Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Γιατί όλα αυτά δεν τα λέγατε τόσα χρόνια?

Από το Nooz.gr: το ζήτημα είναι γιατί δεν τα λέγατε αυτά κύριε Αγγελόπουλε ΠΡΙΝ από τις εκλογές? Ολοι τώρα τα θυμηθήκατε?

Η νέα κυβέρνηση: σχολιασμός...

15 υπουργοί και 22 υφυπουργοί, 37 δηλ. μόνον άτομα (του Πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου) στην νέα κυβέρνηση (αντί 45 της κυβέρνησης του "κουρασμένου"). Θα μπορούσε να είναι και λιγότεροι και φαντάζομαι ότι μετά από το 1ο εξάμηνο με 1 χρόνο θα γίνουν λιγότεροι, όταν θα έχει γίνει το πρώτο συμμάζεμα από το ΧΑΟΣ της ΝΔ!

Δεν ξέρω αν ... "κέντησε ο πρωθυπουργός", όπως λέει ο Κρόγιας, αλλά θα σχολιάσω κι εγώ την νέα κυβέρνηση και την δομή της. Οπου συμφωνώ απόλυτα σημειώνω "OK", όπου έχω απορία σημειώνω "?", όπου έχω κάτι να προσθέσω το κάνω...

1.- Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης ΟΚ
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας ΟΚ
Υφυπουργός με έδρα τη Μακεδονία: Θεοδώρα Τζάκρη (ΟΚ - δεν την γνωρίζω, παρόλο είναι συντοπίτισσα και την "σταύρωσα" και εγώ και έπεισα και την γιαγιά μου να το κάνει, την Κυριακή, καθώς ψηφίζω στον Δήμο Μενηϊδος Νομού Πέλλης - πολύ θετικό που θα εδρεύει στη Θεσσαλονίκη στη θέση του αντιπαραγωγικού ΥΜΑΘ)


2.- Υπουργείο Εξωτερικών:
Υπουργός: Γιώργος Παπανδρέου (ΟΚ - συμβολική κίνηση όπως αυτή του Ανδρέα το 1981 με το Αμυνας - ταυτόχρονα και κίνηση ουσίας αφού ξέρει πρόσωπα και πράγματα διεθνώς)
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτρης Δρούτσας (ΟΚ - άνθρωπος στον τομέα του)
Υφυπουργός: Σπύρος Κουβέλης (ΟΚ - τον προτιμούσα στο Περιβάλλοντος αλλά φαντάζομαι ότι αφ'ενός μεν θα ασχοληθεί με τη διεθνή προώθηση των σχεδίων του Παπανδρέου για το περιβάλλον, οπότε προετοιμαστείτε για διεθνείς πρωτοβουλίες, αφ'ετέρου δε είμαι σίγουρος ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζει και "μαγιά" στελεχών και τους δοκιμάζει και σε διάφορα πόστα)


3.- Υπουργείο Οικονομικών:
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου ΟΚ
Υφυπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης (ΟΚ - είναι και φίλοι μεταξύ τους οπότε δεν θα έχουμε ανταγωνισμούς)

4.- Υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: (ΟΚ - πολύ καλό που εντάσσεται η ναυτιλία στο σχεδιασμό της οικονομίας)
Υπουργός: Λούκα Κατσέλη ΟΚ
Υφυπουργός: Σταύρος Αρναουτάκης (ΟΚ - ως ευρωβουλευτής ξέρει καλά τις επιδοτήσεις της ΕΕ)
Υφυπουργός με έδρα τη Μακεδονία: Μάρκος Μπόλαρης (ΟΚ - άλλο ένα υφυπουργείο στη Θεσσαλονίκη, καλόν είναι να περιλάβει την οικονομική μας διείσδυση στα Βαλκάνια με έδρα τη Θεσσαλονίκη - ο Μπόλαρης είναι δυναμικότατος)


5.- Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:
Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (ΟΚ - έχω εξηγήσει σε σχόλιό μου στην Παραπολιτική ότι η Μαριλίζα είναι ΣΚΥΛΙ στη δουλειά και όταν ήταν στην ΕΟΚ ως στέλεχος είχε γράψει ιστορία για την οργανωτικότητά της στην σοσιαλιστική ευρωομάδα)
Υφυπουργός: Φώφη Γεννηματά (ΟΚ - συμβολισμός με σημασία λόγω επωνύμου αλλά και με ουσία λόγω της περιπέτειας της υγείας της οπότε θα ασχοληθεί με αυτά τα θέματα)


