις καρέκλες!

Κάτι, τέλος, για τον Γιώργο: ΘΕΛΩ να δω μεταρρυθμίσεις ΤΩΡΑ! Με διάλογο μεν, με συναίνεση, αλλά ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ. Θέλω να νοιώθω  ευρωπαίος, όχι βαλκάνιος, όχι τριτοκοσμικός. Δεν μπορείς να αφήσεις αυτό το κρίσιμο διάστημα να ξοδευτεί έτσι, πρέπει να αρχίσεις αύριο κιόλας το τρέξιμο!

Εμείς από δω πλέον θα τα παρατηρούμε όλα: όσα μας αρέσουν θα τα λέμε, όσα δεν μας αρέσουν θα τα λέμε επίσης! Για να εξηγούμαστε ομοίως! ΔΕΝ πρόκειται να απολογούμαστε εμείς για να γίνουν ... "παράγοντες" κάποιοι! Κατανοητόν?

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ο Σουφλιάς!

Το μετέδωσε ΤΩΡΑ το Μέγκα, με έκτακτο δελτίο! Α ρε Γιώργο Παπανδρέου, γίνεσαι αιτία να πάνε όλοι οι άχρηστοι σπίτι τους! :)

Ο Παπανδρέου αποστράτευσε το φθαρμένο πολιτικό κεφάλαιο όλων των κομμάτων!

Αστεία-αστεία, ο Κρόγιας έχει δίκιο, εδώ. Με την τακτική του, ο Γ.Παπανδρέου αποστράτευσε χωρίς να ανοίξει μύτη τους "φθαρμένους" του Κινήματος κι έγινε αιτία να "πονηρευτούν" και οι νεοδημοκράτες και οι οπαδοί των άλλων κομμάτων ώστε να μην "σταυρώσουν" και τους δικούς τους φθαρμένους: 

Μετά το Σημίτη, τον Παπαντωνίου, τον Βερελή, τον Πάχτα, τον Νεονάκη, τον Τσοχατζόπουλο, τους οποίος ο Γιώργος "απενεργοποίησε" χωρίς να τολμήσει να πει κανείς "κιχ", πήραν την άγουσα από η ΝΔ ο Αλογοσκούφης, η Πετραλιά, ο Παπαληγούρας, η Παπακώστα, ο Βαληνάκης, ο Ζαγορίτης, ο θείος Αχιλλέας, ο Σαλαγκούδης, ο Ρεγκούζας, ο Σταύρου  και άλλοι, ων ουκ έστιν αριθμός! Και φαντάζομαι πώς όταν βγουν τα τελικά των σταυρών προτίμησης, θα δούμε κι άλλους από τα άλλα κόμματα...

Να μου το θυμηθείτε: πολλά θα αλλάξουν με τις τακτικές που θα εισάγει ο Παπανδρέου στο ελληνικό γίγνεσθαι!

Ο διεθνής Τύπος για τη νίκη του Πασόκ...








Χάθηκε ο Πρετεντέρης, STOP!

Κύριε Πρετεντέρη, έχω πάρει θέση μπροστά στην τηλεόραση από το πρωί και σας αναμένω! Για ποιό πράγμα? Μα για να σας ακούσω το βράδυ να λέτε: "Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου..."! Αντε μπράβο, πείτε το μην ντρέπεστε! Κατεβαίνει εύκολα, σαν να κλείνετε τα μάτια και να παίρνετε ένα χάπι!

Ο Καραμανλής ως ... παράδειγμα!

Συμφωνώ απόλυτα με το kourdisto portokali...

"Επεσαν" η Α' Αθήνας και η Α' και Β' Θεσσαλονίκης!

Από το site του ΥΠ.ΕΣ.

"Πράσινη" ανάπτυξη!

Μόνον 6 νομοί έμειναν "γαλάζιοι"!

Προσοχή: το Πασόκ μπορεί να βρεθεί και με +1 ακόμη έδρα? Ναι, αφού στην Αργολίδα επί του συνόλου των εκλογικών τμημάτων, το Πασόκ χάνει την 1η θέση μόνον για ... 114 ψηφοδέλτια! (29.654 αντί 29.768 της ΝΔ, βλ. εδώ). Φαντάζομαι ότι σε έναν τυχόν επανέλεγχο και με κάποιες μελετημένες ενστάσεις κατά ψηφοδελτίων της ΝΔ με προβλήματα εγκυρότητας, το Πασόκ μπορεί να πάρει την 1η θέση!


Στο Εκλογικό Κέντρο της Τσιμισκή... (update)


Στο βιντεάκι παρατηρείστε το πάθος, την ελπίδα, δείτε ανθρώπους να  χορεύουν, λες και απελευθερώθηκε η χώρα:


Υ.Γ. (1): μέσα στην παραζάλη, κατόρθωσα να συναντηθώ επιτέλους, μπροστά στα Εβερεστ, και με τον φίλο συν-blogger του "Είμαστε ακόμα εδώ", τον NdN, που ήρθε το Σάββατο, ψήφισε την Κυριακή και Δευτέρα πρωί φεύγει πάλι αεροπορικώς για Λονδίνο! Χάρηκα πάρα πολύ, μου φάνηκε εξαιρετικό παιδί και θα τα πούμε αναλυτικότερα τα Χριστούγεννα!

