Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΔΙΑΦΩΝΩ!

Κατανοώ απολύτως ότι ο Γιώργος βρήκε όχι απλά άδεια ταμεία, αλλά ξεθεμελιωμένο όλο το κράτος.

Υποστηρίζω ακράδαντα ότι, όσα σκληρά μέτρα και αν πάρει ο Παπανδρέου, θα αποδώσουν γιατί οι προθέσεις του να ανασυγκροτηθεί η χώρα είναι ειλικρινείς και δεν "παίζει θέατρο", όπως ο αρχι-άχρηστος Καραμανλής!

Ημουν από τους πρώτους που επεσήμανα μη συμβατές με το νέο Πασόκ συμπεριφορές υπουργών (την 1η κιόλας μέρα "έκραξα" τον Γ.Μαγκριώτη), και επίσης ήμουν αυτός που σταμάτησα να αναρτώ σχόλια όταν ένιωσα ότι δεν μπορούσα και δεν ήθελα να επιχειρηματολογήσω για πράγματα και πολιτικές που δεν περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμά μας... Εξακολουθώ, ωστόσο, να πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση είναι 100 φορές καλύτερη από την κυβέρνηση της ΝΔ.

ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΦΕΡΑΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, απλώς και μόνον για να είμαστε 100 ή 1000 φορές καλύτεροι. Τον φέραμε για να αλλάξουν τα πράγματα. Και οι αλλαγές έπρεπε να είχαν ξεκινήσει ΧΩΡΙΣ να αποστούμε από την βασική μας υπόσχεση: ΠΡΩΤΑ ο πολίτης! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ τα γκόλντεν μπόϊς του Καραμανλή να μετράνε τώρα τα κέρδη τους και τα όσα πρόλαβαν επί 5,5 έτη να φάνε και τα βάρη από το γενικό αυτό πλιάτσικο να μεταφέρονται στις πλάτες των εργαζόμενων!

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ με τα σκληρά μέτρα εάν, μαζί με την ανακοίνωσή τους ή, και καλύτερα, πριν από αυτήν, είχε ανακοινωθεί και η σύλληψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ στελεχών των κυβερνήσεων Καραμανλή (του αρχηγού τους, εννοείται, συμπεριλαμβανομένου!) και η παραπομπή τους σε ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ με την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!

Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν έγινε... Τώρα, ενώ άλλοι τα "έφαγαν", πρέπει άλλοι να τα "λουστούν".

Εγώ, με ΑΥΤΗ τη λογική, διαφωνώ.

Υ.Γ.: όταν μιλάμε για ανάγκη για οικονομίες κλπ, αυτό δε σημαίνει συμμάζεμα και όχι σπατάλες? Το κανάλι της Βουλής, επί παραδείγματι, γιατί δεν κλείνει? Τί το χρειάζεται η Βουλή? Το βλέπει κανείς? Εχει καταντήσει σαν το TV100 του Δήμου Θεσσαλονίκης. ΑΥΤΑ δεν σας τα λέει κανείς εκεί στην κυβέρνηση?