6.- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: (ΟΚ - πολύ σωστή η μετονομασία για να τονισθεί η αλλαγή προτεραιοτήτων)
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ΟΚ
Υφυπουργός: Σπύρος Βούγιας (ΟΚ - μπήκε για να συνδιαλεχθεί με τους διαδηλωτές λόγω συνασπισμικού παρελθόντος - ορθώς προτάθηκε η θέση στη Δαμανάκη για να καταδειχθεί ο νέος προσανατολισμός του υπουργείου, από την άλλη δικαιολογημένα αρνήθηκε η Μαρία αφού το παρελθόν της δεν της το επιτρέπει, αν και πιστεύω ότι όταν ο πρωθυπουργός σε επιλέγει για κάποιο λόγο, οφείλεις να τον δικαιώσεις)


7.- Υπουργείο Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου (ΟΚ - μετρημένη, σοβαρή, διαβασμένη, μπήκε για να βάλει τάξη αλλά πρέπει να ελιχθεί μέσα από παγιωμένες αντιλήψεις)
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΟΚ - άνθωπος με όρεξη για δουλειά, φάνηκε και στη Βουλή)
Υφυπουργός: Γιάννης Πανάρετος (ΟΚ - ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση)


8.- Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: (ΟΚ - ορθότατη η μετονομασία για να σηματοδοτηθεί ο νέος προσανατολισμός του υπουργείου)
Υπουργός: Χάρης Καστανίδης (ΟΚ - αδιάφθορος, εργατικός, αν και προτιμούσα στη θέση αυτή τον Φώτη Κουβέλη του Συνασπισμού, αλλά πού να το επέτρεπε αυτό ο σταλινισμός των στελεχών του)
Υφυπουργός: Απόστολος Κατσιφάρας (? - άγνωστος σαν άτομο, γνωστός λόγω ιστορικού ονόματος στην Αχαϊα, αλλά θα δοκιμαστεί και μακάρι να δουλέψει - θα προτιμούσα έναν δικαστικό)


9.- Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης:
Υπουργός: Κατερίνα Μπατζελή (? - ευρωβουλευτής, έχει ασχοληθεί με τα αγροτικά, πιθανόν να είναι λύση στις διαπραγματεύσεις με την αγροτιά αφού θα μπορεί να τους ενημερώνει από πρώτο χέρι για τα περιθώρια της ΕΕ)
Υφυπουργός: Μιχάλης Καρχιμάκης (ΟΚ - είναι από Κρήτη και θα μπορέσει να συνδιαλεχθεί με τους αγρότες από εκεί, θα τον προτιμούσα σε πιο "δυναμικό" υπουργείο, πχ Δημ.Τάξης)


10.- Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: (ΟΚ - ορθότατα ενετάχθη ο τουρισμός εδώ - ορθότατα καταργήθηκε το Υφυπ. Αθλητισμού και θα γίνει απλή Γενική Γραμματεία υπό τον Παταβούκα, καθώς δεν μας χρειάζεται ένας υπουργός για κάθε απλή δραστηριότητα!)
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος (ΟΚ - έκανε πετυχημένη καμπάνια για τις εκλογές, μπορεί να σχεδιάσει επιτελικό ρόλο για την προώθηση του πολιτισμού & του τουρισμού μας)
Υφυπουργός: Αντζελα Γκερέκου (? - διαφωνώ απόλυτα, δεν ξέρω πού μπορεί να χρησιμεύσει, προτιμούσα την Μάγια Τσόκλη ή την Πέμη Ζούνη)


11.- Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος (ΟΚ - σωτήρια επιλογή για τον εγωϊσμό του Ευάγγελου, θεσμικός και "υπερκομματικός" ρόλος που του πηγαίνει και δεν θα ανακατεύεται στην καθημερινότητα)
Αναπληρωτής υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης (ΟΚ - η "νέα μαγιά" που λέγαμε και άνθρωπος μετρημένος και σοβαρότατος, το "μάτι" του Παπανδρέου στον στρατό)


