Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Χρόνια Πολλά Πρόεδρε...


Ο Γιώργος για μία ακόμη φορά έδειξε την περιβαλλοντική του ευαισθησία: η ευχετήρια για τις γιορτές κάρτα που έστειλε είναι της WWF και τυπωμένη σε πιστοποιημένο χαρτί "για ένα ζωντανό πλανήτη".

Θα μου πείτε: "ψιλά γράμματα" για μία Ελλάδα που επανεξέλεξε έναν κουτοπόνηρο πρωθυπουργό (λέμε τώρα...), που μοίρασε 3χίλιαρα από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς κανένα παραστατικό ή απόδειξη, όπως παλιά μοίραζε τα βιβλιάρια απόρων κορασίδων η Φρειδερίκη.

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που το ... υπερ-ευαίσθητο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο υπογράφει τις κρατικές δαπάνες, εξαντλεί την αυστηρότητά του περί τα δημοσιονομικά στα εντάλματα για τους μισθούς των συμβασιούχων και αρνείται να τα υπογράψει λες και οι άνθρωποι αυτοί δεν δούλεψαν...

Ενα τραγικό γεγονός και η διαπλοκή...


Ανάμεσα στις λεπτομέρειες της τραγικής είδησης περί απόπειρας αυτοκτονίας του πρώην Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ. και πέρα από τα αυτονόητα περί ανάνηψής του, δεν διέλαθε της προσοχής μας το εξής: τα "ΝΕΑ" σήμερα γράφουν ότι "σύμφωνα με πληροφορίες, είχε φτάσει στο Αλτερ όπως και στο Μέγκα βιντεοκασέτα με ερωτικό περιεχόμενο (το βίντεο κατέληγε στη φράση: κοίτα, κοίτα τί κορμάρα στηρίζει τον Καραμανλή...), το οποίο όμως δεν δέχθηκε κανείς να βγάλει στον αέρα" (σελ.8).

Προσωπικώς, αν κάτι τέτοιο είναι αληθές, δεν με εκπλήσει: το συγκεκριμένο στέλεχος της ΝΔ μου ήταν ιδιαζόντως απεχθές αφού απέπνεε όλη την νεοδημοκρατική και "ρουσσοπουλική" ειρωνία και αλαζονία που χαρακτηρίζει το κόμμα του "Καθιστού Βούδα".

Αλλού είναι το "ψητό": στο ότι τα 2 ΜΜΕ, στα οποία κατέφθασε μία τέτοια "βόμβα", αρνήθηκαν (ή, αναγκάστηκαν να αρνηθούν!) να τη μεταδώσουν, όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι σε άλλες, ανάλογες ή λιγότερο "μεμπτές", υποθέσεις σέρνουν πρώτα το χορό του διασυρμού. Αν θέλετε, μάλιστα, να πάω και πιο παλιά: ανεξαρτήτως της μεταγενέστερης πορείας της κας Δήμητρας Λιάνη και της μεγαλομανίας που την χαρακτηρίζει πλέον, δεν μπορώ να μην κάνω τις απαραίτητες συγκρίσεις με το 1989, όταν κατασκευάζονταν με το photoshop φωτογραφίες και βιντεάκια με τη Δήμητρα και τον πρώην σύζυγό της προκειμένου να πληγεί ο Ανδρέας.

Είναι φανερό, λοιπόν, πώς κατασκευάζεται η εικόνα του "καταλληλότερου": με τηλεφωνήματα και πιέσεις προς τα ΜΜΕ προκειμένου να μην θιγεί ο πρωθυπουργεύων από τα σκάνδαλα της αυλής του...