Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Αρχισαν τα όργανα...

Αν και δεν ξέρουμε ακόμη λεπτομέρειες, έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε ο Πρόεδρος και μέλη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, γιατί η ΕΛΑΣ, με την ανοχή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (ο οποίος πολλάκις έχει "αβαντάρει" την ΝΔ...), πιάστηκε επ'αυτοφόρω από τους εκπροσώπους της Αρχής να μαγνητοσκοπεί από κρυφές κάμερες την πορεία του Πολυτεχνείου.

Η "ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ",
στην Ελλάδα, ιδρύθηκε με τον Νόμο 2472/97 ως ανεξάρτητος διοικητικός φορέας, και λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 1997. Είναι πασιφανές πλέον ότι η κυβέρνηση του "Καθιστού Βούδα" το πάει μακρυά το παιχνίδι. Οταν βγαίνει ο Πρόεδρος της Αρχής, που είναι ένας πρώην αρεοπαγίτης, άνθρωπος που σίγουρα δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις "αναρχικό", και καταγγέλλει παραβίαση του Συντάγματος, τότε το πράγμα σταματά να είναι αστείο. Φανταστείτε σε τί σημείο αγανάκτησης τον έφτασαν τον άνθρωπο, για να παραιτηθεί. Φυσικά, τώρα ανοίγει ο δρόμος να διορίσουν στη θέση του έναν "δικό τους" άνθρωπο, ώστε να πάψει η Αρχή να είναι ανεξάρτητη και να γίνει υποχείριο του "σεμνά και ταπεινά".

Ο Πρόεδρος της Αρχής και ο Εισαγγελέας του Α.Π. έχουν διάσταση απόψεων λόγω της εισαγγελικής γνωμοδότησης του 2ου, η οποία επιτρέπει τη λειτουργία των καμερών σε διαδηλώσεις για την καταγραφή επεισοδίων. Οπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Αρχής στην επιστολή του, "παρά τη σαφή, κατηγορηματική και μόνη κατά το Σύνταγμα θεμιτή αντιμετώπιση του προβλήματος από την Αρχή, το σύστημα λειτούργησε με εισαγγελική εντολή. Λαμβάνονταν εικόνες από τις συγκεντρώσεις και την πορεία κατά τη διάρκεια των οποίων η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή των εκδηλώσεων είχε απαγορευθεί".

Πολύ θα ήθελα να ήξερα τη γνώμη της Αλέκας για την εξέλιξη αυτή. Αν και μπορώ να την φανταστώ: σίγουρα θα φταίει, και γι'αυτό, το "κακό" Πασόκ! Η καϋμένη...

Πατσαβούρες...

Η...εφημερίδα που στήριξε τον βενιζελισμό (αφού πρώτα παράτησε τον Ανδρέα, όταν αρνήθηκε να της δώσει θαλασσοδάνεια, και το γύρισε στον Κωστάκη για προφανείς λόγους) αποκαλύπτει τα πραγματικά κίνητρα του "ρεσάλτου" που επιχειρήθηκε (ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα) την βραδιά των εκλογών. Δεν λέω, βεβαίως, ότι ο κ.Καθηγητής είναι τόσο αφελής ώστε να επιχειρήσει τη διάσπαση, ακόμη και αν διαγραφεί. Οπως απεδείχθη, το Πασόκ είναι γερός οργανισμός. Κινητοποίησε 800.000 κόσμο κυριακάτικα, μετά από ήττα, όταν οι πλέον μαζικές κομματικές εκδηλώσεις δεν συγκεντρώνουν παρά λίγες εκατοντάδες κομματικά στελέχη. Ομως, το δημοσίευμα της 2ης "πατσαβούρας" δείχνει προς τα πού το πάνε οι επιτελείς του...

Σημείωση: για όσους δε θυμούνται, την ονομασία "πατσαβούρα" φέρεται να την απέδωσε για πρώτη φορά στον τότε "Ελεύθερο Τύπο" ο Ανδρέας για τα εμετικά δημοσιεύματά του την εποχή του Χέρφηλντ.