12.- Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας:
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος (ΟΚ - αν ο Παπανδρέου σχεδιάζει νέους θεσμούς και θωράκιση της εργασίας από αυθαιρεσίες, ο Λοβέρδος θα κάνει καλή δουλειά - έκανε ό,τι αρνήθηκε η Δαμανάκη, δηλ. απεδέχθη έναν τομέα άσχετο με τα ενδιαφέροντά του για να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, μπράβο του)
Υφυπουργός: Γ.Κουτρουμάνης (ΟΚ - και εδώ ο κατάλληλος άνθρωπος, πιο κατάλληλος δε γίνεται, στην κατάλληλη θέση)


13.- Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: (ΟΚ - ορθότατα συγκεντρώθηκαν όλοι οι τομείς μαζί, επιτελικό υπουργείο, δίνει την εικόνα της δουλειάς)
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας (ΟΚ - παλαιό Πασόκ μεν, σκληρός εργάτης δε!)
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης (? - δεν τον πάω καθόλου λόγω "χημείας", αλλά μάλλον ξέρει την δουλειά λόγω Βουλής, θα δείξει)
Υφυπουργός: Νίκος Σηφουνάκης (ΟΚ - ο αγαπημένος μου βουλευτής, μορφωμένος, ηθικός, θα τον προτιμούσα στο Πολιτισμού ή στο Παιδείας, αλλά πιθανόν να τον θέλει ο Πρωθυπουργός εδώγια τα έργα υποδομής στα νησιά, λόγω Λέσβου)

14.- Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: (ΟΚ - ορθή η μετονομασία για να δείξει τον νέο προσανατολισμό)
Υπουργός: Τίνα Μπιρμπίλη (ΟΚ - άνθρωπος δουλευταράς, χωρίς να έχει δώσει αφορμή για ανταγωνισμούς κλπ, επιστήμων, πιστεύω θα κάνει την έκπληξη!)
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης (? - δεν τον ξέρω, δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη)
Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης (? - δεν τον ξέρω, δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη)


15.- Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ: (? - χρειαζόταν ολόκληρο υπουργείο ή είναι απλά τίτλος απαραίτητος για το πρωτόκολλο, ώστε να μπορεί να ελέγχει τους υπουργούς?)
Υπουργός: Χάρης Παμπούκης (ΟΚ - κέρβερος νομίζω, άφθαρτος, μακρυά από τη δημοσιότητα, άρα ορθά επελέγη)


16.- Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:
Γιώργος Πεταλωτής (ΟΚ - έκανε πολύ καλή δουλειά στη Βουλή για το Βατοπέδι, η "νέα μαγιά" που λέγαμε)


17.- Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: (? - χρειάζεται ένας για τη "λάτζα" και να τραβάει τα λουριά, αλλά δεν έφτανε ο Χ.Παμπούκης?)
Θεόδωρος Πάγκαλος (? - θα προτιμούσα, εφόσον ήταν αναγκαία η θέση, να έμπαινε ο Χυτήρης)

Τέλος, με λύπησε ο παροπλισμός της Βάσως Παπανδρέου, του Κώστα Σκανδαλίδη και του Απόστολου Κακλαμάνη. Ο τελευταίος δήλωσε στον Γιώργο "απλός στρατιώτης" και μπράβο του. Περιμένω και από τους άλλους το ίδιο.

Συμπέρασμα: εικόνα κάτι παραπάνω από ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ, ο πρωθυπουργός δεν υποτάχθηκε στη τοπικιστική λογική και έβαλε ανθρώπους με γνώσεις και ανθρώπους με όρεξη για δουλειά. Οπου χρειάστηκε, τοποθετήθηκε η παλιά φρουρά. Πιστεύω ότι θα κάνουν αμέσως ΔΟΥΛΕΙΑ (δείτε εδώ και τη γνώμη του Στέφανου από το "θέλω να πω μια γνώμη").

Αξιοι της μοίρας τους οι Οικολόγοι (update)...