Υ.Γ.(2): χθες σημειώθηκε και μία μικρο-προβοκάτσια από τους διοικούντες την Τροχαία Θεσσαλονίκης, όταν έκλεισαν από νωρίς την Τσιμισκή, από το ύψος της ΧΑΝΘ ... τάχα δήθεν για να μην μπλοκάρει ο δρόμος όπου βρισκόταν το κεντρικό εκλογικό κέντρο του Κινήματος. Ετσι, όμως, αγανάκτησαν οι πολίτες αφού έπηξε η Αγγελάκη από κίνηση. Ποιός τους είπε ότι κάτι τέτοιο χρειαζόταν?

Υ.Γ.(3): το κράξιμο που έφαγε από τους συγκεντρωμένους πολίτες η Παπαρήγα, μόλις βγήκε να μιλήσει στο Ζάππειο, δε λέγεται! Περισσότερο από τον Καραμανλή! Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος του Πασόκ έχει διαρρήξει πλέον οριστικά τις ψυχικές του σχέσεις με το απολιθωμένο κόμμα του Περισσού και το θεωρεί "εχθρικό" κόμμα. Το γεγονός αυτό μαρτυρά και η μειωμένη απόδοση του ΚΚΕ, αφού το 7,54% δεν μπορεί να θεωρείται "επιτυχία" μέσα σε τέτοιες οικονομικές συνθήκες και με "εκλογικό ακροατήριο" το σύνολο της εργατικής τάξης (όχι μόνον δεν προσέλυσε ψηφοφόρους, έχασε κιόλας προς το "αστικό" Πασόκ!)! Κυρία Αλέκα, κάτι κάνετε λάθος, μην ακούτε τη Λιάνα που σας παρουσίασε το στραπάτσο ως δήθεν ... νίκη!

To ισπανικό PSOE και ο Θαπατέρο συγχαίρουν τον Παπανδρέου...

Το PSOE, με επίσημη γραπτή δήλωση  της  γραμματέως Διεθνούς Πολιτικής και Συνεργασίας του κόμματος, Ελενας Βαλενθιάνο, που αναρτάται και στο site του, τόνισε τα εξής:

Αυτή η καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο καλά νέα για τους πολίτες της Ελλάδας, αλλά επίσης για τους προοδευτικούς Ευρωπαίους και το μέλλον της Μεσογείου. Αύριο θα είναι μια καλή ευκαιρία να συγχαρώ προσωπικά τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ που θα συμμετάσχουν στην σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (Μεσογειακή Επιτροπή) που θα γίνει αύριο Δευτέρα και Τρίτη στην Βαρκελώνη”.

Συμβολισμοί 1981-2009...

Κερδίσαμε το 1981...

Κερδίσαμε το 1985...

Κερδίσαμε το 1993...

Κερδίσαμε το 1996...

Κερδίσαμε το 2009...

Πάμε!

Νέα μεταπολίτευση!


Μόλις γύρισα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. όπου στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ικτίνου βρίσκεται το κεντρικό εκλογικό τμήμα του Κινήματος. Δεν μπορώ να σας πω τί γίνεται: κόσμος να κλαίει, να αγκαλιάζεται, να χειροκροτάει μόλις ο "απερχόμενος" ανακοίνωσε την παραίτησή του, να ... να... να... Και συμφωνώ με αυτό που ακούω μόλις τώρα στον Antenna από τον Παναγιώτη Παναγιώτου: ότι οι 10 μονάδες διαφορά από έναν κόσμο απογοητευμένο από την πολιτική, χάρη και στις φιλότιμες προσπάθειες των ΜΜΕ και της ΝΔ να κατασυκοφαντήσουν εν γένει την πολιτική, δεν είναι μία ψήφος απλής ανοχής στο Πασόκ! Είναι ψήφος ΕΛΠΙΔΑΣ, ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ, είναι ψήφος ΘΕΤΙΚΗ, είναι ΡΕΥΜΑ! Και το λέω αυτό, διότι μας τα είχαν πρήξει και  μας πιπιλίζουν το μυαλό ότι "δεν κέρδισε το Πασόκ, απλά έχασε η ΝΔ"!

Υπό αυτήν την έννοια, η 4η Οκτωβρίου είναι ισάξιας σημασίας με την ημέρα που έπεσε η Χούντα. Και το γεγονός αποκτά τον συμβολισμό της μεταπολίτευσης. Είναι στο χέρι του Παπανδρέου να μην διαψεύσει και αυτήν την νέα μεταπολίτευση!