Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Αλλος αέρας... (UPDATE)


Μπορεί να περνάμε δύσκολες ώρες, εξαιτίας της ηλιθιότητας των κυβερνήσεων Καραμανλή, πλην όμως, και ΜΟΝΟΝ το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα και με ερείσματα στη διεθνή σκηνή, αυτό αποφέρει ΗΔΗ στη χώρα απτά οφέλη:

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ (κανένα site ή blog δεν ανήρτησε την αιφνίδια είδηση ακόμη) είδα στη ΝΕΤ τις δηλώσεις Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ομπάμα, όπου ο ίδιος ο Γιώργος ανακοίνωσε ("από στιγμή σε στιγμή θα σας διανεμηθεί", είπε) την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να καταργηθεί η βίζα εισόδου στις ΗΠΑ για τους Ελληνες πολίτες, διαδικασία η οποία ίσχυε για εμάς και για την ... Νιγηρία, ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι είχαν απαλλαγεί από τέτοια υποχρέωση.

Αν αυτό, που έπι 10 έτη προσπαθούσε να επιτύχει κάθε ελληνική κυβέρνηση, δεν είναι επιτυχία, τότε δεν ξέρω τί άλλο να πω... Είναι προφανές ότι με τέτοιες κινήσεις θα ανορθωθεί το ελληνικό όνομα διεθνώς. Η επιτυχής κίνηση του Γιώργου γίνεται μεγαλύτερη, αν αναλογιστούμε ότι το θέμα της βίζας δεν υπήρχε στην ατζέντα συνομιλιών με τον Ομπάμα και αν υπολογίσουμε ότι οι ΗΠΑ, τον τελευταίο καιρό, σκλήρυναν τη στάση τους σε θέματα ασφαλείας. Επομένως, ουδείς περίμενε τέτοια κίνηση.

Καμμία σύγκριση με τον απελθόντα ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑ τέως πρωθυπουργό που επί 5,5 χρόνια μας χαντάκωνε?

UPDATE: ξέχασα να σχολιάσω και κάτι άλλο: τελειώνοντας την ενημέρωση των δημοσιογράφων στα ελληνικά, στο προαύλιο του Λευκού Οίκου, ο Γιώργος ενημέρωσε στα αγγλικά και τους ξένους δημοσιογράφους. Φαντάζομαι ότι ο καθείς καταλαβαίνει πόσο μετράνε στα διεθνή ΜΜΕ, σε επίπεδο εντυπώσεων και δημιουργίας καλής εικόνας, οι κινήσεις αυτές...