Αν αληθεύει η είδηση ότι ο Παπανδρέου επικοινώνησε με τον Χρυσόγελο και πρότεινε στους Οικολόγους να εισέλθουν στην κυβέρνηση και να αναλάβουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αυτοί αρνήθηκαν, τότε ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ η άποψή μας ότι όλα αυτά τα μικρά κόμματα τελικά θέλουν να παραμείνουν κόμματα διαμαρτυρίας και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να αναλάβουν ευθύνες, αποδεικνύοντας τελικά ότι είναι μόνον λόγια!

Αξιοι της μοίρας τους... Και ανάξιοι των αναγκών των καιρών μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου πολύ θα ήθελα να δώ ως Υπουργό Δικαιοσύνης τον Φ.Κουβέλη, αλλά πού να το αφήσουν οι ... σταλινικοί!

Update: η είδηση είναι πραγματική. Οι Οικολόγοι αρνήθηκαν με την αιτιολογία ότι δεν έχουν έδρες στη Βουλή για να επηρρεάσουν τις αποφάσεις. Αν όμως, κύριε Χρυσόγελε,  μπορούσατε με τη συμμετοχή σας στην κεντρική κυβέρνηση να επηρρεάσετε 5-10 πράγματα για το περιβάλλον, δεν θα ήτανε καλύτερα? Εγώ αυτό το λέω δειλία.

Προς Ιπποκράτους: είναι αλήθεια? (update)

Εάν (λέω: εάν) είναι αλήθεια αυτά που γράφονται εδώ για τη συμπεριφορά βουλευτή του Κινήματος, πρέπει αυτός να ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ σήμερα κιόλας σε παραίτηση!

Γιατί αν αρχίσουν αυτά που λέει και η φίλη η divaynne εδώ, τότε ζήτω που καήκαμε!

Περιμένουμε απάντηση...

Update: ευχαριστώ τον ανώνυμο φίλο που με το σχόλιό του με πληροφόρησε για την άμεση απάντηση του βουλευτή στο kourdistoportokali, ο οποίος φαίνεται πως κατηγορήθηκε άδικα και μακάρι έτσι να αποδείξει και η δικαιοσύνη στην οποία κατέφυγε για να προστατευθεί το όνομά του. Δυστυχώς, τέτοιες αναληθείς "ειδήσεις" μας παραπλανούν όλους στο διαδίκτυο:


Πράξη το "πρώτα ο πολίτης"!

Από τον Κρόγια το βίντεο...

"Πράσινη" ... ανάπτυξη και στην Εύβοια!

Από το blog της Τ.Ο. Πασόκ Ερέτριας ο χάρτης και τον αναδημοσιεύω προς ... παραδειγματισμό!

Το πλεονέκτημα της πρώτης ευκαιρίας...

Από τα σημερινά "ΝΕΑ" οι κρίσιμες διαπιστώσεις:

ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ο Γ. Παπανδρέου είχε το πλεονέκτημα του δικαιούχου της πρώτης ευκαιρίας. Έτσι, προσθέτει ο Γ. Σεφερτζής, «πυροδότησε την αναπτυσσόμενη δυναμική υπέρ της αυτοδυναμίας του προπορευόμενου κόμματός του κερδίζοντας από το βήμα της ΔΕΘ τη “μάχη του συγκεκριμένου” που χρειαζόταν να ακούσει η κοινή γνώμη για να πειστεί ότι διέθετε εναλλακτικό και περισσότερο ελπιδοφόρο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Εντέλει έκανε κάτι παραπάνω: εξουδετέρωσε το επικοινωνιακό πλεονέκτημα του απερχόμενου πρωθυπουργού στη μάχη των εντυπώσεων στα debates και, την κατάλληλη στιγμή κέρδισε το πεδίο του μεσαίου χώρου με τις δεσμεύσεις του αναφορικά με το πνεύμα, το σχήμα και την πολυσυλλεκτικότητα του μοντέλου εξουσίας που επαγγέλθηκε». Μεγάλο ρόλο έπαιξε, συμπληρώνει και «η πάνδημη ανησυχία μπροστά στον κίνδυνο της ακυβερνησίας. Ακόμα και με το ρίσκο να αποδειχθεί κατώτερη των προσδοκιών, η ανατέλλουσα εποχή Παπανδρέου φάνταζε στη σκέψη της κοινωνικής πλειοψηφίας λυτρωτική από το άγος της εποχής του μηδενισμού της πολιτικής αποτελεσματικότητας».

Καταργείται το ΥΜΑΘ και καλά του κάνουν!

Αν αυτό που γράφει η ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι αληθές, πρόκειται για μία κίνηση του Παπανδρέου που δείχνει συμμάζεμα, οικονομία, εξορθολογισμό και όρεξη για ανατροπές! Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είχε ιδρυθεί επί Ανδρέα, αλλά οι εποχές ήταν άλλες τότε. Σήμερα, το ΥΜΑΘ είναι ένας γραφειοκρατικός οργανισμός, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και λειτουργεί ως ένα είδος "επαρχείου"  και διεκπεραίωσης ρουσφετιών των τοπικών παραγόντων των κομμάτων, όσες δε υπηρεσίες προσέφερε στον τοπικό πληθυσμό ήδη διεκπεραιώνονται μέσω των ΚΕΠ, τα οποία ούτως ή άλλως θα εξαπλωθούν και παντού, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Κινήματος. ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ και αν το επισκέφτηκα, βρήκα τους διαδρόμους του έρημους! Καταργώντας το ή μετατρέποντάς το σε Γενική Γραμματεία, ο Παπανδρέου δείχνει ότι ΔΕΝ "κολώνει" σε τοπικιστικές αντιλήψεις και ότι θα φέρει τα πάνω-κάτω!

Και για να ΜΗΝ διαμαρτύρονται διάφοροι "σωτήρες" του Εθνους μας, τύπου Ψωμιάδη, Παπαθεμελή κλπ, αναφέρω το εξής που το αλίευσα στα "ΝΕΑ" και, ΑΝ αληθεύει, δείχνει διάθεση ανατροπής (άρα, ο Γιώργος ξεκινάει ΚΑΛΑ): αντί του ΥΜΑΘ, θα εδρεύει στη Θεσσαλονίκη το νέο Υφυπουργείο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (super τίτλος με super αντικείμενο, ε?), που θα είναι αρμόδιο για τη δημοσίευση ΟΛΩΝ των κρατικών πράξεων στο διαδίκτυο προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια! Μαζί του, στη Θεσσαλονίκη, ΚΑΙ το νέο υφυπουργείο για τα έργα στη Βόρεια Ελλάδα και τη διείσδυση στα Βαλκάνια! 

ΓΙΩΡΓΟ, ΠΡΟΧΩΡΑ! 

Ετοιμάζεται και το site με τον νέο πρωθυπουργό!

Πριν από λίγο προσπάθησα να μπω στο site primeminister.gr που είναι ο επίσημος ιστότοπος του έλληνα πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, το λέει και η αναζήτηση του Google:

Η δνση δε λειτουργεί:

Αφού μάλλον ετοιμάζεται να ανεβεί το υλικό με  νέο πρωθυπουργό τον Γιώργο. Ηταν δυνατόν να ξεφύγει αυτό από το τεχνολογικά εθισμένο Πασόκ?

ΠΟΛΥ Μ'ΑΡΕΣΕΙ αυτή η ΓΕΝΙΚΗ ανακαίνιση, η αλλαγή των φθαρμένων συμβόλων, η κινητικότητα, ο οργασμός δουλειάς! Η τεμπελιά και η βαριεστημάρα, που χαρακτήριζαν τον Καραμανλή και την κυβέρνηση της ΝΔ, μας είχαν ρίξει σε τέλμα. ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ!

Τα τελικά!


ΤΩΡΑ, μπορούμε σίγουρα πια
να πούμε: "επιτέλους, ΤΕΛΟΣ"!

Ποιός έχει σειρά?

'Αλλος?

ΑΨΟΓΟΣ!

ΕΝΑ πράγμα μου άρεσε από τη συνάντησή του με τον "απερχόμενο": ΟΥΤΕ πολλά-πολλά χαμόγελα, ΟΥΤΕ αβρότητες και γελάκια και αστειάκια! Ετσι! Να μάθει ότι ΔΕΝ θα ξεχαστούν εύκολα τα πεπραγμένα του! Από την άλλη, ο Γιώργος, σοβαρός αλλά και βλοσυρός, πάντα όμως ευγενής, ρώτησε για την υγεία της Αλίκης Καραμανλή.

Ορκίστηκε!


ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ!
Είμαστε περήφανοι!